Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Zubi - novi raste, a stari još nije ispao

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zubi - novi raste, a stari još nije ispao

Moje dijete ima 5,5 godina i danas mi se požalio da ga nešto smeta u ustima. Kada sam bolje pogledala vidjela sam da mu iza donje jedinice izbija nova jedinica.
    Prije mjesec dana smo bili kod zubara i on je rekao da je sve u redu i da je još prerano za nove zube.
    Znam da nas čeka vađenje ovog. Ima li tko kakva iskustva?!

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mjoj maloj je izrasla mislim petica gore i samo pogurala staru u stranu, ali još se drži, ta stara
    sva je nekako ofucana, crnkasta, ali ne da se
    rekla je zubarica da dok ne smeta nećemo dirati, da će vjerovatno sama otpasti
    imamo 9 godina

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mojem malome je isto tako narastao novi dok stari nije joa ispao. Ali mu se ves malo klimao, pa nam je rekla zubarica da ga sam rasklimava. Kada je bio jako klimav, ona ga je izvadila. Nije ga nista bolilo. Vadili smo ga jer je novi poceo rasti u krivo, nije imao mjesta od staroga.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Već sam pisala o tome, ali evo još jednom (jer mislim da se radi o istoj stvari, samo što je to kod nas bilo sa sedam godina)... Dakle, prvi zub koji je uredno sam ispao bila je jedna donja jedinica i tu nije bilo nikakvih problema. Međutim, nova druga donja jedinica je već naveliko počela rasti (i to, naravno, u drugom redu, kao kod morskog psa), a mliječna se još uvijek držala užasno čvrsto, tako da ju je morao izvaditi zubar. I on se čudio kako čvrsto drži... Eto, od onda je sve OK (za sada)...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I mi smo imali problema sa zubima. Novi su počeli rasti, a mliječni su se čvrsto držali. Zubarka je odlučila izvaditi mliječne jer su trajni zubi vidljivo počeli rasti u krivo...
    Moj savjet - posjeti ponovno stomatologa!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nikoli je sa 6 god trajna gornja jedinica počela rasti,a mliječni nisu ispadali.Dogodilo se da su korijeni od mliječne jedinice i dvojke,uslijed rasta trajnog,probili zubno meso.Stomatolog je tek tada izvadio i jedinicu i dvojku mliječnu

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo to isli obaviti kod zubarice.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo to rijesili kod zubarice.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

odi kod zubarice, nek izvadi djetetu mliječni zub koji smeta.
    nama se desilo da su obe donje jedinice rasle iza mliječnih, i to iskrivljene prema unutra, a zubarka mu je rekla da ih gura stalno jezikom prema naprijed, pa će doć na svoje mjesto.
    Napredak je vidljiv :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mliječni se počeo klimati.
    Zubar je rekao da će novi sam izgurati stari, jer je trajni puno jači od mliječnog i da ne trebamo dolaziti, ali ja ću ako u dva tjedna ne izađe mliječni van ipak otići zubaru.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da nas čeka vađenje ovog.
    Zaista nije nužno, pogotovo ako je zubar procijenio da ne treba. Imali smo ljetos isti slučaj, Patriku su obe donje trajne jedinice gotovo potpuno izrasle iza mliječnih. Mliječne su se obe klimale ali nikako da ispadnu. Izgledao je malo čudno sa dva reda zubi, kao ajkula , a ja sam se pribojavala da će ti trajni zubi ostati uvučeni. Zubarica nas je razuvjerila, rekla je da ona može izvaditi mliječne ali da zaista misli da nema potrebe i da će oni sami ispasti. Tako je i bilo dva-tri tjedna kasnije. Trajni zubi su se nakon što su mliječni ispali povukli naprijed i sada su potpuno u ravnini sa ostalim zubima.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo imali neobičan slučaj -
    iza gornje mliječne jedinice je počeo rasti novi zub, ali nekako ukoso.
    zubarka je odlučila izvaditi mliječni zubić, da se ovaj novi može pogurati naprijed.
    nakon nekog vremena smo skužili da mu ipak raste trajni, točno na mjestu gdje je izvađen mliječni, što je značilo da dijete ima dvije trajne gornje jedinice!
    jedna je naravno bila višak, išli ortodontu da nam potvrdi.
    takav zub ima i ime, zaboravih.
    zubić viška smo izvadili, skroz je neobičan, u obliku mrkve, s dugim korijenom.
    dijete sretno, došla mu Zubić vila dva puta za jedan zub!

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj HRKICA prvotno napisa
    Nikoli je sa 6 god trajna gornja jedinica počela rasti,a mliječni nisu ispadali.Dogodilo se da su korijeni od mliječne jedinice i dvojke,uslijed rasta trajnog,probili zubno meso.
    ovo se i antunu dogodilo.

bornaimate avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

... mislim da je na zubarima da odluče kaj je bolje... ali i mi smo već dva put bili na vađenju , jer su mu obje donje jedinice rasle istovremeno... :?

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nama je donja dvojka izrasla skroz iza mlijecnog nismo je skuzili na vrijeme i sljedeci put bih definitivno vadila mlijecni cim se pocne klimati... a nisam htjela forsirati sina ovaj put, nego smo cekali da ispadne. i gornje dvije jedinice su isto nekako cudno ispale jer su pocele rasti dok su mlijecni jos bili na svom mjestu. uf. sve se nekako krivim da ce mi sad dijete morati nositi aparatic jer ga nisam forsirala da vadimo te zube.

bornaimate avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno evo opet

evo i desna dvojka rasla prije no što je mliječni ispao... išli smo na vađenje odmah... i već je zaboravljeno... :D

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mojoj kćer (6,5) su trajne jedinice narasle iza mliječnih, dok su se ovi tek počeli klimati. Pa ih je rasklimala sama i izvadila. A sinu (8) su probile trajne četvorke dok se mliječne nisu klimale niti u tragovima. Izgledalo je bezveze jer su rasle skorz visoko gore, jedva sam i primjetila i mislila sam da nema šanse da se to ispravi bez proteze. Zubar mu je izvadio obe mliječne četvorke a ove trajne su se fino spustile i rastu lijepo i pravilno. To kod djece ide super. Eh da, i kćeri su jedinice došle na pravo mjesto. A sin je trpio grozne bolove, ko kad bebi rastu prvi zubići, radi ovih četvorki.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo ja sam bas pisala na 3-6. Mejra ima sve zube, jos. Nikle su joj donje jedinice iza a stare se slabo klimaju. Zapravo jedan se klima malkice a drugi jedva. Kada smo nove zube tek otkrili, zvala sam zubara i rekli su da ih ona sama klima, ali nju uzasno boli pa neda dirati...cak izbjegava gristi na te stare jedinice. Onda sam ponovo zvala zubara, i zamolila da pogledaju te nove. Idemo sutra...nikako mi se ne cini u redu jer jedna jedinica raste krivo...volila bi da stare izvade...javicu...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa
    mi smo imali neobičan slučaj -
    iza gornje mliječne jedinice je počeo rasti novi zub, ali nekako ukoso.
    zubarka je odlučila izvaditi mliječni zubić, da se ovaj novi može pogurati naprijed.
    nakon nekog vremena smo skužili da mu ipak raste trajni, točno na mjestu gdje je izvađen mliječni, što je značilo da dijete ima dvije trajne gornje jedinice!
    jedna je naravno bila višak, išli ortodontu da nam potvrdi.
    takav zub ima i ime, zaboravih.
    zubić viška smo izvadili, skroz je neobičan, u obliku mrkve, s dugim korijenom.
    dijete sretno, došla mu Zubić vila dva puta za jedan zub!
    wow prvi put cujem, stvarno se svasta na rodi nauci..

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I mojim momcima su rasli trajni pored postojecih mlecnih koji su se tek pomalo klimali.
    Izvadio ih je stomatolog(mlecne),jer su smetali trajnima koji su zato krivo rasli.
    No,sad imamo drugi problem.
    Moj D.(8g)je sam izvadio gornju dvojku,koja se jako klimala i drzala na koncicu,jos zimus(inace pravi dramu od svakog ispadajuceg zuba),
    a novi zubic nije ni na pomolu,mesecima vec :? stoji prazno mesto....

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i mojoj su rasle trajne jedinice a stare nisu pale.Kod donjih smo same izvadile,jer su se klimale,a gornje se ni nisu klimale,pa smo išle zubarici koja ih je izvadila.
    Za par mjeseci svi trajni su došli na svoja mjesta. :D
    I kod stare zubarice sam bila jako ljuta jer nije htjela vaditi zubice,kao past će sami,a kad sam došla drugoj rekla mi je da smo došli zadnji čas

KayaR tako je bilo meni kad sam bila mala. Nakon godinu i pol mi je izrasla tek dvojka nakon pada mliječnog zuba.I to otraga,jer su se jedinice razmaknule(bilo je puuuno mjesta)pa mi je niknuo zub iza. Ispravila sam zube tek s aparatićem kao velika.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Eh Daisy,utesi me bas
    Ionako su mu donji nikli cik-cak,pa nam neki aparatic ne gine :/
    Vecina dece,koliko vidim,ima ortodontskih problema.
    U nasem okruzenju svako dete s navrsenih 9 godinica dobije tu "skalameriju"
    Ali,decica se raduju :shock:
    Evo,moji jeeeedva cekaju :?

Daisy@ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ajde možda vama neće biti tako
    ako ima prazno mjesto,znači IMA mjesta za zubić
    Kod mene ga nije više bilo.

A taj aparatić je sad ultramoderan ,kao što si napisala,svatko ga želi . Kad sam bila 13godišnjakinja,svi su mi se smijali,i odbijala sam ga nositi,ali sam se s 23 predomislila,i hop,ravni zubi za 2 godine.

Bolje da se i njemu raduju pa ako baš zatreba,isprave svoje lijepe zubiće.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mesta za sada ima.
    Ali,ako prodje godinu ipo... :/
    Ici cemo za aparatic sigurno,bolje sad aparatic,nego kasnije trajna proteza.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa
    I mojim momcima su rasli trajni pored postojecih mlecnih koji su se tek pomalo klimali.
    Izvadio ih je stomatolog(mlecne),jer su smetali trajnima koji su zato krivo rasli.
    No,sad imamo drugi problem.
    Moj D.(8g)je sam izvadio gornju dvojku,koja se jako klimala i drzala na koncicu,jos zimus(inace pravi dramu od svakog ispadajuceg zuba),
    a novi zubic nije ni na pomolu,mesecima vec :? stoji prazno mesto....
    I ja se već brinem jer su donje jedinice ispale još zimus, a novi se ne pojavljuju? :? Postoji li neki rok u kojem se mora pojaviti novi zubić nakon što mliječni ispadne?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Još sam u šoku nakon što sam kod svog 5,5 godišnjaka otkrila sa se iza donje jedinice pojavio trajni zub koji totalno stoji u stranu( skoro pa okomito ), a mliječni se tek malčice koda klima. Pišete o vađenju mljičnog zuba, ali nitko nije napisao kako se to radi, jel ih to boli ? Voljela bih da se javi netko od vas tko nije vadio zub nego je čekao da sam ispadne, zanima me da li se ovaj novi doista sam poravna ili je stvarno potreban nekakav aparatić. Uh ne mogu dočekati utorak da odemo kod zubarice...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojoj su sve trajne jedinice izrasle dok su mliječne bile još čvrste.
    Imamo čak i fotografiju djeteta s 4 donje jednice sve iste visine

S vremenom su se mliječne počele klimati. Kada su se skroz rasklimale onda smo išli na vađenje - samo zbog maminog straha i neiskustva s vađenjem. Zubarsko vađenje klimavog zuba je gotovo u sekundi. Moja stvarno nije ni osjetila.

Kada su se trajne pojavile, bili smo kod zubara i zubar je rekao da čekamo da mliječne počnu same ispadati jer ako ih izvadi dok su još čvrste nastanu prevelike rupe.
    Sada su se trajni zubi smjestili na svoje pravo mjesto i uopće nema nikakvih posljedica što su izrasli dok su mliječni još bili u ustima.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mom su sinu ekspresno izrasle donje obje jedinice u drugom redu, posve su bile vani, čekali smo oko mjesec i pol da se mlječni barem počnu micat no nisu. Pa smo sa zubaricom dogovorili vađenje jer su trajni skroz izasli i bili valda cijeli prst iza mliječnih.
    Dala mu je lokalnu ( iako je rekla da vađenje mljiječnih gotovo ne boli), al da mu ipak bude lakše i zvadila jedan pa za tjedan dana drugi.
    Imao je tako čvrste mliječne sa jakim korijenom da se i sama čudila.
    Evo, ima tome mjesec dana trajni su gotovo došli naprijed ( a imali su što putovat , al su još ukošeni prema unutra...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hvala vam, malo sam se smirila. Bila sam u totalnoj panici kad sam ga ugledala onako krivog,u tom trenutku nije mi ni palo na pamet da se to može samo poravnati , a i mislila sam da je skroz prerano za trajne zube. .
    Posljednje uređivanje od cappy : 21.05.2011. at 22:26

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni su vadili gornju jedinicu kad je trajni izbijao, ne znam kolko sam imala godina ali cim se toga sjecam nisam bila premala. Ali je meni izbijao ispred, gore iz mesa. Vadenje me nije boljelo iako je ovaj mljecni bio sav nikakav s obzirom da sam pala (nekoliko puta) i taj zub je bio sav nekakav iskrenut.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa Vidi poruku
    Mom su sinu ekspresno izrasle donje obje jedinice u drugom redu, posve su bile vani, čekali smo oko mjesec i pol da se mlječni barem počnu micat no nisu. Pa smo sa zubaricom dogovorili vađenje jer su trajni skroz izasli i bili valda cijeli prst iza mliječnih.
    Dala mu je lokalnu ( iako je rekla da vađenje mljiječnih gotovo ne boli), al da mu ipak bude lakše i zvadila jedan pa za tjedan dana drugi.
    Imao je tako čvrste mliječne sa jakim korijenom da se i sama čudila.
    Evo, ima tome mjesec dana trajni su gotovo došli naprijed ( a imali su što putovat , al su još ukošeni prema unutra...
    Ovako i kod nas.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam Noviju izvadila mlecni (zavezala konac), jer mi se nije dalo zbog toga da idem s njima dvojicom zubaru. Stalni se vec video, mlecni je bio rasklimatan. Izvadila sam ga iz jednog poteza, nista nije bolelo, osim sto se malo shokirao :D
    Sad mu se isto desava i sa drugom donjom jedinicom, videcemo sta cemo, sad je vec vreme i za zubarsku kontrolu (i zbog Izija).

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo izvadili već 6 zubi kod zubara. 5 puta inekcija i klješta, a jednom zubar rukom. kod nas je specifična situacija što je filipov zubar moj bratić a zubarka koja radi kod njega filipova frendica. tako da on dođe i kaže : opet mi raste zub iza zuba. daje mi inekciju i izvadite!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi je preksinoc izvadio jedan zubic sam
    To mu je drugi po redu.

zmea avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sin mi ima 8 i pol godina i danas smo bili kod zubarke.Boljela ga je petica pa je odlučila izvaditi.Dvije injekcije,malo čekanja i zub je brzo bio vani.Iznenadila sam se kakve korijene ima taj zub...Kaže zubarka da inače to ne radi,ali počinju godišnji odmori,a njega boli pa je izvadila.Bilo mi ga je žao jer ujutro nije jeo,a poslije nije mogao.Tek navečer je pojeo malo grisa..

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Pozdrav i moj mali ima 10 godina i još uvijek mu nisu ispali svi mliječni zubi a trajni mu ne mogu izbiti van. Zubarka je rekla da to nije ništa a ja se već pomalo brinem. Ako netko zna kaj da radim nek mi molim Vas odgovori. Thanks

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •