Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1648

Tema: Radovi u vrtu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja prvi put imam vrt, sa ruzama koje je posadila bivsa vlasnica. Bi li mi koja iskusna dusa objasnila kako da ih porezem? Do kud? Imam 3 krasne stare ruze i bilo bi mi zao da propadnu, pomozite, pliz. Ostatak vrta cemo polako sredjivati kroz proljece

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Ja prvi put imam vrt, sa ruzama koje je posadila bivsa vlasnica. Bi li mi koja iskusna dusa objasnila kako da ih porezem? Do kud? Imam 3 krasne stare ruze i bilo bi mi zao da propadnu, pomozite, pliz. Ostatak vrta cemo polako sredjivati kroz proljece
    Ako ih nisi orezivala na jesen, mozes sad. Nema tu puno mudrosti. Odrezes s e staro i suho. Duljina koju ostavis je stajaznam 25 do 30 cm, ali nije svejedno kakve su. Tako se rezu stablasice i one koje je moja baka zvala okulanti, cijepljene. Grmolike ruze koje i cvatu tako tj.imaju one grupirane cvjetove podnose i dulje izbojke. Ako njih okljastris prejako, imat ce ih manje, ali ce biti veci. Ne mozes puno fulati. Ruze obicno brzo rastu i cvjetaju na tim novim mladicama. Na jesen ih je trebalo prekopati i pognojiti. Prekopati mozes i sad. Ja sad ne bih gnojila jako, eventualno tekucim gnojivom kao sobno bilje kad krene period vegetacije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •