Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: okretanje s leđa na trbuh

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno okretanje s leđa na trbuh

Pozdrav svima!
    Nešzo me muči-jel normalno da se beba od skoro 7 mjeseci ne okreće sa leđa na trbuh,a sve ostale pokrete(sjedenj,na trbuhu diže se na ruke i odiže guzu...)radi ok ili bi se trebala obratit pedici?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=67856

prokopaj tu, a ima jos slicnih topika

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I dok tražiš i čitaš (ima dosta tekstova) ja bih samo kratko rekla da bi trebala spomenuti pedijatru da se beba ne okreće, jer bi ipak u tom razoblju trebala s leđa na trbuh.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pedijatar bi to, zapravo, trebao sam i pitati, vec odavno.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam danas zvala pedijatricu i rekla je da to još nije ništa zabrinjavajuće,da joj vjerojatno treba vremena,da neke bebe to rade ranije a neke kasnije,jedino što nisam uspjela pitati dal postoji kakva vježbica da ju potakne.Ja sam joj pokušala sa strane stavit mobitel za kojim je luda i sa leđa se okrene na bok i donjim djelom tijela kreće na trbuh al kao da gornjim djelom ne zna kako će.
    A na svim pregledima kod cjepljenja sve je bilo ok i uvijek je pedi govorila kako je čvrsta i super drži glavicu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne trebaš se brinuti.Moj sin se počeo okretati s 5 mjeseci i odjednm prestao ,urlao bi na leđima dok ga ja ne okrenem i tako dva i pol mjeseca da bi se jedan dan samo okrenuo na trbuh i sad ne prestaje.Objašnjenje fizijatrice je tada bilo da je lijen i zna da ću ga ja okrenuti svaki put kad zatraži, pa sam se prestala brinuti.Eto, sad ga jedva uspijem presvući od rolanja na trbuh.Budi strpljiva, okrenut će se već ona sama kad bude htjela ako je do sada razvojno sve štimalo.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

cure, o motorici toliko topica
    cak se jedan i zove motorka

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pa to je dosta individualno....moja ima 6 mj i okreće se na obje strane od 4mj,sad već stoji na rukama i koljenima i ljulja se ,uskoro će valjda skužiti kako da krene naprijed ...ali ne sjedi, niti pokušava bar kolko ja vidim :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nina, ja bih ipak rekla kako bi se beba od 7 mjeseci morala okretati :/
    to je gotovo sami početak motoričkog razvoja.

dohvaća li igračke?
    prima li ih u ručicu?
    trpa li igračke u usta?
    udara li igračkom o igračku?
    stavlja li noge u usta?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Apricot,prima igračke sa obje ručice i sve šta primi u ruku stavlja u usta i lupa sa njima i baca ih oko sebe a noge stavlja u usta od 5 mjeseci.pO SVEMU JE NJEN RAZVOJ NORMALAN I DI SAD JE DOBRO NAPREDOVALA JEDINO TO OKRETANJE NE IDE A I NA TRBUH KSAD JE OKRENEM GUNĐA TO JOJ SE NIKAKO NE SVIĐA.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nina, ja bih se javila nekom od fizijatara :/
    ili neutopedijatru jer to spada u neurološki razvoj.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Plašiš me.A što bi moglo biti?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma ništa, nemaš brige.
    samo neka ti pokažu vježbice kojima bi malena savladala tu vještinu koja je jako važna.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da nisam čitala po forumu nebi još na to ni obračala pažnju misleć kako sve još stigne,frendičin mali počeo sa 8 mjeseci...
    A ona se svega nekoliko puta okrenula sa neka 3 mjeseca i od tad ništa.Pokušavam joj privuć pažnju igračkom i okrene se na bok i guzu kao da će na trbuh al rukicama ne.Čula sam da je dobro stavit bebu na pod da se onda sigurnije kreće pa moram i to pokušat,jer jučer moja pedica kaže da to nij zabrinjavajuće...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pod, pod i samo pod!
    i stimuliraj je igračkama na okret

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moram kupiti puzzle i stavljam je pod.Htjela sam je na deku staviti ali nisam nikad mislila da na podu brže uči dok nisam pročitala post jedne forumašice koja je pisala dapod čini čuda kod razvoja motorike.A možda bi mogla i deku stavit i leć je na pod,ha?
    Sad si me ipak malo smirila,hvala ti.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da, na pod!!!
    Kupi ili strunjaču ili puzzle. Ja nisam prakticirala deke i kauče jer mi je to nekako premekano, uvijek sam imala osjećaj da im je puno lakše na skroz ravnoj podlozi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

deke nisu dobre jer se kližu, a i dijete ih grabi ručicama.
    važno je da su šake što opuštenije i ispruženije.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Znam da puzzli ima u turbo limaču a gdje mogu naći strunjaču?
    To sam i ja za deku pomislila da će se klizati.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pokusaj je stimulisati loptama....cudo je kako se prevrcu da dohvate loptu, a ona im bjezi i bjezi...Luka "predje" pola sobe naganjajuci loptu..

Narocito mu se svidja da to radi izmedju ponoci i 2 AM

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dosta su ti puzzle, ne trebaju ti i strunjaca i puzzle...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam ni mislila kupiti oboje nego neznam šta je bolje pa sam htjela vidjet a neznam gdje ima strunjača

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma puzzle su ti bolje - all in one....mekane, sarene, edukativne, zabavne...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jel postoji više vrsta tih puzzli il su sve iste?
    Konzum,turbo limač...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja mislim da su sve iste.
    TL meni ima baš lijepe- Winnie Pooh, Princeze...
    Možeš ih šibnuti u veš mašinu i lijepo se operu

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma sve ti je to isto....porijeklom iz Kine (no u Konzumu su vjerovatno jeftinije nego u TL) i malo smrde kad ih tek kupis ali to se brzo ispari Imas manje i vece, razliciti su dezeni - mogu biti likovi iz crtica ili slova i brojevi...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala curke,sutra ću do turbo limača da vidim kakvih ima.U konzumu su samo u raznim bojama a ova varijanta sa likovima iz crtića mi se više sviđa.Čula sam da su u turbo limaču 26 komada 100kn

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nina5, Yoda se isto dugo nije okretao sa leđa na trbuh, sve ostalo je radio, posjedao se, puzao, ja sam se već bila malo i zabrinula, a onda se u nekom momentu okrenuo i to je bilo to.
    čak sam prije toga i zvala jednog privatnog fizijatra, pa su me pitali što sve ostalo radi, da li je bilo nekih problema na porodu zbog kojih bi sumnjala u mogućnost zaostajanja u razvoju motorike.... pa kada sam im rekla da je to bilo sve ok, rekli su da im se ne čini ništa čudno i da će se vjerojatno okrenuti kada mu dođe, ali ako hoću neka dođemo na pregled.
    ali kako je svaka beba priča za sebe, ako te strah, možda bolje da pitaš uputnicu za fizijatra da budeš mirna.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kao što sam već napisala jučer sam zvala pedicu i sve joj objasnila,isto me pitala dal sjedi,stavlja noge u usta...i rekla je da to nije zabrinjavajuće da neke bebe s tim krenu ranije neke kasnije.
    porod je bio dogovoreni carski rez na termin zbog stava na zadak ali to nisu faktori rizika a i ona je bila relativno mala 3200.Frendica mi kaže da ne dramim i paničarim da se njen mali počeo okretat sa8 mjeseci

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bez obzira na to što ti pedijatrica kaže da nije zabrinjavajuće ti možeš pomoći svojoj bebici da savlada tu vještinu jednostavno pravilnim postupanjem dok je presvlačiš, nosiš, okrečeš sa leđa na trbuh i obrnuto, odnosno tzv. "baby handlingom". Kao što su ti već rekli i stavljanje na pod je jako bitna stvar jer beba nije sputana kao u raznim stolicama i kolicima i neke stvari napravi "slučajno" i onda skuži da je to to. I to što kažeš da se buni na prsima vjerojatno znači da joj to baš ne ide najbolje pa se zato buni. Ma nije to ništa strašno al se puno može napraviti već i kroz same svakodnevne aktivnosti.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Brum,puno ti hvala na savjetu.
    Od svih savjeta koje sam dobila ovaj mi se jaaaako dopao i voljela bih ako imaš volje i vremena da mi malo opišeš pravilno baratanje sa bebom tj.kako si ti napisala baby handling.
    Možda doista ja ne postupam dobro.
    Možda joj treba malo poticaja da skuži što joj je činiti a ja je neznam potaknuti.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pa po forumu ti se pisalo o tome, možeš koristiti pretražnik. Imaš topic koji se baš tako i zove
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...light=handling
    Nama su to pokazali na vježbicama sa starijom kćerkom koja je bila malo motorički "sporija" tako da će i vas sigurno podučiti ako se odlučite na vježbice. Teško se baš može objasniti tek tako, kroz post. Bilo bi najbolje kada bi ti netko mogao pokazati.
    Inače handling se preporuča za nedonoščad i djecu sa motoričkim problemima ali je od koristi svakom djetetu, može mu samo pomoći u motoričkom razvoju jer ono aktivno sudjeluje u svim radnjama. Kad prođeš upute i topice ako ti nešto ne bude jasno - pitaj.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Danas smo kupili puzzle i kad smo ih slagali sa zanimanjem je pratila.Kasnije je sjedila i nabacivala igračke svuda oko sebe.Nadam se da će kroz koji dan skužiti da može kud hoće,a naravno ja je moram na neki način potaknuti(a ja neznam ni sama kako).
    Moram još nešzo reći:danas se u kindaču primila za stranicu i iz sjedećeg položaja se postavila na koljena-tražila je mene i zanimalo ju je šta ja radim... :D

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Na koji način se posjedne? Sa leđa preko lakta? Stavljaj je na prsa što više, kad je na prsima stavi joj ogledalo ispred (ono malo, "stolno") da je zabavi, stavljaj joj i igračke ispred nje da ih pokušava dobaviti jednom ručicom i da ostane oslonjena na drugu. Da li se na prsima oslanja na laktove?
    Ali bolje od svega ovoga bi bilo da nadjes nekoga da ti uzivo pokaze vjezbice i kako je mozes poticati.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad je na prsima oslanja se na isružene dlanove i skroz izravna ruke tako bude neko vrijeme onda ručice skvrči i pusti se premas tlu i odiže guzu i savija nogicu u koljenu kao da će puznuti.I onda kad skuži da nemože počinje se buniti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •