Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Zdravstveni zavod Dravlje, Ljubljana - Iskustva

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Zdravstveni zavod Dravlje, Ljubljana - Iskustva

Dragi prijatelji,
    supruga i ja imamo termin u 12.mjesecu za prvu konsultaciju i pregled u Zdravstvenom zavodu Dravlje u Ljubljani. Inače smo iz Bosne pa u prvoj posjeti želimo ostvariti optimalan rezultat. Imam par pitanja, ako neko ima iskustva sa ovim centrom da podjeli sa nama.

1. Kako izgleda prva konsultacija i da li se tada rade dijagnostički pregledi? Da li su isti obavezni ili uvažavaju dokumentaciju iz drugih centara? Buni nas što smo zakazani poslije 16. sati iako smo izričito naglasili da želimo uraditi osnovne dijagnostičke nalaze i za MŽ i za mene što npr. uključuje i hormonalni status, za koji u Sarajevu kažu da se obavezno radi ujutro.

2. Da li je teško doći do dr.Primoža Reša? On je razlog zbog kojeg smo odlučili da idemo u ovaj Zavod, pa bi željeli da razgovaramo upravo sa njim. Kakvo je vaše iskustvo sa njim?

3. Kako izgleda nastavak procesa poslije prve konsultacije? Kako bi ocjenili opremljenost i profesionalnost osoblja ovog Zavoda?

Nadam se da nisam postavio previše pitanja za prvi post .

Lijep pozdrav svima...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dod, dobrodošao i sretno vam bilo. Hormoni vam se mogu vadit i navečer, osim mislim prolaktina. O Rešu obično pitaju na topicu Potpomognuta u priv. klinikama, evo na prvoj stranici neke generalije, ali mislim da je taj zaključan i onda se mora pitat u tom miksanom topicu o svim privatnim klinikama, je da nije baš najspretnije, ali tako ti je to. Mislim da imamo trudnica od dr. Reša i dobrih iskustava. Taj link se zove Postojna, tu su neke generalije, ali pitaš, znači, na kraju tog topica o privatnima.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=35192

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ina hvala na informacijama. Pregledao sam sve topice o dr.Rešu, nažalost nema informacija o tome kako izgleda prva konsultacija, koji dijagnostički pregledi se rade, jeli teško doći do njega, a i ti postovi su stari više od godinu dana. Uglavnom su ljudi pro a vrlo malo contra tog Zavoda, nadam se da smo napravili dobar izbor.

Thx,
    DoD

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, dod. Pretpostavljam da ste se odlučili za njega zbog nečekanja. Na vašem mjestu bi mi možda prvi izbor bio Maribor (iako se čeka godinu dana), a u međuvremenu postupci ili u ZG-u ili u CITOu u Splitu. U ZG-u imate privatne Poliklinika IVF i Vili, stranci češće dolaze na Pol. IVF (imaš iskustvo sarajke Sarjevo koja je tamo zatrudnila, ali ne znam je li se baš više javlja na forum često), a u CITOu imaš dosta Mostarki, tamo je zatrudnjela Sarajka wondweroman (isto ne znam koliko je još na forumu), a i za to imaš razrađenu logistiku (di se spva, kad su konzultacije itd. - to imaš na topicu Potpomognuta u Dalmaciji). Tamo radi jedan od najboljih biologa na području Hrvatske, dr.sc. Romac. Nema baš puno iskustva na forumu za Reša, ali, koliko sam shvatila, uglavnom ostavlja dobar dojam kao ljubazan i temeljit, znam da je kod njega bila jedna cura iz Dubrovnika.... U svakom slučaju - sretno!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod dr. Reša idu uglavnom parovi gdje muški dio ima dijagnozu azoospremije pa je potrebna biopsija... Pogledaj na temi "azoostatistika" - mislim da će ti cure moći dati odgovore na postavljena pitanja.
    Mislim da ti mogu dati i adrese pansiona gdje se boravi za vrijeme pretraga u Ljubljani i za vrijeme postupka u Postojni.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Draga Dod, pozdrav od jedne sarajke koja živi u Rijeci, evo mojih iskustava s dr Rešom kod kojeg smo otišli prije točno godinu dana i evo danas jedan mali javascript:emoticon('')
    Saint spava pored mene.

Evo odgovora na pitanja

1. Kako izgleda prva konsultacija i da li se tada rade dijagnostički pregledi? Da li su isti obavezni ili uvažavaju dokumentaciju iz drugih centara? Buni nas što smo zakazani poslije 16. sati iako smo izričito naglasili da želimo uraditi osnovne dijagnostičke nalaze i za MŽ i za mene što npr. uključuje i hormonalni status, za koji u Sarajevu kažu da se obavezno radi ujutro.

Mi smo donijeli svu svoju dokumentaciju, uvažavaju sve nalaze koje imaš, napravio je uvz za mene i spermiogram za muža na licu mjesta. Obzirom da je naša diagnoza Pcos nije tražio nikakave dodatne pretrage, to smo platili 45 EUR. Glede hormonalnog statusa koliko mi je poznato nije obavezno da se radi ujutro.

2. Da li je teško doći do dr.Primoža Reša? On je razlog zbog kojeg smo odlučili da idemo u ovaj Zavod, pa bi željeli da razgovaramo upravo sa njim. Kakvo je vaše iskustvo sa njim?

Postupke MPO rade samo dr Reš ( koji se bavi isključivo MPO-om ) i dr Merlo ( on dosta rijetko, jer radi u bolnici u Postojni pa mislim da radi isključivo svojim pacijenticama ). Tako da si u ZZ Dravlje, za MPO, naručena kod njega, jer ostali ginekolozi rade 4D uvz i prenatalne testove ali ako želiš biti sigurna nazovi ih još jednom i provjeri. Doc je izrazito profesionalan i vrlo direktan i konkretan, mene oprao za višak kilograma čim me vidio, onako stara škola bez puno cile mile, ali nadasve veliki profesionalac koji lijepo objasni cijeli postupak i ne ulijeva lažne nade.

3. Kako izgleda nastavak procesa poslije prve konsultacije? Kako bi ocjenili opremljenost i profesionalnost osoblja ovog Zavoda?

Na konzultaciji smo se dogovorili da idemo u postupak u narednom ciklusu, dao nam je popis lijekova, koje smo kupili u ljekarni u Opicini ( napomena, može se tražiti povrat PDV-a odmah u ljekarni a lijekove je pametno telefonski naručiti u naprijed jer ih nema uvijek i u svakoj ljekarni ). Konzultacije i folikulometrije se rade u Ljubljani doc radi svaki dan folikulometrije od 05,30-07,30 i onda ide u Postojnu u bolnicu gdje se rade punkcije i transferi, poslije podne opet dolazi u ZZ Dravlje gdje radi konzultacije. Glede profesionalnosti napisah već, a glede opremljenosti mi je teško reći jer nisam medicinske struke, ali nama je uspjelo od prve i bili smo vrlo zadovoljni tako da smo bolnicu u Postojni odabrali i za porod.

Eto ako imaš još pitanja tu sam, želim ti puno sreće.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

allegra je sve lijepo rekla pa cu je samo potpisati
    napravili ste dobar izbor

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potpisujem allegru i snješku. nama uspijelo iz 4 pokušaja ICSI i velika hvala dr. Rešu. vama puno uspijeha i nikada nemojte odustati. Ako vas zanima nešto konkretno šaljite pp.

anđeo sa neba avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bok dod. Dobrodošla i što prije otišla.
    Mi smo bili prije 2 tjedna tamo, kod dr. Reša. Allegra je sve rekla, pa ju samo potpisujem. Idem opet za 10 dana jer smo već u postupku. Onda budem više znala.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala vam na lijepim komentarima i željama, uz malu ispravku: ja sam M a ne Ž roda. Ina, dobro si predpostavila, izabrali smo dr.Reša da ne bi čekali godinu dana u Mariboru, i upravo razmišljamo da se, za ne daj Bože potrebe, sada naručimo za Maribor, a u međuvremenu pokušamo u Ljubljani. Moja dijagnoza je inače klasika - oligoasthenospermia, hvala Bogu kod supruge je sve OK.

Puno hvala Allegra na pojašnjenjima, od velike su nam koristi. Ako neko ima još kvalitetnu preporuku za smještaj blizu Zavoda, bio bih zahvalan na PP poruci.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

malo dizem temu, tek sam otkrila ovu polikliniku pa me zanimaju najnovija iskustva i cijene

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Marta, o dr. Rešu imaš na priv. poliklinikama, inače se teme o priv. pol. ovako zasebno ključaju.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dragi dod, ja i mm smo iz Sarajeva i prošle godine krajem avgusta smo bili kod dr. Reša. Sve nalaze smo napravili u Sarajevo i dr. Reš je iste prihvatio. Mi nismo imali konsultacija, išli smo direktno u postupak. Ja sam pila samo Klomifen jer kod nas je dijagnoza azoospermia pa nije htio da ja budem bespotrebno izložena hormonima ukoliko biopsija testisa prođe bezuspješno. O svemu sam se telefonski dogovorila sa dr. Rešom. Ukoliko već nemate, mogu Vam poslati njegov br. mobitela na pp.
    Mislim da je dr. Reš veoma stručan i direktan i mislim da niste pogriješili što ste njega odabrali.

želim Vam puno sreće

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

molim vas da nastavite na već otvorenoj temi

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=77294

ovu ključam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke