dziz, M&A, što si ti tvrdoglava. pa nije fazon u riječi magla, niti gusta magla, niti u slovima g u s t a m l, nego u smislu...
ako ustaška pjesma veli:
a thompson i škoro u svojoj patetičnoj pjesmi oplakuju one koji su se borili, pa ih sad nitko više ni za šta ne ferma riječima:Spustila se gusta magla iznad Zagreba.
To ne bila gusta magla iznad Zagreba.
Već to bila hrabra vojska poglavnikova.
onda je pametnom jasno da "kad nas budu trebali spustit će se gusta magla" ne znači: kad nas budu trebali veliki manitu će poslati maglu i kišu da naši usijevi rode, nego znači upravo onaj gore citirani stih.Al' neka ned'o Bog, pa nas budu trebali
Opet će se gusta magla spustiti
a čuj, što bi ti rekla? stičem utisak kao da vele, ne želimo s ustašama i vječnim revizionistima braniti hrvatsku ("bjeći maglo!"). to je moja slobodna interpretacija.Slavuj tuznu pjesmu pjeva,spustila se magla gusta,
bjezi maglo! pjevaj jace! -cuje se iz njihovih usta.
inače, tražeći te linkove čitala sam forumaše na forumu crne legije, kako se žale kako thompson ne želi priznati da je ustaša, a svima je jasno da je. eto, malo utjehe, nismo mi jedini/e koje se žalimo na thompsonov ustašluk. ima ih i očajnijih od nas.![]()

Odgovori s citatom