Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 63 od 63

Tema: troškovi kad beba dođe doma?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Citiraj vissnja prvotno napisa
    Trina nešto mi nije jasna tvoja računica, kako 2 paketa pelena mesečno? Meni jedan paket onih iz dm-a (62 kom) traje jedva deset dana?:
    U pravu si.
    Ma ja već tražim neku međunarodnu zaveru da dm ima veće pakete pelena za iste pare u Hr nego kod nas
    Što se tiče toga da mama neće moći u kupovinu i biranje stvari kad se beba rodi - može se sve izabrati u trgovinama i na netu i pre, a onda kad shvatite da vam treba pošaljete nekog da vam kupi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Što se tiče toga da mama neće moći u kupovinu i biranje stvari kad se beba rodi - može se sve izabrati u trgovinama i na netu i pre, a onda kad shvatite da vam treba pošaljete nekog da vam kupi.
    to kažem jer se sjećam da je meni bio ogroman šok nakon poroda - do tad sam s onim trbuhom jurila gdje god me bilo volja i još sam mislila kako mi je teško, i da ću lakše kad se toga riješim. Uopće nisam bila spremna za situaciju kakva me zadesila - šavovi koji me sprječavaju u normalnom kretanju čak 1,5 mj i još dijete koje urla čim odem na wc, a ostaviti ga na pola sata nema šanse. Nikamo nisam mogla i bila mi je izluđujuća situacija što ovisim o drugima, nije bilo više "idem skočit do trgovine". Pa sam slala mm-a da kupi što je trebalo, a on se redovito vraćao sav izbezumljen sa stvarima koje je pogrešno kupio pa sam ga tjerala da ih ode zamjeniti....

Tako ne bih da ispadne "ma ništa vam ne treba".
    Treba vam odjeća za bebu (recimo za presvući bar 6x, i prilagođena godišnjem dobu), as, i ne pada mi na pamet što je još zbilja, ali zbilja neophodno.
    Onda ima još puno korisnih premda ne neophodnih stvari, postoje popisi pa da ih ja ne pišem ponovo, ali ako niste pri novcu, možete neke prije poroda samo zatefteriti gdje se mogu kupiti, kad budete slali m-a po to da mu jadnom date precizne smjernice.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

krevetic dobili od moje tete(kao i madrac)
    robicu od moje i njegove sestre te prijateljice
    pelene jednokratne- mjesecno dosta 3-4 paketa po 72 komada
    vlazne maramice- 10 - 12 pakiranja po 70 komada ( kaki da je to cudo, svaku stolicu nadem ispod pazuha- pa to sve treba obrisati prije kupanja)
    samponic od johnsona 1 za 2 mjseca(a svaki dan je kupanje 2 puta)
    bivacin prasak i sterilne komprese za pupak
    kolica i autosjedalica su od moje sestre...(ista smo mi odlucili kupiti ali me ona odvikla od nauma, jer njoj ne trebaju, pa zasto ne usparati 3000kn?)
    posteljinu, ogradicu, dekice, vrtic, klokanicu, igracke, nivea torba takoder su poklon..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

u iskusenju sam da kupim kolica za bebu pre nego sto se beba rodi...

dilema...

da li ima sanse da bebu nosimo samo u marami i da nam kolica ni ne zatrebaju? bar dok ne pocne da sedi?

trenutno imam mogucnost da ih kupim po popustu pa me ponelo..

beba ce doci u septembru, znaci ide zima. da li ce biti bolje nosenje u marami?
    pa pasce sneg, padace kisa?

da li da ne zurim? rizikujem zbog popusta mnogo veci trosak ili?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj frost prvotno napisa

dilema...

da li ima sanse da bebu nosimo samo u marami i da nam kolica ni ne zatrebaju? bar dok ne pocne da sedi?

trenutno imam mogucnost da ih kupim po popustu pa me ponelo..

beba ce doci u septembru, znaci ide zima. da li ce biti bolje nosenje u marami?
    pa pasce sneg, padace kisa?

da li da ne zurim? rizikujem zbog popusta mnogo veci trosak ili?
    i ja sam kupila kolica dosta prije. dok sam još mogla hodati i kupovati
    a ćuj u mom slučaju dosta smo rano vodili obje bebe van, a ja ni pod razno nisam mogla nositi teret (prvi porod šavovi, drugi carski), tako da su kolica bila jedina opcija

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj frost prvotno napisa

.....da li da ne zurim? rizikujem zbog popusta mnogo veci trosak ili?
    ja sam kupila kolica u 4. mjesecu trudnoće. i uopće mi nije pala na pamet opcija da se dite neće želit vozit u kolicima. ima da se vozi, a ja guram

iako nije potriba ni žurit. možeš ih kupit i kad se beba rodi.

ja sam cila zbunjena (ko da mi je prvo dite ) šta nabavit od robice. bebač stiže početkom 7. miseca i nemam blage veze šta bi tribalo za bebu usrid lita i na 45 stupnjeva vrućine.
    kupila sam tonu bodića (ludo, ludo), rompera, pidžamica.....majica, hlača, odijelaca.....ali osim bodića i pokoje pidžamice sve su veći brojevi. a šta obuć ditetu za izlazak u šetnju dok je još mali prcvoljak. stvarno nisam pametna.
    i trenutno sam na mukama šta uzet za izlazak iz rodilišta? pošto će sigurno bit pakleno vruće triba li bodić i majica. ili samo bodić dugih / kratkih rukava, tanke hlače, tribaju li čarapice.....eto šta mene brine

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anna01 prvotno napisa
    pelene jednokratne- mjesecno dosta 3-4 paketa po 72 komada
    vlazne maramice- 10 - 12 pakiranja po 70 komada
    i ja sam rodila i mala je i pišila i kakila (ko velika) i urednu i čistu sam je držala, ali bome misečno potrošit skoro 300 pelena i priko 800 maramica mi se stvarno čini i previše i pretjerano. :/

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    šta nabavit od robice. bebač stiže početkom 7. miseca i nemam blage veze šta bi tribalo za bebu usrid lita i na 45 stupnjeva vrućine.
    kupila sam tonu bodića (ludo, ludo), rompera, pidžamica.....majica, hlača, odijelaca.....ali osim bodića i pokoje pidžamice sve su veći brojevi. a šta obuć ditetu za izlazak u šetnju dok je još mali prcvoljak. stvarno nisam pametna.
    i trenutno sam na mukama šta uzet za izlazak iz rodilišta? pošto će sigurno bit pakleno vruće triba li bodić i majica. ili samo bodić dugih / kratkih rukava, tanke hlače, tribaju li čarapice.....eto šta mene brine
    Našeg sam prijestolonasljednika rodila sredinom srpnja i po danu je nosio samo bodiće (kratki rukav ili bez rukava), a za večernju šetnju opet bodić na kratke rukave + čarapice + plahtica ako puše.
    Za noć je dobro imati one tanke pamučne tutice na dugi rukav, u zari ih imaš 3 komada za 100 kuna.
    Zgodno je imati i one hlačice sa stopalima i jednu majicu dugog rukava na kočanje, to mu uvijek lako navučeš/skineš ako zahladi.
    Sada mi je termin mjesec dana poslije tebe,za izlazak iz rodilišta sam kupila pamučni končani kompletić u mornarskom stilu, majičica na kratki rukav, kratke hlačice i čarapice-papučice.
    Kape ti ljeti ne trebaju, ali jedan šeširić će ti svakako trebati.

Sama sebi idem na živce koliko deminutiva koristim, šeširić/papučice/hlačice i sl, ali jednostavno ne mogu za te male stvari reći šešir/papuče/hlače...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Daniel je rođen sredinom 7.mj. i skroz je bio u bodićima ili u tuticama kratkih hlaća i rukava. Znali smo ga i pustiti malo gologa na kauču da se dijete malo rashladi. Za dolazak iz rodilišta je imao končani kompletić dugih rukava i hlača jer je tih par dana bilo naglo zahladilo. Kapice i šeširiće nije nosio jer je bio uvijek u kolicima kad smo bili vani.

Što se troškova tiće, Manuel je u platnenim koje sam ja nabavljala tokom cijele trudnoće i to uvijek na nekakvim akcijama ili rabljene tako da nisam puno potrošila. Dojen je tako da ni to nam nije bio trošak, a ni kupke ne koristimo. On nas ništa ne košta

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hm,pa ono oooosnovno što bi trebalo imati je sigurno do 2 tis kuna,bar u mom slučaju s tim da u to nisam ubrojila dude i bočice,jer planiram dojiti i ne davati mu dudu,i nisam u to ubrojila kupke i kreme jer ču dijete kupati u vodi a od krema koristiti samo onu iz apoteke.svu sam tu kozmetiku prošla i to je preagresivno za novorođenče.
    u ovih 2 tis kuna je isključivo robica,posteljina,deke...

A svakako da je trošak manji ako se doji,a to je i za dijete najzdravije.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Našeg sam prijestolonasljednika rodila sredinom srpnja i po danu je nosio samo bodiće (kratki rukav ili bez rukava), a za večernju šetnju opet bodić na kratke rukave + čarapice + plahtica ako puše.

Za noć je dobro imati one tanke pamučne tutice na dugi rukav, u zari ih imaš 3 komada za 100 kuna.

Zgodno je imati i one hlačice sa stopalima i jednu majicu dugog rukava na kočanje, to mu uvijek lako navučeš/skineš ako zahladi.

Sada mi je termin mjesec dana poslije tebe,za izlazak iz rodilišta sam kupila pamučni končani kompletić u mornarskom stilu, majičica na kratki rukav, kratke hlačice i čarapice-papučice.
    ako ovako triba oblačit dite usrid lita onda sam se dobro opremila. bodića malih (dugi rukav, kratki rukav, bez rukava) sam popriličnu zalihu napravila. šta najmanjih šta malo većih jer ko zna koliki će se bebač rodit.

imam i malih tankih tutica.

jedino moram nabavit još dva komada samo hlača sa stopalima jer imam jedne, ali su od pliša što je očito pretoplo za lito.

znači ostaje mi još kupit neki zgodan kompletić za izlazak iz rodilišta. i to bi bilo to za izgurat lito. :D

jučer sam obišla dva dućana za usporedit cijenu newborn pelena. i čini mi se kako ćemo opet bit vjerni liberu.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

.... evo nešto zgodno na što se mogu potrošiti novčeki ... http://www.vecernji.hr/lifestyle/tehno/3300891/index.do i http://www.amazon.com/exec/obidos/AS...wnandoutint-20

Meni se sviđa

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •