i da odmah odgovorim na pitanja koja postavih u postu prije:
ni ja ni bilo tko od roditelja koje sam pitala nismo upoznati s bilo kakvim anketiranjem djece (a bome ni roditelja).
ja se ne bih ni čudila da je to laž. svaljuju krivnju na djecu, lafo djeca odlučila u nekoj anketi. ne velim da ne bi odlučila da je te ankete stvarno bilo, ili da jesu, ako je uistinu bila. al se ne bih ni čudila da je nije uopće ni bilo. kao što se thompson izvlači na balavurdiju, tako i oni. nitko nema muda reći i stati iza svoje riječi.

a da si iskreno rekla da se radi o anketi bila bih još iskrenija u svojim odgovorima, M&A (mada iskreno rečeno ne mislim da se uopće radi o bilokakvoj anketi, nego o onome što veli petarpan, al o tome nek se ionako moderatorice pobrinu), isčuđavamo se mlađariji koja na smrt prebije luku ritza, istovremeno odobravajući slušanje thompsona na čijim koncertima se skandira "ubij ubij srbina." no, opet, ne skandira to jelte thompson, nego "neki klinci". koji osjećaju potrebu to skandirati upravo na njegovom koncertu.

i sad u svemu najveći problem ispade dežulović ili njegov tekst. ovdje uopće nije riječ o dežuloviću niti koliko je on jadan ili ne, nego o osobi koja je otvoreno glorificirala klaonice i ubijanje ljudi! pa nisu jasenovac i gradiška stara bili rekreacioni i wellness centri! ako ne postoji mrvica empatije za židove, srbe ili rome, barem bi se trebalo znati da su tamo okončali i hrvati, poput miškina!

zanemarimo svu ikonografiju i simboliku u njegovim pjesmama (koja samo slijepcu nije vidljiva), činjenica da je marko perković thompson (dokazano) pjevao "jasenovac i gradišku staru" za mene je dovoljan razlog da ga bojkotiram (pa i više od toga), pa da sutra odluči pjevati samo "havah nagila" ili operete. i svakom iole razumnom i dobrom čovjeku, a prije svega (hrvatskom) domoljubu, to bi trebao biti dovoljan razlog!

nadam se da je ovo dovoljno materijala za anketu.