-
Postojeća politička elita slaže se sa crkvenim stavom o MPO ali im to nije oportuno izreći glasno (zato prijedlog Zakona čuči u ladici već godinama, a SDP-ov prijedlog je dočekan bez velike buke - ionako će saborska mašinerija izglasati ono što odluči predsjedništvo stranke!). Stoga je sasvim očekivano da će pod krinkom štednje i jednakosti za sve kategorije osiguranika, s radošću ukinuti i to malo povlastice u vidu neplaćanja participoacije za postupke!
Zdravstvena reforma - o kako to gordo zvuči! (čitaj: opali po onima koji žive od svoje crkavice) još jedna je u nizu farsi! Nema reforme zasnovane samo na povećanju davanja osiguranika a bez suštinskog zadiranja u stvarno bolesno tkivo zdravstva. Interes za studij medicine pada, sve veći broj liječnika zbog nabildanih satnica i nemogućih uvjeta za rad odlazi u inozemstvo a administrativno ograničavanje broja medicinskih postupaka uopće samo daje zamah privatnom sektoru!
Mi i danas imamo najvišu stopu izdvajanja za zdravstvo u Europi! a istovremeno nam je sustav zdravstva ocjenjen jednim od najlošijih.
Ne krivim ja djelatnike u zdravstvu zašto na specijalistički pregled moram čekati tjednima i mjesecima, niti za to što u čekaonici provedem cijelo jutro iako sam naručena u točno određeno vrijeme.... to je bolest sustava! I onda, kad zbog nehumanih uvjeta u našim zdr. ustanovama odlučim iskeširati privatniku.... svjesna da time samo nalijevam vodu na mlin vladajućoj eliti i privatnim interesnim skupinama, imam osjećaj grižnje savjesti! Zbog kojeg bih našeg ministra najradije "upitala za zdravlje".
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma