Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: ugojite me

malo morgen

Početno ugojite me

Ne mogu vise cekati,jer sam ocajna a vidim da ovdje jos nitko nije spomenuo problem mrsavosti.
    ja sam od djetinjstva mrsavica,jedina u obitelji i to mi je oduvijek stvaralo ogromne probleme (ruganja,pitanja kaj ti umires...) i grozno mi je to sto ama bas nigdje nema savjeta kako se udebljati a mediji (novine,tv) stalno samo bombardiraju s dijetama za mrsavljenje,skidanje celulita itd..
    mozda ljudi misle da su mrsavi zadovoljni i da nemaju problema ali ja sam dosta nesretna zbog toga. :/
    jedem namjerno sve ono sto deblja (dnevno pojedem cijeli kruh) ali meni se nista ne prima. to me unistava,jer sam gotovo uvijek na 42 kile i da dobijem dve kile gore,treba mi duuuugo i onda ih obicno skinem u dva dana kad mi naleti neki problem i zivciram se.
    gledam oko sebe ljude koji se cijeli zivot muce s dijetama i odbijaju popit sok jer ih to kao deblja.
    sta da radim,jel zna netko nacin ili neke preparate od kojih se deblja.

samo mi nemojte reci "jedi", jer stvarno jedem. i to puno.

dajte mi savjet, osjecam se grozno....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne znam baš što bih ti pametno rekla,jer i moj šogor ima problema s tim jede kao vuk,a mršav kao glista,eh da sam bar ja te sreće.Ako su svi nalazi uredni možda bi bilo najbolje da to pokušaš tako prihvatiti,imaš takav metabolizam i to je to,jesi li ti to dobro napisala ili ja dobro pročitala 42kg?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo sam samo proguglala, nisam čitala sadržaj pa ne znam jel od pomoći ili nije (ali čine mi se čisto neke reklamne stranice):

http://www.diet4uonline.com/weightgaindiet.htm
    http://www.weightgainplus.com/?aff=644

našla sam i ovo:

-I have a pretty strange question. I need to gain weight, not lose it. Is there anything I can take to help me safely put on a few pounds?

-Almost every patient I've had that couldn't gain weight had malabsorption or poor digestion. It's funny; whether I'm treating weight loss or weight gain, the same start seems to help both.

An overweight person doesn't adequately break down foods in order to burn them properly, so they are quickly reverted to storage. The underweight person seems not to break down the foods they eat well enough to get the nutrients needed for structural weight gain. Even the sugar they consume seems to be used for energy only (and sometimes there's not a lot of that!).

Therefore, the first thing to try for safe gain is digestive enzymes, something similar in dosage to Super Enzyme by TwinLab. Check the labels to assure they are complete, or 'full-spectrum.' This means they help breakdown proteins, fats, and starches. Take one or two right after meals.

Another basic element of improving digestion is making sure to eat slowly and chew thoroughly, until the food is like soup. Digestion does not start in the stomach; it starts in the mouth. Don't let this first stage slip by! If you swallow a large chunk of food, there's an excellent chance you'll excrete it in the same form.

As for what you eat, you need to stop feeding your body empty calories that are impossible for your body to use productively. No. 1: Get off sugar! And No. 2: Kick the white flour habit! Breads and pastas and cereals that are from refined flour and grains, instead of 100% whole and unrefined, are starches that break down to refined sugar without the nutrients for the utilization of those calories. The key here is nutrient density. If the food is not messed with by Man, it has all the nutrients within itself for the assimilation of that food.

Therefore, no junk food is allowed, either. Start eating whole grain everything: bread, pasta and cereals. Add fresh nuts and seeds too.

Try this for one month and see how it goes (and try not to check your weight in the meantime, or at least no more than once per week)

evo i tu nešto:
    http://magazines.ivillage.com/goodho...291919,00.html
    http://diet.ivillage.com/measure/mwe...,,2f9l,00.html

Eat three meals every day
    Eat three snacks every day
    Choose calorie-dense foods
    Expand your meals
    Exercise

...

malo morgen

Početno

Da,42....

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jedini savjet kojeg se mogu sjetiti: nemoj se živcirat.
    Ako si zdrava, imaš energije i normalno funkcioniraš, ne daj da te takvi komentari smetaju. Ja sam negdje do 18 godine imala sličnih problema kao ti. Bila sam žgoljavica, ciklusi su mi bili neredoviti, stalno sam bila umorna i tako... kasnije mi se valjda metabolizam malo usporio (oko 22-23 godine) pa sam počela lagano dobivati na kilaži. Sad mi je pak s druge strane, frka kako to zaustaviti. Bila sam navikla da jedem sve i svašta kalorično, a sad sam baš gladna ako se ne najedem normalno. Ali nikad se ne bih mijenjala za stanje kakvo je bilo prije. Osjećam se bolje sa viškom kilograma nego sa manjkom, i ne želim se opterećivati sa time dokle god je meni dobro

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Našla ti je Lutonjica pravi tekst,pa pokušaj po tome,42 je ipak malo premalo,važno je jesti pravilno no gore ti sve piše.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

btw,voće poprilično deblja pa pokušaj i sa povečanim unosom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je ovo strašno zanimljivo, nisam pojma imala da su savjeti za debljanje zapravo isti kao i savjeti za (zdravo) mršavljenje...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Da u potpunosti,nitko ti(koji bi trebao znati nešto o tome)neće preporučiti kilu kruha,cijelog piceka,čvarke i sl. već kvalitetnu i zdravu prehranu,te pravilan raspon obroka,mada bi ja tu možda dodala i tjelovježbu za razvijanje i oblikovanje mišića poput pilatesa,fitnesa i sl. ali samo uz stručan nadzor i savjete

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja bi ti preporučila da posjetiš gastroneterologa.
    Ako zaista puno jedeš a imaš 42 kile, možda negdje postoji neki problem.
    A ako je sve u redu, svakako će ti znati prepisati prehranu koja je zdrava i daje rezultate.
    Sretno!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

malo morgen, a koliko si visoka?

malo morgen

Početno

Lutonjica,thanks na clancima,spremila sam ih pa cu ih u miru prouciti.
    ja sam dugo vremena izbjegavala tesku i masnu hranu,imala sam neku averziju i onda sam mislila da se zbog toga na debljam. sad jedem puno voca,povrca, meso i sve to,vise nemam averzije ni prema odojku s raznja
    al kao sto kaze Honey,sad je sretna i nikad se ne bi mjenjala s onim stanjem. ja kad nabacim kilu,vristim od srece,tad sam happy kao malo dijete. i pila sam ABC plus,svakakve vitamine,sad pijem Plibex i nadam se necemu. ali s ovim se ne mogu pomirit,kad sve na meni plese.
    valjda cu nesto uspjet...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A šta da radim ja koja imam 50 kg, visoka 172cm i jedem stvarno raznovrsnu hranu i količinski sasvim pristojno, a nikad u životu nisam imala više od 54 kg? Kako da se ja udebljam? Vjerojatno nikako, jer imam užasno dobar metabolizma.

malo morgen

Početno

A, da,zaboravila sam,visoka sam oko 158. bila sam ja kod doktorice opce prakse,al je ona samo konstatirala da se trebam manje zivcirati i jesti, dala mi je te neke vitamine koji mi nisu nista pomogli.
    ma ja inace radije nebi doktoru...ako bas ne moram.
    hvala vam sto me savjetujete

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

, m.morgen, pa ti si onda debela spram mene, kad gledamo odnose visine i težine.

malo morgen

Početno

ivancice,
    dodji kod mene na odojak.
    a sto drugo reci??

ja sam sva ogledala u kuci pospremila u garazu..
    brrrr

malo morgen

Početno

Sad mi je MM dobacio da sam metar i zilet, tocnije 156,krivo sam napisala.
    moja kcer ima deblju ruku od mene
    to bi bilo dobro za dokumentarac "kad kosturi prohodaju"

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja izgleda imam neka ogledala koja proširuju, jer si ja uopće nisam premršava. Mogla bih se udebljati koju kilicu, ne bi bilo na odmet, ali već sam se navikla na svoju tanašnu liniju.

U biti, gledaj to ovako, oni koji ti govore da si mršava, u stvari bi htjeli biti mršavi kao ti, pa ti nabijaju komplekse i time liječe svoje. Ja si to tako kažem, i vrati ta ogledala nazad i pošalji malo tog odojka amo! :namig

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A jesi kad provjerila stitnu zlijezdu tj hormone stitnjace?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja mislim da bi trebale provjeriti štitnjaču.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj da točno, ja sam štitnjaču totalno zaboravila, a sama imam hipotireozu :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ako je zdravstveno sve u redu, zahvalite Bogu na dobrom metabolizmu, pa ako i nakon toga želite dobiti koju kilu jedite prepeličja jaja i pijte B i D vitamin koji otvaraju apetit-znam sigurno da to pomaže
    ah, kad sam bila kosturkoooo:uzdah:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znam za slučaj da je žena bila jako mršava jer nije znala da ima celijakiju. Kad se pojavi kasnije u životu, a ne u djetinjstvu, zna proći nezapaženo. Mršavice, da li imate osjećaj da vam je probava "prebrza"?
    Ne bi se tog sjetila da nije bilo one opaske o cijelom kruhu dnevno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

malo morgen, 156 cm i 42 kg? pa to mi ne zvuči tako strašno.

ja imam 158 cm i malo više od 47 kg i već se osjećam "preveliko" jer sam prešišala svoju standardnu kilažu - 46 kg. do prije dva mjeseca, dok me andrejček držao u ludom ritmu, imala sam 45.

za svaki slučaj odi docu, i ako su ti svi nalazi u redu nemoj se opterećivati. i nemoj se pretrpavati nezdravom hranom - jedi zdravo, uživaj što možeš bilo što pojesti da ti se ne vidi, vježbaj da nabaciš malo mišića i nosi usko, kratko i seksi! :namig:

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kao da čitam priču svog života.
    Preko zime nabacim koju kilu jer samo jedem i spavam i onda čim grane sunce i počnu obaveze i strka sve ode za dva dana.
    Prvo se treba prestati nervirati oko tuđih komentara jer ja sebi ne djelujem premršavo!(170/55)
    Nosim normalne konfekcijske brojeve, jedem koliko mi paše i mislim da je u stvari velika većina ljudi koji komentiraju moj izgled predebela.
    Činjenica je da sam malo temperamentnija i da kad stvari krenu loše izgledam ko tempirana bomba,tako da mi MM kaže da meni sve ode u bijes.
    Neko vrijeme sam se bavila rekreativno sportom i vidjela da mi se stvarno povećao apetit pa bi preporuka glasila:
    rekreacija i manje nerviranja!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A vidiš ja se uvijek udebljam po ljetu, na moru.

Obožavam svježe povrće i voće, kojeg po ljeti tamanim u nenormalnim količinama i od toga nabacim koji kg, ali budući da i dosta plivam, s mora dođem kao sirena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam ja kolegicu koja je isto jakoo mrsava, trudi se da jede vise puta i zdravu hranu, ide na pilates, puno se krece - sve u nadi da ce barem misice dobiti
    ne ide
    ja kazem da ce se mozda malo popuniti kad rodi dijete ali ako je takav organizam nista se tu ne moze
    meni se zrak i voda primaju

malo morgen

Početno

Ma ja sumnjam isto da je moj problem stitnjaca,al kad sam to par puta spomenula u drustvu,svi su graknuli:joj,pa daj to bi se vidjelo?
    mislim,kako bi se to vidjelo,jel ima nekih drugih pokazatelja?

ovo za prepelicja jaj nisam znala,svakako cu probati, hvala na ovom savjetu ,kao i na svim ostalim.

kod doktora cu tek za mjesec dana,( u drugom je gradu) al uvijek je ista prica,ja dodjem i cim me vidi,pocne: to ti je sve od nerviranja,ne moras mi nista reci,znam ja sve...(to mi je frendica od staraca,vec bi se ja posvadjala ali starci su mi oboje bolesni a ona im fakat ide na ruku, nikad ne moraju cekat i sve im sredi)

s obzirom kolko ja ne volim doktore,ja sam sretna kad ne moram k njima.
    a sto se tice radjanja i debljanja...ja sam rodila dva andjela, pa nista...

i to mi je najjjjjjgore kad dodjem na taj glupi roditeljski i onda babe redom pocnu :vi ste mama? boze,pa ko da idete u osmi. a tako ste mrsavi...jel vi uopce jedete sta?

i tako redom... sve mi prisjedne.

kad sam rodila drugo dijete,imala sam veliku prekretnicu u zivotu i tada sam spala na stravicnih 39. kila,nocima sam plakala, zato se sad bojim da mi se to ne desi opet.

Sad jedem,jedem i jedem....
    probat cu s prepelicjim,dao bog da pomogne
    hvala cure/zene

malo morgen

Početno

Lutonjice, sto je hipotireoza?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da štitnjača luči premalo hormona ili nešto slično tome.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hipotireoza je premalo lučenje hormona, tada je metabolizam usporen i ljudi su skloni debljanju.
    kod tebe bi onda prije bila hipertireoza koja ubrzava metabolizam pa sukladno tome uzrokuje i mršavljenje.

to je jedno onako ful pojednostavljeno objašnjenje.

i ne mora uopće značiti da bi ti se problemi štitnjače "vidjeli" - ja nisam imala apsolutno nikakvih primjetljivih i vidljivih tjelesnih simptoma, a poremećaj mi je dijagnosticiran prilikom obavljanja jedne rutinske krvne slike iz čisto desetih razloga, potpuno nevezanih sa štitnjačom.

ali, kad već pitaš za simptome poremećaja to su ti recimo ubrzani puls, napor pri fizičkoj aktivnosti (recimo pri penjanju uz stepenice...), znojenje, naglo mršavljenje i debljanje, vidljivo povećana štitnjača ... od toga ništa nisam imala.

ima i dosta "psihičkih" simptoma : letargija, umor, pospanost, melankolija, depresivnost, promjene raspoloženja ... to sam recimo imala, ali sam pripisivala svojoj ličnosti - sve dok nisam počela piti lijekove za hipotireozu i postala jedna vesela osoba puna energije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E fakat kako bi oni vidjeli

Pa vadi se krv i provjeravaju hormoni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a valjda su mislili na "gušu" jer jedino čega se ja iz škole sjećam o poremećajima štitnjače jest upravo to... a "guše" uopće ne mora biti...

malo morgen

Početno

ma da,kao da se to vidi na ledjima ili vratu,sta ja znam.

ako to nije svaki put slucaj,kao sto kaze lutonjica,onda cu ja to morati provjeriti. :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A da probaš doručkovati?
    I ja sam oduvijek prilično mršav. Avetinja. I onda me se zakonita dočepala i uvela mi redovitost u prehranu. Ispada da je redovitost u prehrani važnija za stjecanje kilograma nego količina...

malo morgen

Početno

He he,tocno je da ne doruckujem!
    ne znam zasto,ali to je jedna "mucnina" koja me prati jos od djetinjstva.
    Ako ujutro nesto pojedem,nikako se ne osjecam dobro.
    Ja prvo moram popit kavu s mlijekom, pa onda krenem radit ovo,ono i vec mi je gotov rucak.
    Ne sjecam se kad sam zadnji put doruckovala,hehe...
    "Procitali" ste me...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vidiš, vidiš, i ja rijetko doručkujem, isto mi je prvo velika šalica kave u ruci, a onda dok obavim što sam naumila brzo dođe ručak. Možda je stvarno i kod mene ista stvar.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

eto, meni je doručak uvijek bio čaj. a sad pojedem pecivo i kavu i hop, kila i po gore!

a otkad znam za sebe večera mi je najdraži i najobilniji obrok, i od toga se nikad nisam debljala.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj i meni je večera najdraži obrok, a tek oni po noći u neko doba! Te obožavam, pogotovo dok sjedim pred kompom i visim na forumu, samo trpam u sebe. A slatkiši, to je već druga priča. A kile baš i ne žele ići gore.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nije valjda da se žališ! :zblen:

krenuti će kad - tad, u menopauzi najkasnije...

moja dobitna kombinacija - ljubek u krevetu, lijepo si povečeram i onda knjiga, kolač i mlijeko za opuštanje prije spavanja... :savršenooooo:

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hi-hi, skužio sam te.
    Pazi citat:

"Kod žena je glad dvostruka, sramežljivost četverostruka, hrabrost šesterostruka, a požuda osmerostruka u odnosu na muškarce"

Chanakya Niti-Sastra (politička etika), prvo poglavlje, para 17.
    Pandit Chanakya (živio prije cca. 2000 godina)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

što se tiče ovog zadnjeg, supruga časnog pandita očito nije bila neispavana majka-dojilja. :ceeer:

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam jedna buca. I doručkujem i večeram (ono sve između da i ne spominjem)... a doručak mi bolje paše ako prije njega popijem čašu soka, limunadu s medom, cedevitu i sl. - bitno da je kiselkasto i mlačno (ne smije biti hladno). Onda odmah mogu jesti (ko da mi baš treba).

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Malo Morgen,

Ja sam oduvijek bila mrsava, i napokon negdje oko 17g sam bila ono taman fino s kilazom. I tako ti ja se jednom jako nasekiram i smrsam sa 60kg na 45-50 kg drasticno u roku od 2 mjeseca. I tako sam bila mrsavica sa 50 kg 2 godine. Pokusavala sve i svasta da se udebljam na 60 kg. Pila vitamine svakakve, mutila neki prah, jela sve i svasta sto sam znala ali nista pa nista. I tako se udam, prestanem se sekirati i zaboravim na sve pa i na te kilograme. Pocnem ja kuhati, jesti redovno, kaloricno kao i obicno, s tim sto sam sladoled jela svaku noc posle vecere i udebljam se hvala Bogu. Sada pokusavam smrsati jedno 2 kg Mislim da mi je ovako super.

Moja tajna debljanja je bio sladoled i manje sekiranja. Zaboravi na sve i jednostavno jedi sto volis da jedes i u cemu uzivas a ne da se udebljas. Kilogrami ce sami od toga doci.

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jedi po noci i vidjet ces da ces se udebljati.
    Jao sta bi dala da sam kao ti, ufff... izvini al ja te smatram sretnicom.

malo morgen

Početno

Pa upravo me to i nervira,jer ja po noci nista drugo ni ne radim nego jedem... (nazalost)
    znam da mi mnogi zavide,tj.misle tako al ja se osjecam ko budala...ispod traperica nosim trenirku da se ne vidi...

Ljubicice, upravo je to tocno da se kod zivciranja i sekiranja neki ljudi otope DOSLOVNO,al ja se nikako ne mogu oporaviti.ja sad jesam sretna ali jos uvijek vucem te probleme (zahvaljujuci nekim drugim stvarima), pa me ipak mozda to zdere iznutra.

Al me Davor zato skuzio od prve
    mada pozuda,eh... sve su pojele pilule...smrc

luzern

Početno hiii

Da se ubacim malo,iako nikad nisam imala problema sa tim .
    Mojih par prijateljica i poznanica se muce stim i moja snaja je prije isto imala taj problem i ona ti je dosla do nekih kapsula na nekoj prirodnoj bazi i pomogle su joj,dobila je neki 4-5 kg i prestala ih piti i poslije je jos dobila oko 5 i sad je zadovoljna,znaci 10 kg vise nego prije i nije debela,sa obzirom da je rodila i trece.
    Ja koliko znam da jedenje po noci ne deblja i to ce neki doktori potvrditi i jedi zdravo i ne sekiraj se i bice bolje,takav ti je organizam i tesko da mozes promijeniti,ali dok si zdrava,bar ja ne vidim neki problem,osim sto tebi smeta manjak kg kao i meni visak,ali vjeruj citav zivot se borim sa kilazom i muku mucim i ni ja zbog toga nisam presretna,vise ponekad sama sebi idem na zivce i pitam se zasto bas ja moram imati sve te neke probleme,ali sto da se radi :? ,uvijek se netko sa necim muci i sretno

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo i mene - 176/56 - no, ja sam sebi ok i sretna sam što sam takva.
    Cijeli život sam bila kao dijete iz Bijafre, isto su mi se rugali, a jela sam ko termit. Jednostavno, takav metabolizam. Nisam bila baš nesretna zbog toga, no često mi je bilo krivo zašto sam baš ja tako mršava... Sad imam 26 g. a do prije 3 godine sam imala 50-52 kg.
    Koliko god ja jela (čitaj prežderavala se) ništa se nije primalo... Tek u dvadesetima je počelo onako - kila na godinu - no to nije bilo zbog hrane već valjda zbog godina...
    Sad kad sam i kao "starija" ostala mršava, sretna sam zbog toga, jer mogu jesti sve što poželim, ne moram razmišljati o dijetama, a i zadovoljna sam svojom "linijom" - nisam si premršava nego baš taman - bez obzira što neki misle drugačije.

Ako se stvarno puno nerviraš, moguće da te živci "popapaju". To je poznata stvar.

kakadu

Početno

OK, dižem staru temu iz pepela.

Malo morgen, ne znam koliko sad imaš kila, ali molim te PRESTANI se živcirati. Ja sam visoka isto kao ti (možda cm manje) i imam 39 kila pa mi ništa ne fali. Nemoj raditi problem od nečeg što to uopće nije, imat ćemo svi vremena za šetanje po doktorima! :shock:

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    malo morgen, 156 cm i 42 kg? pa to mi ne zvuči tako strašno.

ja imam 158 cm i malo više od 47 kg i već se osjećam "preveliko" jer sam prešišala svoju standardnu kilažu - 46 kg. do prije dva mjeseca, dok me andrejček držao u ludom ritmu, imala sam 45.

za svaki slučaj odi docu, i ako su ti svi nalazi u redu nemoj se opterećivati. i nemoj se pretrpavati nezdravom hranom - jedi zdravo, uživaj što možeš bilo što pojesti da ti se ne vidi, vježbaj da nabaciš malo mišića i nosi usko, kratko i seksi! :namig:
    Ma nije to tak strasno, ja sam 162 i sada imam 49, a nakon poroda sam smrsavila na 46. I ja sebi uopce ne zgledam mrsava, bas se osjecam taman. Kada prijedjem 50, onda se vec osjecam debelo. Nisam navikla. No, isto imam brz metabolizam i cim se malo iznerviram, padnem kilu, dvije.A jedem normalno, i uz to jos nenormalne kolicine slatkisa - cokolade (bar 1 dnevno) i cipsa.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •