eh da, mi danas jeli mahune s krumpirima i koprom i pohane tikvice, sve iz vrta
plus jedan mali paradajzić za Mašicu
ubrala sam večeras i par krastavaca, malo paprike...
joj, blago tebi za mrkvicu, ja sam od svoje odustala... tako je jadna, i kad je zaljem... zapravo, nju sam uvijek zaobilazila zalijevanjem, dok zalijem sve drugo za što mislim da treba više vlage, umorim se (treba dovući po 20 kanti s obližnjeg jezera...)
moj je paradajz napala plemenjača, odnosno, čini se da je jedna stabljika u pitanju... ima smeđe mrlje, otvrdne i pocrveni prije reda, te bolesne sam otkinula i bacila, a večeras sam sve poprskala s mlijekom, e sad, trebam li taj postupak ponavljati kroz nekoliko dana, ili?
tikvice mi isto nisu u najboljem stanju, patišonke su bile super do nedavno, već smo ih i jeli, eno ima još nekoliko plodova za ubrati, ali list je dobio pjege, valjda plamenjača (nije kao ovo kod paradajza) pa ću ih sutra špricati juhom od češnjaka, a bolesne listove sam maknula
osim toga, one duguljaste, bijele tikvice su katastrofa, ima strašno puno cvjetova na jednoj biljci, no, stalno opadaju, ne uspiju se ni zametnuti, opadnu... ne znam je li problem u tome što sam pored posijala kukuruz koji je sada visoko pa nemaju zraka...
danas sam špricala kupus i kelj s čajem od pelina, imaju i uši i buhač, užas
a tek temperature koje nam najavljuju ovaj vikend, i do 40... uh