Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: fiziološke potrebe 14 mj.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno fiziološke potrebe 14 mj.

zanima me kakve otprilike imaju fiziološke potrebe 14- mjesečnjaci? mali Noah ne kaka u pelenu od 6 mj.(govori "kaka"), a sad kad je došlo, skoro, ljeto mi bi van iz pelena. možemo i po tri dana bit cijeli dan bez pelene (osim noću) . počeli smo prije dva tjedna i oduševljena sam kak Noah razumije. No zanima me, dal postoji neki tekst, pregled o fiziol. potrebama 14 mj. iako nam je lijepo krenulo; mislim da bi nam to olakšalo. meni za lakše razumijevanje, a Noah se ionako super snalazi u svijetu bezpelenaša 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pogle si http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=3364

samaritanka ce ti vjerovatno uskoro dgovoriti

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne kužim pitanje-ak je tri dana bez pelene, onda otprilike znaš kada što radi. Katarina kaka 1 do 3 puta dnevno, a piški svakih 2 sata. (ima 16 mjeseci). Ak je vani vruće i jako se znoji piški rjeđe, ak puno pije češće.
    S vremenom se taj razmak povećava. Meni ovo što si napisala zvuči odlično i mislim da ste na odličnom putu da vam pelene postanu povijest.

Katarina na žalost ne traži sama kakati, ali kada ju stavim obavi svoje.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

počeli smo prije dva tjedna. ali imam osjećaj da ga previše stavljam pišati. s kakom nemamo stvarno nikakvih nesporazuma. ali s pišanjem je druga stvar. zanima me dal imaju 14 mj. neki svoj ritam;npr. nakon svakog hranjenja,vode, buđenja, ili ... kako je to po noći; dal prije buđenja..budi se mamati.. Stvarno još ne znam, niti vidim neku povezanost...sve mi je pobrkano s Noahovim pišanjem. SIGURNA SAM da uz puno "osluškivanja" nećemo imati nikakvih problema. ali ipak me zanimalo jer bi mi to olakšalo taj "putić"

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

znam da je svako dijete drugačije :D ali informiranosti nikad previše

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je stvarno teško reći. Mi smo s Franom bili na moru (Bio je star nekih 19 mjeseci). I kad je bio gol, strašno mu je bilo zgodno pišati naokolo. Čim bi imao par kapi, ispustio bi ih - valjda je skužio nešto novo, pa mu je to bilo zgodno.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naoruzaj se strpljenjem jer je dijete naucilo na pelenu, tj primilo poruku da je mjesto za kakanje i pisanje pelena. Kakanje je obicno lakse uhvatiti nego pisanje. Razgovaraj s djetetom. Objasnjavaj. Pokazi kako ti ides na wc ako si odlucila da beba ide na wc ili pokazi putem dugog djeteta kako se to radi na tuti. Ako pije sokove dijete ide cesce piskiti, nakon obroka otprilike 15-20 minuta. Nakon spavanja ide odmah. Odvracaju mu paznju od toga sve novosti u zivotu, od hodanja pa nadalje. Dijete te zna i kazniti tako da se popisa, zna te i trzati pomocu pisanje. U svakom slucaju sve najbolje ti zelim i ne cudi se ako ti sve to malo potraje, makar ste na dobrom putu.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

HVALA!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

bok, imam jedan problem i tražim pomoć. Moja curica ima 15 mjeseci, stavljamo ju na tutu već dugo i nema problema. Što se tiće kakanja uhvatili smo njen ritam, ali problem je pišanje i činjenica da ona ne želi govoriti. Stavljam ju na pišanje i popiša se ako mora, no dogođaju nam se nezgode jer one jednostavno ne govori. ona sve razumije, pričamo mi sa njom jako puno, zna kad se popiša u gače da je sada napravila pi-pi. Govori dosta ona za svoje dob, ali ne želi kazati kad treba ići na tutu, nego ju stavljamo kad mislimo da mora i to funkcionira, no brinem se što ne govori kad mora ići. Inače smo bez pelena skoro 2 tjedan skroz, stavljamo ih samo kad ide spavati. Trebam pomoć nekoga tko je možda to iskusio jer se bojim da nam se ne dogodi neki problem zbog toga što ju mi sami stavljamo a ne da bi ona prije nešto rekla.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

treba malo vremena! Noah je sad skroz bez pelena, za pišanje govori "kaka". jos nam se dogode tzv. "nezgodice"( popiša se i kaže "kaka" );ali uglavnom traži prije. oko mjesec dana smo ga nosili pišati po intuiciji (samo je za kakanje tražio). puno smo pricali i sad vidim da se isplatilo. zato ne brini i samo hrabro. NAPRIJED SA SMIJEŠKOM! Noah ima 16 mj.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

treba malo vremena! Noah je sad skroz bez pelena, za pišanje govori "kaka". jos nam se dogode tzv. "nezgodice"( popiša se i kaže "kaka" );ali uglavnom traži prije. oko mjesec dana smo ga nosili pišati po intuiciji (samo je za kakanje tražio). puno smo pricali i sad vidim da se isplatilo. zato ne brini i samo hrabro. NAPRIJED SA SMIJEŠKOM! Noah ima 16 mj.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj agoricanec prvotno napisa
    bok, imam jedan problem i tražim pomoć. Moja curica ima 15 mjeseci, stavljamo ju na tutu već dugo i nema problema. Što se tiće kakanja uhvatili smo njen ritam, ali problem je pišanje i činjenica da ona ne želi govoriti. Stavljam ju na pišanje i popiša se ako mora, no dogođaju nam se nezgode jer one jednostavno ne govori. ona sve razumije, pričamo mi sa njom jako puno, zna kad se popiša u gače da je sada napravila pi-pi. Govori dosta ona za svoje dob, ali ne želi kazati kad treba ići na tutu, nego ju stavljamo kad mislimo da mora i to funkcionira, no brinem se što ne govori kad mora ići. Inače smo bez pelena skoro 2 tjedan skroz, stavljamo ih samo kad ide spavati. Trebam pomoć nekoga tko je možda to iskusio jer se bojim da nam se ne dogodi neki problem zbog toga što ju mi sami stavljamo a ne da bi ona prije nešto rekla.
    Isto tako je bilo kod nas 15 mjeseci kakanje bez problema, ali pišanje malo teže. To je inače normalno da se počne prvo s kakanjem i čak mislim da je i 15 mj. prilično rano i da ne treba forsirat. Tek s 18 mj. smo počeli s pišanjem, a i onda bi se događalo da ona sijedi na tuti sve dok može izdržat i kad više ne bi mogla trpit digla bi se i popiškila po podu . Najvažnije je da djetetu ne pokažeš nervozu i ljutnju i da je pohvališ za svaki uspjeh. S 20 mj. mogu reći da se skroz odvikla od pelene, tj. da se nezgode više nisu događale i da pišanje u tutu bila stvar koja se podrazumjeva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •