Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
MOJI SU JUČERBEZ MENE OTIŠLI SADITI NA VIKENDICU!!! posadili su kapulu i raštiku...ali moja mama je kako mi je poslije rekla kupila u apoteci sjeme mrkve,blitve itd....mene je strah da to sjeme nije tretirano....(kaže MM da je na jednoj vrećici pisalo-sjeme nije tretirano_što im to točno znači? i može li im se vejerovati?

gdje da nabavim sigurno sjeme koje je organski ugojeno (možda od Severa)???

kad da posadim krumpir i koji?

uglavnom kopali su zemlju a ja nisam dala jer je bila rahla (nije 20g na njoj njišta rađeno, a "gnojena" je voćem koje je padalo s drveća i gnjilo)..oni kažu da kad su počeli kopati da je unutra bila sama glina??

ne mislim s ničim špricati ni gnojiti (takbo imam u dućanu, ako mi ovo ne uspije-jel tako)
Ivana, nemoj previše brijati oko sjemena. Mislim, i ja sam o tome brinula, ali većina tog sjemena - mrkva, peršin, luk... nije tretirano. E sad, vjerojatno je dobiveno od biljaka koje su u svom rastu tretirane tako da... najsigurnije je imati svoje sjeme.
Na vrećicama mora pisati je li tretirano ili nije, a najčešće su tretirani (koliko sam ja primejtila), grašak, mahune, tikvice...

Krumpir možeš posaditi odmah. Na pijaci ili u apoteci traži sjemenski - bijeli ti je za kuhanje, pire..., a crveni za pečenje. E sad, ima i njega puno vrsta, ali ne znam baš da se puno toga nudi na tržištu.

E sad, kažeš, nisi mislila kopati zemlju, rahla je, nitko nije 20 godina ništa sadio. I ispod voćaka je, voće padalo...
Ako se radi o zemlji u voćnjaku, vjerojatno baš nije toliko rahla s obzriom da se po njoj i hodalo. Mislim da je ipak potrebno malo ju protresti. Pazi i na kiselost zemlje, zemlja ispod voćaka je drugačija nego na, ne znam, otvorenom polju.
Imaš na netu i primjere kakav korov raste na kakvoj zemlji. SAd nemam vremena potražiti, ali pogledat ću ejdan link pa ti stavim (na forumu Pijani tvor).

Sretno s vrtom!