Mi smo grašak pobrali, sav. Počupali sve, spremili u škrinju, a mahune graška i stabljike smo nasjeckali i vratili sve na vrt. Iako sada pred kraj grašak je bio skroz loš. Ušle neke bube u njega, sav jadan. Osim toga ja nemam nekih velikih problema sa nametnicima (kuc kuc kuc). Ali ovo vrijeme bez kiše me ubija. Išla sam uzeti malo mrkvice za ručak, jedva sam ju isčupala koliko je zemlja bila tvrda i zbita. A cijelo vrijeme je malčirano i stalno obnavljamo malč.
Paprika u 6 mjesecu nije dobila baš puno sunca jer je stalno padala kiša i sada se lagano obnavlja i dobiva na ovoj pržioni. Zalijevala sam ju sa koprivinim gnojivom i svakih dva tjedna sa bio plantelom VRT. Nekako se poboljšava njezino zdravstveno stanje.
Rajčica je ogromna, čak smo našli na njoj male zelene plodove. Zaperke smo otkinuli i dio odnijeli u kelj da ga očuvamo od uši iako ni uši nisam vidjela. Iduće godine nekoliko flanaca paradajza sadim u tegle za cvijeće i stavljam na balkon. Kaže mi frendica koja ima teglu na balkonu da tako divno miris paradajza tjera komarce. Svima dodijavaju, a njena tegla u prvom redu obrane.
Cvjetača se drži super, ali i nju bio plantelom dohranjujem. Ne vidim da su se još glavice počela stvarati, ali listovi su odlični.

Planiram napraviti novi komposter, pa da li mogu ovdje moliti savjet u vezi kompostiranja. U blizini vrta mi je veliki orah i ispod bi stavila komposter i pokrila ga najlonom da lišće ne pada unutra. Čitala sam da dolje idu grančice za drenažu, a gore se stavlja organski materijal nasjeckan na sitno. Što stavljate? Mogu dobiti stajskog gnoja pa da li da i to stavim unutra? Joj imam žuljeve na rukama od reckanja stabljika graška!