Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Mononukleoza i trudnoća

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Mononukleoza i trudnoća

Tražila sam informacije na ovu temu ali nisam ništa pronašla. Zanima me koliko je opasno zarazit se sa mononukleozom u trudnoći ???? Ja sam u 32 tj. a dijete od moje najbolje frendice s kojom se cesto druzim je oboljelo. Možda mi i frendica ima iako još nema simptoma. Bojim se da se eventualno ne zarazim od nje a opet ne želim ni izbjegavati druženje ako nema rizika za moju bebu. Ima li tko kakvih iskustava ???

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mononukleozu uzrokuje citomegalovirus koji je opasan u prvim mjesecima trudnoće a i kasnije u trudnoći se može zaraziti dijete preko majke što može imati i teške posljedice.
    http://www.zdravlje.hr/clanak.php?id=12774&

Ja se ne bih družila.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Naša kuma je dobila mononukleozu pred sam kraj moje trudnoće - i nismo se družili (na savjet moje dr)

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure hvala vam na odgovorima, nadam se samo da se vec nismo zarazili dok nismo ni znali da je maleni od prijateljice ima

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

bebeto ne znam koliko traje inkubacija, ali možeš napraviti test, čisto da budeš mirna.
    Eto, već si daleko dogurala sa trudnoćom, što je dobro u tvom slučaju (za ne daj Bože)

Evo ti puno, puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ste ti i bebica ok, a da vam beštija nije prišla ni blizu.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Vanesax hvala . U srijedu imam pregled kod ginekologa pa cu se posavjetovat s njim sto napravit. Nastojim ne razmisljat o tome iako nije lako...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •