Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Povišeni tlak/ubrzan puls

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno Povišeni tlak/ubrzan puls

U 30.tom tjednu sam i do sada sam imala normalan tlak, a prije 3 dana na kontroli izmjereno mi je 150/90 i osijećam se malo loše (više neka malaksalost, lagana glavobolja)...često moram prileći da se odmorim...inače sam do tada uredno išla na posao...doktor rekao da mjerim svaki dan tlak i bilježim, te mirovanje....zadnja dva dana tlak oko 140/80 ali puls oko 100 i to u ležećem položaju...bila na ekg i sve u redu osim ubrzanog pulsa....ima li netko slične probleme i što ste dobili kao terapiju?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

za sada nemoj previše razmišljati dok ti doktor nešto ne kaže. što više miruj i nastoj se ne uzrujavati. znam da zvuči kao mission impossible, ali ako izbjegavaš puno komunikacije s okolinom, teže će te nešto uzrujat.
    doljnji tlak ti je važniji i ne bi smio dugo biti 90 ili preko 90 (dugo znači par sati)
    ubrzanim pulsom ti može tijelo slati poruku da usporiš.ja sam ga redovito imala kod povišenog tlaka

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

još jedna stvar koju sam čula jedino od svog gynicha, ali zvuči logično - probaj izbjegavati puno hodanja,jer tako trošiš više kisika, a kod visokog tlaka posteljici treba baš taj kisik
    drž se

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Puls 100 u minuti u visokoj trudnoci nije nikakva frka, ali visok pritisak jeste. Ivy ti je sve objasnila.
    ~~~~~~~~~ da se smiri

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kako tlak

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pazi se radi tlaka, dulji period visokog tlaka može biti opasan i za tebe (da se preeklampsija ne bi razvila u eklampsiju) i za bebu (može doći do zastoja u rastu). Pogotovo se pazi kako tjedni budu odmicali jer se tlak prema kraju trudnoće uglavnom još pogoršava. I pazi s čim ćeš si kontrolirat tlak, ako imaš onaj kućni digitalni tlakomjer - ZABORAVI. To sranje uopće ne mjeri kako treba. Imam ga doma i pouzdala sam se u njega, a na kraju je ispalo da sam tjednima imala visok tlak, a nisam ni znala. Na kraju završila u bolnici, a bebica se rodila hipotrofična. Ne želim te plašit, nego ti samo reč da uzmeš to s tlakom ozbiljno. I da, onaj školski savjet - izbaci sol iz prehrane...

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam imala jako visok tlak al negdje oko 20-tog tjedna ,četri tjedna sam se mucila s tim al sada je sve u redu,jedino sam izbacila sol iz prehrane kao sto i Neroslava kaze mene ja dr na sol odmah upozorio

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, izbacivanje soli je "zabavna "strana. meni su u bolnici (morala čuvati trudnoću) dali neslani jelovnik i mogu reć da se stvarno čovjek brzo navikne na bljutavo(na onu juhu nikad!). S tim da sam ja dobivala puno bolju papicu od drugih, ne znam iz kojeg razloga, al znam da su me ostali mrzili zbog toga
    ah, treba to gledati s vesele strane (ak je ima)inače prolupamo

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hehe, [/b]ivy, odvratna juha, neslana prehrana s desertima i međuobrocima koje drugi ne dobivaju, da nisi bila na čuvanju u Vinogradskoj?

Mene su isto bili stavili na neslanu dijetu, u 2 dana sam izgubila 2 kg vode tak da su mi noge naočigled prestale biti natečene, sve mi ih je bilo čudno gledati nakon kaj sam 2 mjeseca muku mučila sa slonovskim stopalima . Meni je ta neslana dijeta napravila popriličnu razliku na bolje, tlak mi se s opasno visokog snizio na ''samo'' povišeni, i zapravo moram pohvalit Ivičevića jer mi je i promijenio terapiju i stavio me na neslanu dijetu, nakon čeg mi je u roku jednog dana krenulo na bolje. I isto sam se brzo navikla, što doma nikad ne bi bilo izvedivo jer nikad nemreš bit tolko discipliniran oko prehrane (ko ni oko mirovanja) ko što si prisiljen bit u bolnici - doma jednostavno 'opportunity makes the thief', da se tak izrazim.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

visok tlak nije nimalo bezazlen i bezopasan..

trteba reagirati na njega ako si sklona visokom tlaku..

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

je, neroslava,meni je isto Ivičević između onih ispada egocentrizma bio super :D
    čak me i porodio!

a klopa stvarno i nije bila tako loša...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Meni je tlak u prvoj trudnoči bio savršen ali zato u drugoj 150/100 puls100 morala sam uzimati ormidol ali to nije ništa snižavalo nekako sam dogurala do kraja i u rađaonu ušla sa 140/95,tako da tlak nije za zezanje moraš ga imati pod kontrolom i preporučila bi ti da kupiš tlakomjer na živu u ljekarni dođe 500 kn

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam kupila digitalni (omron za nadlakticu) i 2 puta što sam bila i u doktora na mjerenja...bilo je približno....mjerim svaki dan nekoliko puta i primjetila sam da mi se ako se uzrujam povisi...i ono što je najneobičnije d ami ujutro nakon ustajanja bude najviši :? pa kasnije padne
    prošli tjedan je bio oko 140/80 i loše sam se osijećala , pokušala ovaj tjedan ići na posao, ali mi se samo nakon jedne lagane uobičajene uzrujanosti povisio na 155 i puls 130, natekle noge i prsti na rukama i došlo mi loše....tako da sam nakon par sati otišla kući, popila normabell i opustila se i uživala u odmaranju...do jučer je bilo sve ok...oko 130 (i kod doktora)... a jučer sam na putu autom do doktora skrivila saobračajnu (samo ogrebotina na autima ...ali sam zamišljena proletila kroz crveno ) i sad mi se opet povisilo na 145...pa se smirujem doma

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

s takvim tlakom bi se trebala javiti doktoru, pogotovo u kombinaciji s oticanjem nogu, sorry al hitan si slučaj..tlak sam po sebi je loše, al s otečenim nogama, vjeruj mi jako loša kombinacija

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

bila sam kod doktora prošli tjedan, nakon što mi je na poslu skočio tlak....(kod soc.gin...inače se vodim u petrovoj)...i sestra mi išla mjeriti tlak i kaže 120/70 :? i ispadne sve ok...a prije par dana u petrovoj na kontroli i u dr opće prakse je bilo povišeno....sutra idem opet u dr....ali sad mi više ne natiču noge i ruke...čini mi se da mi taj tlak cijelo vrijeme varira, ovisno o raspoloženju

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne znam, ne bih te htjela plašiti, al to na kraju tako ispadne
    visoki tlak koji se jednom pojavi raste do kraja trudnoće.
    oslobodi se posla, briga i stresova, fokusiraj se na dijete.još malo i imat češ ga u naručju.i ništa drugo nije važno u ovom trenutku, ni ono što očekuju od tebe, ni muž, ni posao..
    svaki će ti doktor opće prakse otvoriti bolovanje na sam spomen tlaka. meni je doktorica zbog tlaka u prvoj trudnoći otvorila bolovanje čim sam ostala trudna
    tlak ti se može spustiti ako taj dan nisi konzumirala slano ili nisi recimo pila kavu, ali to što si ga već u par navrata imala je alarm

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Zeljka33 prvotno napisa
    bila sam kod doktora prošli tjedan, nakon što mi je na poslu skočio tlak....(kod soc.gin...inače se vodim u petrovoj)...i sestra mi išla mjeriti tlak i kaže 120/70 :? i ispadne sve ok...a prije par dana u petrovoj na kontroli i u dr opće prakse je bilo povišeno....sutra idem opet u dr....ali sad mi više ne natiču noge i ruke...čini mi se da mi taj tlak cijelo vrijeme varira, ovisno o raspoloženju
    Kaj je bilo kod doktora?

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo sada sve ok...tlak mi se stabilizirao oko 130 :D
    izgleda da djeluje to što sam prestala raditi

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

i moj tlak je 130/90 i dr me stavio na neslanu dijetu već jer se boji tek je 5+3

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jel vam stalno tako povišen?

Na zadnjem pregledu, meni su izmerili 140/70. Inače mi uvek jedva dođe do 110/70. Čest mi je i mnogo niži.
    Dr se uspaničila i dala mi za svaki slučaj tablete za pritisak (sa groznim nuspojavama) i da merim 2-3 dana, pa da vidimo.
    Meni je čim sam došla kući bio 100/60 (na analognom meraču) i posle to ga stalno tako kad god sam merila u bilo koje doba dana.

Tako da ne mora nužno značiti da vam je pritisak visok, jer se to ne može utvrditi na osnovu jednog merenja.

Ali, u svakom slučaju, neslana dijeta će te osloboditi neprijatnih i mogućih oticanja (nevezanih za pritisak)

I evo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da vam pritisci i pulsevi budu u normali

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moj je na punkciji bio 150/110 tako da je ovaj još i manji nego inače.ali dr se normalno boji

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ma dobro je dok ne moraš tablete, a na neslano ćeš se brzo naviknuti. Sve za bebicu
    Nego, nikako da ti kažem kako mi je premeden tvoj novi avatar. Naprosto ga obožavam!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Ma dobro je dok ne moraš tablete, a na neslano ćeš se brzo naviknuti. Sve za bebicu
    Nego, nikako da ti kažem kako mi je premeden tvoj novi avatar. Naprosto ga obožavam!
    za glavu se hvata od mojih pitanja i strahova.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, moram vam se pridružiti i ovdje :/
    Danas (14+5) na redovnoj kontroli izmjereno astronomskih 140/90!!!!! Obzirom da je moj najviši tlak ikad izmjeren bio 110/70, a često i puno manji (kao kod vanesex), nemalo sam se iznenadila! Ne osjećam se ništa drugačije nego inače, sa svojim standardnim, niskim tlakom...
    Ništa, po nalogu doca. počinjem od danas pratiti 3x dnevno tlak i bilježiti pa ćemo vidjeti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •