Još nemam puno iskustva, ali nadam se da ću ga uskoro steći. Mi smo ove godine iskrčili i navezli zemljom dio grunta koji je prije bio jaruga, pa sam ja iz znatiželje posijala direktno u zemlju (ukopala rupe, napunila crnom zemljom za cvijeće i ubacila po 5 sjemenki) bijele tikvice, neke koje bi trebale biti butternut i dinje. Ni sama ne znam kako će to izgledati. One se jako šire pa mi se činilo baš zgodno da ih stavim na tu golu zemlju jer nemam vrt, nema puno trave i sve se baš potrefilo ok. Ja sam i prije sadila tikvice i klasične bundeve i to na veliki razmak (1m ili možda malo manje) jer one plaze po zemlji i treba im dosta prostora. Ranije sam ih pustila da se šire ispod visokog graha i to je bilo dobro. Nisam se puno patila oko drača. Nisam stavljala mrežu (to se stavlja za krastavce) nego su samo ležale na zemlji, zdravoseljački i lijepo su rasle. (Offt. odustala sam od vrta jer prerijetko stignem do grunta, ali ove tikve su mi se činile baš pravim biljkama za golu ledinu na kojoj će za godinu-dvije narasti trava). Bumo vidli... Za dinje kažu da isto treba mreža, pa možda ne bi škodilo i za tikvice. Tko zna, možda ne bude ništ od tog mog projekta jer ne stignem zalijevati, a suša je.... Bilo bi mi drago da bar tebi uspiju.