Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: pelena - sigurnost?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno pelena - sigurnost?

Molim savjet tko ima ovakvih iskustava
    Alen mi je već prešao tri godine, shvatio da se treba ustati i ići na wc po noći odavno.Nakon dolaska malog brata smo nazadovali, počeo je piškiti u krevet,no i to ajde nekako stavljam pod normalno jer mu je šok.No, to je trajalo tako dugo, valda 3 mjeseca, da sam ja riknula od pranja posteljine, a tata od presvlačenja po noći i unatoč savjetima da to ne radimo, vratili smo mu noćnu pelenu
    Od kada smo mu vratili nije ni jednom piškio u nju. I tako nekih dva mjeseca
    Jučer smo mu ponovo maknuli noćnu pelenu i hop..sat vremena nakon što je zaspao, popiškio se u krevet!
    jel ima netko sličnih iskustava?
    sad uopće više ne znam šta da radim, jel da se vratim na staro...očito je problem u nečem što mu ta pelena znači

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

možda mu je hladno bez pelene
    ako se otkrije dok spava i još mu se leđa malo razgolite...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hm, zvuči logično...a niš, probat ću mu utoplit guzu
    je, istina je da je otkriven po noći, to mu je imidž

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    hm, zvuči logično...a niš, probat ću mu utoplit guzu
    je, istina je da je otkriven po noći, to mu je imidž
    znam ja još takvih s istim imidžom
    ali su malo narasli pa se sad sami pokriju kad im je hladno

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas skoro identična situacija.
    Isto pelena ujutro suha, ako je maknem, najčešće se popiški.
    Zasad ću je još stavljati :/

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mi imamo problem s noćnom pelenom. Prošlo je već 4,5 mjeseca kako nema dnevnu pelenu i tu je sve ok, ali s noćnom sam malo pričekala jer je krenuo u vrtić, pa da ne bude sve odjednom. I kad sam pokušala prije mjesec dana skinuti jer je noću uglavnom bila suha, dva puta sam se uspjela probuditi i staviti ga na lonku (ali ne zato jer je tražio, nego sam ga čula da nešto kmecka i gunđa i zaključila), ali više puta nisam uspjela ili sam taman zakasnila. Vratili smo pelenu, ali uglavnom više ne bude suha. Nemam pojma do kada će to... :? Kakva su iskustva, koliko treba da se odviknu od noćne?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tin se borio rukama i nogama za svoje pelene, gaće nije htio ni probati. Znao bi reći "Nek me žulja pelena, ali gaće neću" Noćna mu je pelena uvijek bila mokra.
    A onda je rekao da će na moru skinuti pelenu i tako je i bilo. Mali čovjek je održao obećanje.
    Ja sam mu noćnu ostavila još tih 10 dana koliko smo bili na moru (čisto iz praktičnih razloga jer nisam tamo imala veš mašinu), ali sam mu je navlačila (pelene-gaćice) tek kad bi zaspao, jer ga nisam htjela zbunjivati s tim malo imaš pelenu-malo nemaš pelenu. Noćna pelena je od prvog dana bila suha. Kad smo došli doma više mu nisam stavljala ni po noći.
    Znam nekoliko primjera djece koja su bez problema savladala dan, ali noćnu pelenu, koja im je ostavljena još malo, vuku i do godinu dana nakon skidanja dnevne. Ne znam zašto je to tako ali iz svojih i tuđih iskustava se pokazalo da je bolje odmah skinuti sve.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A ja baš čitala da noćna ide par tjedana nakon dnevne. budući da nam se to poklapalo s polaskom u vrtić, produljila sam još malo i sad bi mi se to moglo obiti o glavu... mislim, i nije mi to neki problem, ali baš ne bi do 4. godine...

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi odmah skinuli obadvije i to iz razloga što mi je Jan navečer, prije spavanja (to je bio u kolovozu) rekao "neću pelenu, obuci mi gaćice" i tako sam i napravila i odonda smo imali svega 2-3 nezgode..

isto smo kretali u novi vrtić...

sad više nema nikakvih problema, sam se probudi po noći i kaže "sila mi je" pa trčimo po kahlicu..

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Jao, mi imamo slicne probleme samo sa kakom
    Odlucila sam sutra odvesti je doktoru samo da mi da recept sa neki laksativ koji joj smijem dati da bi se dijete napokon iskakalo poslije tri sedmice patnje. Kaki svaki sat p

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Joj cure nemojte sad odmah crno gledati i računati odmah na godinu dana, ja sam samo spomenula da znam i za takve slučajeve.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mi imamo problem s noćnom...možda i nebi bio takav problem da nije....većeg problema...bočice za noć probali smo skinuti noćnu i sve se lijepo dogovorili kad ju potjera da nas budi i ok..nije mogla 1 sat zaspati,vrti se...a sve zbog bočice koju mora imati kraj sebe da gucne malo ili mlijeka ili vode...a nemogu joj skinuti pelenu ako pije noću :? naravno jer će piškiti stalno..njoj je noćna puuna do jutra jer pije dosta.znači mi bi se trebali prvo riješiti bočice pa tek onda pelene jer jedno s drugim nikako neide dnevnu već duže vrijeme nema ali noćna je problem a možda nebi ni bio da nema bočicu.ona kada legne ima glup ritual da želi piti
    nonu smo ukinuli ,sada samo na wc ide i kakati i piškiti.prvo nije htjela wc nego samo nonu(tutu kak god) pa smo joj malo dali,onda sam ih maknula i sad fino ide na wc.ima stepenicu i sve sama može.pa je važna jer je veeelika već

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jesi joj probala ponuditi bocu sa sportskim čepom (Jana, Studena ili nešto slično). Tin takvu bocu s vodom uredno svaku večer stavlja na pod pokraj kreveta da ima ako ožedni, ali potegne iz nje vrlo rijetko. To pijenje po noći je ritual a ne potreba, a obično se taj ritual prekida kad se uspije izbaciti klasična bočica. Još je bolja čaša pored kreveta. Tada piju samo kad su zaista žedni.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad smo već kod teme - koje su vam pelene dobre za veliku djecu?ja sam nedavno otkrila Libero .Prilično dobro upijaju.
    prije smo koristili platnene, no njega ne smeta što je mokar, pa takav spava cijelu noć, one DM-ove mi ne upijaju dovoljno dobro, a pampersice, koliko god da ih mrzim i smrde, nisu loše, al opet mi nekak nisu dovoljno velike kao Libero

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo do kraja bili na Mullerovim pelenama, bile su nam odlične.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •