Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 121 od 121

Tema: Nova reforma zdravstva i naša šifra N97

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj dorica prvotno napisa
    žao mi je ali mislim da ta šifra više ne oslobađa i to već jako dugo
    znam da sam za postupak trebala uzeti dopunsko osigranje jer bi me u protivnom koštalo 2000 kn participacija za IVF a dok smo prije bile oslobođene

jedino ako nije došlo do promijene ....
    O, da! Doslo je do promjene i to vrlo brzo nakon one frke s dopunskum osiguranjem. Tocnije, taman sam sklopila ugovor o DZO i uplatila prvu ratu kada su tu sifru vratili kako je i bila, s tom razlikom da ona sada nije sifra 97 nego 69.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aurora hvala ti na odgovoru. Cista bi se ionako trebala vjerojatno odstraniti ali svejedno znaci ja mogu sestru traziti da napise tu sifru jer ionako se sve vrti oko te dijagnoze tj. sve proizlazi iz toga.

A kad su tebi htjeli naplatiti dijagnosticku LPSC jel si tada imala dopunsko ili ne? Jer ako si ga imala onda ionako netreba nista plaitit.

Ja sam inace markere vadila pocetkom 8 mejseca i imala sifru N97 i nisam platila pariticipaciju. Sestra u petrovoj mi je rekla da bas zbog te sifre netreba.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kad sam radila LPSC nisam imala dopunsko, to je bilo pocetkom prosle godine. Vec tada sam se svaki put morala natezati sa sestrama da ih uvjerim u pravo na oslobadjanje od doplate kada se radilo o stvarima vezanim za planiranje obitelji...

Sto se sifre tice treba razlikovati N97 i 97 (donosno po novom je to 69). N97 je sifra dijagnoze i oznacava sterilitet. Za razliku od toga sifra 97 (po novom 69) je ona koja se na vrhu uputnic upisuje u polje Sifra osl. od doplate.

To su dakle dvije potpuno razlicite stvari i samo slucajno su se prije podudarale u broju 97.

Sestra u Petrovoj je ocito jedna od onih rijetkih koje znaju svoj posao pa tako zna i da su sve pretrage u vezi planiranja obitelji (a kada na uputnici pise N97 Sterilitet onda se o tome radi) oslobodjene doplate i bez da bi u gore spomenutom polju sifre oslobadjanja od doplate bila upisana odredjena sifra (pretpostavljam da na tvojoj uputnici ova druga sifra zapravo nije ni bila upisana).

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    Citiraj dorica prvotno napisa
    žao mi je ali mislim da ta šifra više ne oslobađa i to već jako dugo
    znam da sam za postupak trebala uzeti dopunsko osigranje jer bi me u protivnom koštalo 2000 kn participacija za IVF a dok smo prije bile oslobođene

jedino ako nije došlo do promijene ....
    O, da! Doslo je do promjene i to vrlo brzo nakon one frke s dopunskum osiguranjem. Tocnije, taman sam sklopila ugovor o DZO i uplatila prvu ratu kada su tu sifru vratili kako je i bila, s tom razlikom da ona sada nije sifra 97 nego 69.
    pa to je super :D :D :D
    ipak nam nisu sve ukinuli
    ja još uvijek plačam dopunsko a sad sam oslobođena zbog trudnoće pa razmišljam da je i ukinem a ne znam da li je to moguće...ili ma neka je bude :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

dorica i ja svaki put iznova kada placam ratu DZO razmisljam bih li prekinula ugovor i prestala uplacivat novac za zdravstvo koje ocito ne funkcionira kako bi trebalo...

Moj jedini razlog za sklapanje ugovora o DZO bila je potpomognuta oplodnja. Onda je ispalo da samo zbog toga ne treba, a sada sam cak prisiljena ici u inozemstvo zbog te iste potpomognute oplodnje! :shock:

Unatoc svemu strah me je i veceg zla, pa se za sada jos ne usudjujem biti "neosigurana"... :/

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dorica i ja svaki put iznova kada placam ratu DZO razmisljam bih li prekinula ugovor i prestala uplacivat novac za zdravstvo koje ocito ne funkcionira kako bi trebalo...

Moj jedini razlog za sklapanje ugovora o DZO bila je potpomognuta oplodnja. Onda je ispalo da samo zbog toga ne treba, a sada sam cak prisiljena ici u inozemstvo zbog te iste potpomognute oplodnje! :shock:

Unatoc svemu strah me je i veceg zla, pa se za sada jos ne usudjujem biti "neosigurana"... :/
    ista stvar je i kod mene
    samo što sam ja još imala sreće kad sam uzela osigranje i ostala trudna ali kako ti kažeš "Unatoc svemu strah me je i veceg zla, pa se za sada jos ne usudjujem biti "neosigurana"...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aurora imas pravo, koliko se sjecam na oslobodjenju nije bilo nista napisano vec samo na dijagnozi.

jel se moze takav neki dopis negdje naci da ga mozemo pokazat sestri kad doalzimo po uputnice?

nego ovaj ugovor sa DZO, ja mislim da se on nemoze prekinuti prije nego istekne godina dana. mislim da se sklapa na godinu dana minimalno.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na zalost, ne mogu nigdje naci taj neki dopis. Da zlo bude vece cak ni na stranicama HZZO, ovdje pod Sifre za ostvarivanje zdravstvene zastite koje u cjelosti pokriva obvezno zdravstveno osiguranje izgleda da nikada nisu azurirali tu promjenu.

Zato sam nasla ovo: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju od 30.07.2009 gdje pise:

Članak 2.

U članku 16. stavku 2. točki 3. iza zareza dodaju se riječi: »te zdravstvenu zaštitu u vezi s medicinskom oplodnjom sukladno općem aktu Zavoda,«.

A taj Clanak 16. u Zakonu glasi ovako:

Osiguranim osobama Zavoda u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu iz obveznoga zdravstvenog osiguranja iz članka 15. ovoga Zakona Zavod osigurava plaćanje zdravstvenih usluga u cijelosti za:

1. cjelokupnu zdravstvenu zaštitu djeci do navršene 18. godine života i djeci iz članka 10. stavka 5. i 6. ovoga Zakona,

2. preventivnu i specifičnu zdravstvenu zaštitu školske djece i studenata,

3. zdravstvenu zaštitu žena u svezi s praćenjem trudnoće i poroda,

4. ...

Vjerujem da ti i to moze posluzitii.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aurora hvala puno

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pitanje....meni na uputnici pise N 97 kada sam isla vadit hormone i onda sam oslobođena placanja jel tako??? ali meni ona gos.na salteru lijepo veli da moram platit :? :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

crvenkapice77 odi na pocetak ove stranice i procitaj sve postove od gore redom. Tu ces naci detaljan opis sadasnjeg stanja.

U svakom slucaju, ako si na pretrage upucena zbog dijagnoze N97 prema zakonu si oslobodjena placanja participacije. Jedini problem je sto se za to vrlo cesto i uvijek iznova moras znati sama izboriti.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a sta bi ja trebala njoj reci ako ona meni kaze moram platit ,,ja kazem ja sam gospođo oslobođena placanja ,, ona veli niste!!!!!

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

crvenkapice77 odi na pocetak ove stranice i procitaj sve postove od gore redom. Tu ces naci detaljan opis sadasnjeg stanja.

U svakom slucaju, ako si na pretrage upucena zbog dijagnoze N97 prema zakonu si oslobodjena placanja participacije. Jedini problem je sto se za to vrlo cesto i uvijek iznova moras znati sama izboriti.
    A zašto onda čim oni ukucaju u računalo tu šifru-automatski se prekriži nadoplata-znači da nije do sestara i liječnika jer su oni umreženi pa rade kako računalo diktira već je to do HZZO.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni i dalje moj ginekolog stavlja sifru N97 a dakle trebao bi 69, ali dobro sad mi je svejedno kad sam ionako uzela DZO pa me nitko niš ne pita al da nisam izgleda da bih se morala natezati oko tog plaćanja

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa
    Meni i dalje moj ginekolog stavlja sifru N97 a dakle trebao bi 69, ali dobro sad mi je svejedno kad sam ionako uzela DZO pa me nitko niš ne pita al da nisam izgleda da bih se morala natezati oko tog plaćanja
    da i meni moj....a zasto to rade ?? krivu sifru stavljaju??? znaci sifra je 69

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa
    Cure, zasto ne citate prethodne postove, a jos sam to lijepo zamolila samo cetiri posta iznad?

Jos malo gore iznad sve vam lijepo pise o razlici izmedju sifre N97 i sifre 69, ali evo, jos jednom vam citiram:

Sto se sifre tice treba razlikovati N97 i 97 (donosno po novom je to 69). N97 je sifra dijagnoze i oznacava sterilitet. Za razliku od toga sifra 97 (po novom 69) je ona koja se na vrhu uputnic upisuje u polje Sifra osl. od doplate.

To su dakle dvije potpuno razlicite stvari i samo slucajno su se prije podudarale u broju 97.
    Dajte se malo potruditi i vidjet cete da su odgovori na mnoga pitanja vec dani.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nevjerovatno Aurora,po ko zna koji put se podudaramo, i evo kopiramo isti dio posta

ps.idem sad u postu!

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kada smo kod šifri, znate li da se muškarcu ne može upisati šifra 97 = sterilitet

Ali moja socjalna doktorica kad sam došla po uputnice za MM kaže, muškarcima se ne može stavit ova šifra i oni moraju platit. Ali ja ću mu je stavit!! Tako da je MM prošao tako, na higijenskom su nešto komentirali, ali sebi u bradu.

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa

ali te šifre ne funkcioniraju-ta 69-ne prima je računalo kada dr.piše uputnicu.meni je tetka pisala za hormone i ja joj rekla da stavi tu šifru-i ta šifra ne postoji-jednostavno je računalo ne prima.Na kraju sam isto uzela dopunsko i to je to.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa
    Cure, zasto ne citate prethodne postove, a jos sam to lijepo zamolila samo cetiri posta iznad?

Jos malo gore iznad sve vam lijepo pise o razlici izmedju sifre N97 i sifre 69, ali evo, jos jednom vam citiram:

Dajte se malo potruditi i vidjet cete da su odgovori na mnoga pitanja vec dani.
    Čitala sam nabrzinu pa nisam dobro pohvatala konce što je šifra 97 i 69 ali dobro sad kužim

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •