MC, uz to sto se s tobom slazem, umrla sam od smijeha na sig![]()
MC, uz to sto se s tobom slazem, umrla sam od smijeha na sig![]()
a sve se k' ne gleda rc.summer prvotno napisa
kad bolje razmislim, trebala bih ipak pokazati određenu dozu empatije prema thompsonu. ipak smo oboje upoznali moć cenzure.al' nek' nek', kad nas budu trebali....
![]()
A na koji nacin bi se to vlast odredila? I prema kom tacno pitanju?Ivana2 prvotno napisa
A ko bi trebalo da utvrdi sve te cinjenice, a ko da formulira?Ivana2 prvotno napisa
Da li je pesma Jasenovac i Gradiska Stara domoljubna u pozeljnom ili nepozeljnom smislu reci?
Sto se osudjivanja tice, sirenje mrznje je, kao krivicno delo, prepoznato u modernom pravosudju. Ne znam sta hrvatski zakoni govore o tome.
Cim su neke nacionalnosti (a ovde, najverovatnije, jedna) postavljaju kao prve, a neke kao druge, kao sto si ti ovde formulisala, nema tu nista od tolerancije.Ivana2 prvotno napisa
Zoranova draga, ne znam hoće li se Ivana složiti samnom ili ne, ali moram reagirati jer je ovo grubo stavljanje riječi u usta.Zoranova draga prvotno napisa
Hrvatska je domovina kako Hrvatima, tako i pripadnicima drugih ili svih ostalih naroda što je samo činjenica, ništa više.
uh, predivne izreke tolerancije zvuče tako vjerodostojno iz usta iz kojih izlazi Jasenovac i Gradiška stara...
Da AdioMare. Zoranova draga ne razumije da ovo "drugi" nekima osigurava "manjinska prava".
cvijeta73 prvotno napisa
samo ti papaj koje god hoces cokolade.![]()
vidim da sam dirnula u osinje gnjezdo.![]()
cvijeta73 prvotno napisa
bojice i cokolade figuriraju ovdje na simbolickoj razini.mama courage prvotno napisa
ovdje postoji cjenjena i seriozna organizacija potrosaca "konzument" koja se bavi zastitom potrosaca, te koja svako malo testira odredene proizvode.
pa ukratko rezultati testova:
svaka milka, zvecevo, kras...obicna cokolada za kuhanje, svaka "normalana " (dakle dostupna prosjecnom hrvatskom potrosacu) cokolada je kvalitetnija od kinder lada i slicnog sa eeeextra necim, kao namjenjeog nasoj dragoj djecici.
kvaliteta sastojaka u tim "djecim" proizvodima je mizerna, oni su zapravo u usporedbi s tim sto nude jako skupi. i interesantno cak ni ti navedeni extra kalciji i vitamini nisu pronadeni u onoj kolicini koja je navedena na pakovanju.to kazu istrazivanja, crno na bijelo.
ja samo prenosim.
dakle o cemu se radi?
o sjajnom markentiskom potezu kako "znju" kvalitetu ukrasiti "medvjedicima" i zaraditi dobre novce. jer sve te ..lade nisu besplatne.
bojice?
ja ne znam kako je kod vas, ali ovdje postoje djecije bojice dobre kvalitete lyra, jolly, faber castell, stabilo, greta color.... i slicno. cijena srednja, kvaliteta odlicna. prosjecno skolsko dijete ovdije ima neke od tih bojica u svojoj torbi.
(faber castell i ostalo jaki proizvodaci imaju posebne skupe i jako skupe linije drvenih bojicaa, pastela, tempera i slicno za crtace, slikare . o njima ne govorim.
ja ovdje govorim o onome sto se tu u ducanima prodaje za skolsku djecu)
dakle u hrvatskuj mozemo f. c zamjeniti tozom ili necim slicnim.
e sad.
u svim tim ducanima postoje i cijele linije brandirane sa lilifee, felix, hallo kity, didalina i slicno...(ne znam sto je u hrvatskoj aktuelno)
svaka lilifee olovka sa perjem i slicnim kosta dvostruko vise od dobrih obicnih, trokutastog presjeka (za djecu na pocetku skole, jer olaksava drzanje i pisanje) olovaka od npr. faber casella. (uzmite toz ili sto je vec u hrvatskoj u upotrebi)
hallo kitty + lilifee imaju cijelu paletu nepotrebnih stvarcica "djecje naivnig" dizajna, koje nisu nimalo jeftine...i po mojoj skromnoj procjeni je 80% asortimana bespotrebno.
o cemu se tu radi?
kvaliteeta lilifee olovke je ne bas losa, ali manje dobra od npr stabila, ili faber castella, ali kosta dvostruko vise. kuzite?
zbog "djecjeg" dizajna lilifeea.
esprit ili H&m ili benetton, to su firme koje proizvode odjecu. njihov znak je znak njihove tvornice. to sto ti "brandivi" u odnosu na njihovu cijenu i ostali, "bude" u nam arazne asocijacije, je drugi par cipela. ali njihov brand je oznaka njihove bazicne proizvodnje.
lilifee/hallo kitty ne proizvode nista. to "brandiranje je cista prodaja "lifestyla" koja je sastavni dio reklama za odrasle. ali mi smo odrasli. pa mozemo podleci tom marketingu ili ne.
djeca su djeca i ne mogu (jos) uociti tu "zamjenu teza".
nadam se da je sada jasnije sto je pjesnik htio reci.![]()
skrenula sam malo s thompsona, pa da se na njega vratim.
treba li bilo koje dijete edukativni sadrzaj (sto bi ta "ucilica" valjda trebala biti) brandiran "likom i djelom" jednog thompsona (cije je djelo osim sto je sund -dakle losa kvaliteta, jos i reakcionarnog, fasistickog i eticki vise nego problematicnog ozracja)?
Uf seni X
ti uspoređuješ hello kitty i thompsona ?! jesam dobro shvatila ?!![]()
ma suglasna sam u svemu, i imamo i mi "kassensturz" na švicarskoj tv. i zanimljivo je opet da često no name proizvodi budu bolje kvalitete nego oni sa brandom.
pa u ovome je bit. da su kojim slučajem stavili vjekoslavu huljić, rekla bih da je to (samo) šund. no iz kojeg razloga stavljati jednu tako kontraverznu ličnost poput thompsona ?! zbog "preporučenog odnosa" ?(cije je djelo osim sto je sund -dakle losa kvaliteta, jos i reakcionarnog, fasistickog i eticki vise nego problematicnog ozracja)![]()
nisi. hallo kitty mi je simpaticnija.mama courage prvotno napisa
![]()
Blago manjinama o cijim pravima prozbori gospodin Perkovic.Ivana2 prvotno napisa
:D :D
nekim stvarima treba reći odlučno NE.
Sudska me odluka nije iznenadila :D :D
Ali ni pripadajući komentari![]()
Čega sve ima u ovoj državi...
XSvimbalo prvotno napisa
To je bacanje klipova pod noge. Stvarno jadno. To samo može potpiriti zastranjelu mladež - a možda je to i cilj takvog postupanja.
oprosti, anchie, ali moram
http://www.index.hr/vijesti/clanak/e...on/413166.aspx
thompson sad govori i za vrijeme misa. :? i njegov menadžer, također. :? link. što vele nadređeni dona puljića ?!
Nisu mu u Istri dozvolili jedan koncert, pa će sada imati tri, kao sveto Trojstvo", bio je nadahnut don Vinko Puljić.![]()
Budući da ti i tvoja obitelj ne idete na misu, ne vidim razloga tvojoj zabrinutosti.
meni je to sve pretužno, kud to sve vodi? Vidim da je to donekle stara tema no morala sam izraziti svoju žalost. MPT na Učilici!!!!
Nemam riječi osim velike tuge, to kaj je na misi isto je tužno no to je druga tema (kad bolje razmislim to je i za očekivati od Crkve, rekoh Vrkve no ne od Boga).... uvijek si mislim da će uskoro doći neko Novo doba, bez korupcije, bez kopanja po jako smrdljivoj prošlosti, doba kada će se ići naprijed i gledati naprijed, kada će pobijeđivati oni koji su to zaslužili, čašću, znanjem, poštenjem. Da je MPT normalan ne bi dopuštao da mu se to događa na koncertu - to bi ga trebalo biti sram. No nije.
Ma užas, jako jako tužno.
A jednom će valjda doći takvo vrijeme...
baš - što nisu Gibonnija stavili?????
Pa čak bi i Goran Bare bio bolji - poruka njegovih pjesama koliko znam je bolja od MPT ----- citiram:
samo živi samo budi
svi odgovori doći će sami
samo stoj na svjetlu
i doći će kraj tami
kakva je to istina
kad s druge strane je laž
izvrnute vrijednosti
strah, samo strah
neostvareni snovi
radiš ono što ne voliš
ali mogu ti reći
gdje je put ka sreći
znam ja kakava je Goran Bare al bar ne glumi časnog, poštenog, obrazovanog....ko MPT![]()
oprostite na gramatičkim greškama, brzo tipkam .... skužili ste svi kaj ne?