Citiraj jkitanov prvotno napisa Vidi poruku
Opet mi vrt nije uspio.
Prošle godine poplava posušila cijeli donij dio. Ove godine napravila drenažu, sad suša.
Otišla sam na more i ostavila vrt prepun rajčica, krastavaca, paprike...., a zatekla golu pustoš.
Čemu toliki trud, šta me čeka dogodine?

Dobro, isplati se za tih par plodova koje smo pojeli, a imam i par teglica krastavaca i cikle.

Ostala mi još samo mrkvica u zemlji, valjda je preživjela.
Joj, ja sam tako tužna što je i moj vrt podbacio ove godine. Kad se sjetim samo svih onih kanti vode koju smo uglavnom ja, ali i MM nosili s obližnjeg bajera, teglili ruke, prolijevali... plače mi se.
Dvije sam tikvice tek zamrzla, malo smo je jeli, papričica mi je bila, ma, kao palac na nozi, ajde, paradajza smo jeli dok ga nije ispeklo sunce i plamenjača... mahune se osušile, mrkva nikakva...
U Osijeku u posljednjih 50 godina nije bilo ovakve suše.
Evo, danas pada kiša, ali mislim da bi trebalo tjedan dana dobrog padanja da otkisne.
Planiram posijati blitvu, crnu rotkvu i matovilac i presaditi poriluk.
Imamo raštike, kelja, kupus je gotovo onakav kakvog sam ga posadila, a brokula se drži, samo što nema cvijeta. A ništa, makar ću list na lešo kuhati.
Ako ništa, barem smo korabice jeli.
Planiram nabaviti i stajsko gnojivo pa pobacati po zemlji, a moram provjeriti i svoj kompost.

, nManuela., možda su mravi?
mašenka, nisam sigurna, ali mislim da možeš te manje iskoristiti za sjemenski krumpir