Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
pomikaki ti i moja susjeda uberpoljoprivrednica ste mi uvalile šušak u glavu s toplim gredicama, morala sam malo mućnit glavom da nađem engl. izraz (raised bed), i sad sam se totalno zapalila za ideju, čim kiša prestane radimo prvu. doduše ne planiramo tu raditi kompost jer imamo veliku kompostaru sa kalifornijskim glistama, nego ćemo puniti gredice već urađenim kompostom.
moram se pohvalit da mi je baš sve šta sam posijala ove godine -niklo,čak i šparoge koje sam već otpisala. dobro za početak.(ja sam isto totalni početnik)
čak sam u kompostari pronašla kikiriki koji je pustio žilice, presadila sam ga, i čekam
raised bed a ja guglam i ništa...
samo mislim da ne moraš raditi tople gredice ako imaš kompostaru. Taj kompost samo stavi kao gnojivo površinski, malo možeš prekopati da se promješa s običnom zemljom, ili ga dodaj u jamice gdje stavljaš sadnice.
Baš me zanima hoće li ti uspjeti kikiriki
Tvoji buhači su u dobrim rukama i fino napreduju
Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
da i sad i mene zanima mogu li trave pokošene
postavljati po tome svemu?
Malo pričekaj ako ti još nije izniklo, onda travu slaži tako da štiti zemlju oko biljki, a da njih ne pokriva.
Dok biljke ne niknu i ne ojačaju, zalijevaj redovito svaki dan 1 ili 2 puta, ali s raspršivačem, ne s jakim mlazom vode - a možeš pokriti onom tankom tkaninom koja štiti od isušivanja zemlje.