-
S kim su vaši prvoškolci dok ste vi na poslu?
Lavić kreće u školu sljedeće godine. Škola nema dnevni boravak, tj.samo dvije škole u našem gradu imaju dnevni boravak, a ova u koju će lavić nema. MM i ja radimo od 8-16., znači da će dio dana, bilo da ide ujutro ili popodne u školu morati biti negjde ili s nekim, ili sam..
Kako ste vi to riješili ?
Ja sam bila sama doma, ali nekako mi to u ova današnja luda vremena nije neko rješenje.
-
Da se radi o mom djetetu dala bih ga u jednu od one dvije škole koje imaju produljeni boravak! Nema šanse da bih dijete od sedam godina ostavila samo doma!! :shock:
-
Ja sam isto bila sama doma, zapravo sa sestrom blizankom ali to je isto...
Nekako su bila drugacija vremena, nikome nije bilo cudno sto smo same doma. Ali mi ionako zivimo u selendri pa se mama vjerojatno nije bojala sto smo same doma.
Ne znam, moja takodjer ide dogodine u skolu, ne bi je ostavila samu u toj dobi.
-
Mi smo zbog ovog razloga sina upisali u drugu školu, iako smo željeli da ide u kvartovsku škulu, ali opcija "sam doma" nije nam dolazila u obzir.
-
ja ne bih mijenjala skolu radi boravka, ako je vasa kvartovska skola dobra
potrazila bih osobu koja bi mogla biti s djetetom, docekati ga, nahraniti, napisati zadacu s njim. u to ime vec sad stedim za onu tamo godinu kad ce moj mladji biti prvasic. on ce vjerojatno u skolu sa svojom sestricnom pa cu trosak dijeliti sa sestrom 8)
nije mi losa ideja ni podjela troskova s nekom mamom u susjedstvu, pa djeca uce u drustvu a mamama nije preskupo jer se troskovi dijele
nije boravak jedino rjesenje, dapace, katkad ni nije rjesenje uopce
-
Mene je toga strah već sada.
Jer, oko mene se uvijek sve vrtilo, uglavnom je tu bila baka, a kad je sa didom morala raditi (bili su privatnicu u zrelim godinama) čuvala me jedna divna teta.
i nikad o tome nisam razmišljala. do rođenja svoga djeteta. i do suočavanja sa našom situacijom tj. odgojom bez ikakvih baka servisa.
Pošto u mom malom gradu nema (koliko znam) dnevnog boravka, sigurno bi našla nekog da ga priprami za školu, odnosno dočeka i bude s njim do dolaska jednog roditelja.
-
-
Da ne otvaram novu temu, jer ima veze s ovom:
Jučer su nas obavijestili kako će u četvrtak i petak boravak biti do 15 sati. Danas kad malu pokupim iz škole baš ću pitati za razlog, mislim od slijedećeg tjedna počinju praznici, tko je uzeo godišnji da bi mogao biti s djecom uzeo ga je za vrijeme praznika, a sad ispada da mora voditi računa kud će i što će s djecom još i ova dva dana
.
Hvala ti Bože što imam razumnog šefa, koji i sam ima djecu i sve kuži, i što ću moći izaći ranije s posla, a što i kako će oni koji ne mogu? I to te obavijeste dva dana ranije...
Ne znam, računala sam da mi je dijete upisom u boravak zbrinuto, a ispada da to tako i ne mora biti.
-
U našem slučaju - boravak nije dolazio u obzir. I MM i ja radimo od 08-16. U školi u koju idu moja djeca postoji boravak, ali je, nažalost, u njemu previše djece, nastava loše organizirana, a u startu nam je i bila zapravo najvažnija učiteljica pa smo rekli sami sebi da ćemo sve rješavati u hodu. V. danas ide u 4. razred i vrlo je samostalan, ali prve dvije godine je dolazila nekad baka, nekad teta kojoj smo plaćali da bude s njim dva sata dnevno u vrijeme ručka te dolaska/odlaska u školu. Bilo nam je teško i zvala sam ga po 100 puta s posla, a uvijek smo večer prije dogovarali aktivnosti doma ili kod prijatelja.
Sada N. ide u prvi razred i to u suprotnu smjenu od brata, ali su svaki dan 1,5 sat zajedno u vrijeme ručka. I dalje imamo sistem dolaska bake ili tete, po potrebi. Često ih zovem s posla, ponekad čak i odem doma na sat-dva (samo zato što imam dobrog direktora
)
Da situacija s boravkom nije tako loša - djeca bi išla u boravak, ali ovako sam ipak zadovoljnija jer obadvojica imaju izuzetno dobre i zahtjevne učiteljice.
U 5. razredu, kad budu mogli sami busom ići u školu - premjestit ćemo ih u drugu školu. Opet zbog kvalitete predmetne nastave i da budu stalno ujutro jer njihova škola još uvijek radi u dvije smjene
-
Eh, daaa....
.... ovaj prijelazni period prve 2 godine u skoli je bas gadan. Nije to lako ni djeci ni roditeljima.
To me podsjeti da me znalo nervirati kad su se u vrticu oko blagdana spajale grupe, ali to je bila mila majka prema ovome... Vrtic je barem uvijek radio, bez obzira koje su bile tete.
brisem ostatak posta u dogovoru s peterlin
ivarica
-
Moj je B. u produženom boravku i više smo nego zadovoljni tim rješenjem. Svu zadaću napiše tamo, naša briga oko škole svodi se na to da uzme prave knjige za taj dan. Svakako bih razmislila i o mogućnosti da dijete vodim negdje dalje u školu koja ima produženi boravak, ako ne bih mogla nekoga angažirati da vodi o njemu brigu. Vremena su takva da zaista ne dolazi u obzir da dijete bude samo doma. Ne znam kako je kod vas, u Rijeci se ne plaća produženi boravak već samo ručak (mislim oko 12 kn dnevno), tako da za zaista simboličan iznos znam da mi je dijete sigurno, sito, napisalo zadaću, poigralo se i zabavilo dok nisam došla po njega.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma