-
kako mu pomoc
recite mi molim vas kak pomoci bebi od 5 mjeseci da izbaci slajm i prestane kasljati,muci ga vec 5 dana doktorica nista nije dala a on se muci kad kaslje sve mu suze idu
-
Pa da ga izbaci teško... jer oni tako mali to još neznaju, ni moj to još ne zna, jedino ako ga povrati, to ti nije ništa čudno da se ne prepadneš ( dešava se od naprezanja pri kašljanju ).
Možeš mu pomoći tako da mu špricaš sa fiziološkom ili sterimarom i sl. i onda počistiš sa pumpicom ako ju imaš. To bi trebala u takvim situacijama kad je puno šlajma raditi što češće u danu da mu ostane što manje šlajma koji će ga onda i manje iritirati.
Isto tako postoji metoda da dijete staviš preko koljena glava mu je malo niže i lupkaš ga po leđima, to mu pomaže da se šlajm odvoji i lakše ga izbaci ili proguta,glavno da ne ode na pluća. Mislim da se taj postupak naziva drenaža probaj ukucati u pretražnik netko je već pisao o tome, ja osobno nemam iskustava.
Eto iz vlastitog iskustva ti mogu reći da je kašalj obično dosta uporan tj. zna biti dugotrajan...ali svakako se držite špricajte nos i čistite ga da olakšate bebici!
-
Napari dobro kupaonu i unesi ga unutra da malo dise tu paru ili ga okupaj u naparenoj kupaonici. To pomaze da se malo slajm odljepi i eventualno da ga iskaslje.
-
Postoje neki čepići za guzu koji pomažu kod katara, odnosno nakon stavljanja tog čepića dijete katar djelomično pokaka.
Čepići se zovu Ozopulming, mi smo ih nabavljali u inozemstvu, ali cure su na forumu pisale da su ih kupovale negdje i u zagrebu.
Ukucaj ozopulming u pretražnik pa pročitaj.
-
Ima na dolcu u apoteci, nije ih potrebno posebno naručivati, imaju na "lageru" :D
-
hvala vam cure jer vec 5 dana nisamo spavali od tog kaslja
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma