seni prvotno napisa
necu replicirati na ustastvo i fasizam kao ideologije mraka i uzasa...
upitat cu se moraju li nasa djeca dobivati "instat robu", proizvode "druge klase"?
imamo tamo topike sa projektima i djecom, proucava se paleontologija, crtaju se suncevi sustavi, zna se sve o dinosurusima....
a ovdje? jedan pjevac cija je muzika cisti sund i kic, bezvrijedna do bola, o tekstovima da ne govorim?
jedan bivsi boksac i eko uzgajivac, koji je meni sasvim simpatican, ali kakve on ima veze sa temom?
jedan glumac, takode simpatican, i prilicno "narodski", zar ne?
zasto o temi ne mogu pricati povjesnicari/ke, intelektualke/ci, antun tus kao covjek od faha, filozofi, slavoj zizek, pisci, novinari s pretenzijama upotrebe pameti, i svi ostali koji nesto smisleno i pametno ovom svijetu i buducim generacijama daju?
ljudi koji zaista imaju sto reci?
zasto sve/ili puno toga sto je namjenjeno djeci mora biti kicasto, sladunjavo, pojednostavljeno do bola i liseno pameti i introspekcije?
cega se to mi/oni bojimo?
vrlo cesto se na ovom forumu vode razne diskusije o smislu/besmislu krpica od h&m ili d&g. uzbune se duhovi, prste argumenti i protuargumenti....osobno... ako sadrzaj stima potpuno je svejedno (po mom misljenju) kakva firma "name" ili "no name" stoji na etiketi krpica koje nosi i dijete i odrasla osoba.
i tako potiho prolazi "brandiranje" puno toga za djecu i oko djece, nekim "brandovima" tipa magazin, thompson, zvijezde pjevaju i plesu, kinder lade sa eeextra vitaminima i kalcijem....
treba li jedna majica da bi bila lijepa i komforna biti puna medvjedica, llilifeea, didalina...itd?
sto fali jednoj kvalitetnoj faber castell drvenoj bojici u odnosu na sve one bojice ukrasene micky mausom i slicnim?
treba li moje dijete pored sasvim dovoljno finih i kvalitetnih cokolada od 70% na dalje, bezvrijednu i drugoklasnu kinderladu?
treba li bilo koje dijete (osim njegove vlastite) uz postojece pametne, sposobne, suvisle, zene i muskarce koji ovaj svijet cine boljim i pametnijim, thompsona da im objasnjava bilo sto na ovom svijetu?