Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 252

Tema: Varaždin 4. dio

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa, ja sam štreberica i sve što je on govorio sam već prije znala, pročitala ili imala barem nekakvu informaciju. Ali nikad na jednom mjestu.
    Zašto sam ipak uvjerena da je predavanje bilo korisno i edukativno - zato što je moj ljubljeni pozorno slušao i nakon predavanja mi postavio sto tri pitanja ... i tražio pojašnjenja.. a tečaj je namjenjen i našim boljim polovicama!

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kako to da dr. Kolenko drži dva predavanja? Zar nije za svako predavanje drugi predavač? Mislim, tako je barem bilo kad smo mi išli na tečaj tj. u lipnju ove godine.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hmm...nije..i nama je dva put bio dr. Jukic...prvi i treci put

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Dr.Kolenko je na početku predavanja rekao da im je sistem održavanja tečaja takav. Imaju 4 doktora i svaki mjesec jedan od njih drži ta dva predavanja. Ako su bili različiti doktori za jedan tečaj, znači da su se mijenjali zbog njihovog privatnog razloga

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj SunčicaVŽ prvotno napisa
    Dr.Kolenko je na početku predavanja rekao da im je sistem održavanja tečaja takav. Imaju 4 doktora i svaki mjesec jedan od njih drži ta dva predavanja.
    Zna li netko tko drži predavanja u 12.mj?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Dr.Kolenko je na početku predavanja rekao da im je sistem održavanja tečaja takav. Imaju 4 doktora i svaki mjesec jedan od njih drži ta dva predavanja. Ako su bili različiti doktori za jedan tečaj, znači da su se mijenjali zbog njihovog privatnog razloga
    nije zbog toga. do nedavno je bio sasvim drugaciji raspored, prije je cak bilo 6 predavanja. to mijenjaju kako bi prilagodili i (valjda) poboljsali organizaciju. ali ako sad kazu da svaki put drzi isti onda je to novi raspored kojeg se drze. nadam se samo da ce vam i primalja Erika biti na kojem predavanju jer je njeno predavanje nesto sto se ne propusta

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Primalja Erika je sutra :D Jedva čekam njeno predavanje.
    Idući put je opet dr.Kolenko s predavanjem o komplikacijama na porodu - tu me zanima kako oni u Vž u bolnici reagiraju na određene slučajeve.
    Zadnje predavanje opet praktično - drži ga jedna sestra s neonatološkog odjela

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

uZIVAJTE NA PREDAVANJE PRIMALJE eRIKE!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze ukratko opis puta iz zagreba do varazdinske bolnice? kako na ulazu u varazdin? na koji ulaz uci u bolnicu? kako je s parkingom?

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kad siđeš s autoputa, slijedi oznaku za Varaždin i dalje za centar!
    Prolaziš pored stadiona, prelaziš tračnice vlaka, zatim na prvom križanju lijevo do rotora i onda desno. Produži ravno cca kilometar i mislim na drugom križanju lijevo... Mi smo pitali i došli bez proiblema...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

poslala mail..moze i ovako kako iva_luca kaze. parking pred bolnicom desno od kolnog ulaza z kompleks - placa se 4kn/h ili uci u kompleks i sparkirati se ispred ginekologije

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fala cure!

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I curke jeste bile jučer?
    Bilo je prekrasno :D Primalja Erika je
    Kad bi nam barem ona bila na porodu

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo bile. i bilo je jos zagrepcana, koliko sam primijetila.
    stolcic je vrlo vrlo ugodan
    i rekla je da se slobodno smije piti voda (naravno).

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

feliks, si ti ona plavuša asimetrično ošišane kose s malim stomačićem?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    mi smo bile. i bilo je jos zagrepcana, koliko sam primijetila.
    Bilo je, bilo

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    feliks, si ti ona plavuša asimetrično ošišane kose s malim stomačićem?
    Felix!!! Pa još donedavno smo pričale o novoj bebici! :D Nisam znala. Čestitam!

Bubica - uspjeli ste otići! bravo za TM 8) daj reci dojmove (možeš i na pp hehe)

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne ne ne sorry 8)
    plavusa je prijateljica, a druga plavusa kratko osisana (bez stomacica) sam bila ja
    a koje ste bile vi?
    smedjokosa u ljubicastoj majici?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a koje ste bile vi?
    Ovo bi mogla biti ja, majica je rozo ljubičasta, poludigutna kosa, trbuh kao da mi je sutra termin a ne u 2.mjesecu
    Mala- bilo sve super kako sam i očekivala, ali mi još ostaju sumnje da li ću znat procjeniti kad krenuti a da ne bude prerano/prekasno, obzirom da nam je i jučer trebalo dosta vremena za doći gore..
    Bolje reći ja sam vam ona što je suze ronila dok se pričalo o čuvanju međice i za vrijeme gledanja filma..

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne ne ne sorry 8)
    plavusa je prijateljica, a druga plavusa kratko osisana (bez stomacica) sam bila ja
    a koje ste bile vi?

znači lažna uzbuna!
    dobro da znam...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bubice, a jos da se sjetila na vrijeme ukljuciti zvucnike... (mislila sam si da je to, al mi je bilo neugodno reci)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa
    Bolje reći ja sam vam ona što je suze ronila dok se pričalo o čuvanju međice i za vrijeme gledanja filma..
    Ajme meni, ti si stvarno proživila horo prvi put..
    Kaj se tiče stizanja na vrijeme... ma to je i mene naviše mučilo, ali bitno je da su prvi dojmovi pozitivni. Sad barem imate o čemu razmišljati do drugog utorka U međuvreenu ćemo se možda i vidjeti pa da ti uživo ispričam svoje dojmove

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bubice, a jos da se sjetila na vrijeme ukljuciti zvucnike... (mislila sam si da je to, al mi je bilo neugodno reci)
    I ja sam odmah pomislila da treba uključit zvučnike, al sve mislim bolje se ne zamjerat 8) pa ništa ne govorit.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne ne ne sorry 8)
    a koje ste bile vi?
    Plavuša s također asimetričnom frizurom, u cenoj tuniki na cvjetiće a isprobavala sam stolčić prije prijateljice! I pričala sa sestrom Erikom dok ste vi strpljivo čekali....

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ona sto je pitala za maticne stanice?
    bas sam si mislila da si isto jedna od forumasica.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dr.Kolenko je na početku predavanja rekao da im je sistem održavanja tečaja takav. Imaju 4 doktora i svaki mjesec jedan od njih drži ta dva predavanja.
    Zna li netko odgovor na ovo gore? Ako je dr Jukić onda bih kombinirala tečaj u 12 mj..

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ta sam! I o konzumaciji hrane i vode za vrijeme poroda! Ovdje se svašta nauči

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zna li netko odgovor na ovo gore? Ako je dr Jukić onda bih kombinirala tečaj u 12 mj..
    Ne znam odgovor na tvoje pitanje, ali nešto sam načula da dr. Jukić više neće držati predavanja. Neka me netko ispravi ako sam u krivu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pozdrav!
    Trebam roditi 11.3.2009. i htjela bih u Vž, iako sam iz Vinkovaca...Imam svekrvu i muževu obitelj u Zg, pa planiram biti kod njih....
    Ima li vas još koje ste oko mog termina a planirate ići u Vž?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mala-
    ... ali mi još ostaju sumnje da li ću znat procjeniti kad krenuti a da ne bude prerano/prekasno, obzirom da nam je i jučer trebalo dosta vremena za doći gore..
    Ja sam o tome puno mislila jer sam prvi puta trudnica: Pa imam dvije sugestije: Sta mislis o tome da ti dodje doula dok odradjujes trudove doma? Ona ce ti moci pomoci odrediti vrijeme, jelda? A ako si mozete priustiti i da si bukirate hotel, navodno ima neki odmah kraj bolnice, i da doula bude tamo s vama, nemas straha da ces doci prerano/prekasno.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Samo javljam 5.11. sam dobila Petra i iako ništa nije ispalo kako sam planirala (carski rez) ostalo mi je to kao lijepo iskustvo. Od prirodnog poroda ne odustajem i nadam ću ga iskusiti. Zahvaljujem i Dr. Fari koji me 4.11. navečer gledao na ultrazvuku i, budući da je nalaz bio dobar, ostavio me da čekam trudove do idućeg jutra pa da dr. Jukić ujutro izvede prirodni porod. Nažalost, došlo je do komplikacija (krvarenje), što je dr. Jukić odmah uočio i promptno izveo carski rez. Moram pohvaliti dr.Premužić(anesteziolog). Žena je fenomenalna! Carski rez je tako dobro izveden da sam već 5. dan otišla kući s malim Petrom. Hvala i sestri Eriki koja je smirila MM (koji, dakako, nije mogao biti prisutan na carskom rezu) pokazavši mu sina starog nekoliko minuta. Hvala svim odjelnim i dječjim sestrama. Nadam se ponovnom dolasku u Varaždin za cca 2 godine.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj tocekica prvotno napisa
    Samo javljam 5.11. sam dobila Petra i iako ništa nije ispalo kako sam planirala (carski rez) ostalo mi je to kao lijepo iskustvo. Od prirodnog poroda ne odustajem i nadam ću ga iskusiti. Zahvaljujem i Dr. Fari koji me 4.11. navečer gledao na ultrazvuku i, budući da je nalaz bio dobar, ostavio me da čekam trudove do idućeg jutra pa da dr. Jukić ujutro izvede prirodni porod. Nažalost, došlo je do komplikacija (krvarenje), što je dr. Jukić odmah uočio i promptno izveo carski rez. Moram pohvaliti dr.Premužić(anesteziolog). Žena je fenomenalna! Carski rez je tako dobro izveden da sam već 5. dan otišla kući s malim Petrom. Hvala i sestri Eriki koja je smirila MM (koji, dakako, nije mogao biti prisutan na carskom rezu) pokazavši mu sina starog nekoliko minuta. Hvala svim odjelnim i dječjim sestrama. Nadam se ponovnom dolasku u Varaždin za cca 2 godine.
    Čestitam! Tako je lijepo čuti ovako nešto...

Midori avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Vec danima namjeravam doci na forum da malo s vama prokomentiram predavanje sestre Erike. Zena je super i svaka rijec koju je rekla bila je genijalna! Koliko sam bila razocarana nakon prvog predavanja, toliko sam ushicena bila na drugom.
    Na prvom predavanju osjecala sam se kao da pristupam vojsci. Predavac je samo izbiflao gomilu bolni;kih pravila kojih se moramo pridrzavati kad dodemo k njima i inace biti kus. Bolnica je glavni lik u nasem porodu, a mi smo samo statisti.
    Na predavanju sestre Erike osjecala sam se kao glavni lik! Porod se vrti oko nas, a bolnicko osoblje je tu da nam olaksa i ucini porod ugodnijim koliko je moguce. Stalno je govorila Mi i Naskao da su svi tamo poput nje. Nazalost, na prvom predavanju osvjedocili smo se da to bas i nije istina.
    Nevjerojatno je koliko ona kuzi kako se osjeca zena koja treba roditi. Iako su mi mnoge stvari koje je rekla vec bile poznate, puno sam naucila. A super su mi bile i sve one prakticne upute da si lakse predocimo citav taj dogadaj (tipa tu cete provesti oko sat vremena, a za to vrijeme muz ce vas cekati na ovoj stolici).

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Midori, zaista je bilo lijepo čuti sestru Eriku!
    A što se prvog predavanja tiče, doc je mlad..... i tek treba naučiti... A mi uvijek imamo pravo reći - ne želim, odbijam, neću.... Kad dođem u rodilište, neću potpisati onaj obrazac u kojem piše da pristajem na sve postupke.... odnosno, na taj isti obrazac ću dopisati da me moraju pitati za svaki postupak pojedinačno i tražiti odobrenje. U slučaju da ja nisam u stanju dati odgovor, neke odobrenje traže od MM. I točka!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne bih preporučila da ne potpišeš taj obrazac, jer nikad ne znaš kaj može krenuti krivo, ali svakako na to dodaj svoj plan poroda. Tako smo mi napravili i vjeruj te mi oni stvarno to čitaju i znau što im je činiti.
    kad sam ja ušla u sobu za rađanje, došla je sestra, i odmah mi saa rekla "Vi sigurno nećete nikakve lijekove, zar ne?"-što znači da su pročitali.
    ja sam rekla "Ne, hvala! Sada mi još nije potrebno!" I sve je bilo ok.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    kad sam ja ušla u sobu za rađanje, došla je sestra, i odmah mi saa rekla "Vi sigurno nećete nikakve lijekove, zar ne?"-što znači da su pročitali.
    Možda je to rekla jer zna da si došla iz Zg-a

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Možda je to rekla jer zna da si došla iz Zg-a
    Ne znam jel to negdje piše, a ja nisam spominjala tako da nisam sigurna da je to.
    U svakom slučaju nemojte se bojati Plana poroda! To je pogotovo njima u VŽ postalo vrlo poznato i svakodnevno zahvaljujući nama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rodila sam prosli tjedan u VZ i to smo u zadnji trenutak odlucili i odluka je bila ispravna. Iako smo ostali 7 dana zbog bakterijske infekcije mislim da bi mi to u bilo kojoj od zagrebackih bolnica bila trauma ovako mi je stvarno sve bilo ok osim hrane koja je prestrasna.
    Na porodu su bili primalja Erika i dr. Kolenko. Rooming in stvarno fantastican.Bebe uglavnom prva 24 sata spavaju i moze se odmoriti, moja je samo spavala svih 7 dana pa sam umirala od dosade.
    Primalja Erika je bila fantasticna , tako nenametljiva a ohrabrujuca i s velikim autoritetom naspram ostalog osoblja, osjecala sam svaki tren da je ona in charge i da sve savrseno ide.. Pokusavali smo spasiti medjicu i rodnicu koja mi se u prvom porodu napatila, stavljala je obloge i masirala ali buduci da je porod bio intenzivan i extra brz (rodila sam skoro na hodniku jer su svi boxovi bili puni, u radjaoni bila svega pola sata), doslo je do puknuca perineuma. Erika nije htjela raditi epi i dr. Kolenko je samo bio sporedan lik na porodu i zasio rupturu na kraju. Drugi dan nakon poroda sam sjedila a danas 10 dan bila na placu i prosetala s muzem.
    Iako smo bili nesigurni dal ici u VZ jer tamo nismo isli ni na tecaj ni preglede presretna sam sto sam na kraju otisla. Imala sam kako je primalja rekla pravi prirodni porod, u intimnoj atmosferi bez ikakvog uplitanja osoblja. ponudila mi je stolcic i tusiranje al je izgon isao tako silovito i ja sam htjela sto prije roditi da sam sve to odbila i samo pokusala prezivjeti trudove.

Moram napomenuti da sam u tih sedam dana imala 3 cimerice i sve su imale epi, drip, lijekove protiv bolova, anesteziju i jedva su se micale prva dva dana.Tako da stvarno ima veze kako porod ide, tko je u radjaoni i kakav vam je stav o vlastitom porodu.
    Ako imate ikakvih pitanja slobodno pitajte.

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sarah, čestitke! Drago mi je što si zadovoljna svojom odlukom da rodiš u Vž te što je i tvoj porod bio jedno lijepo iskustvo.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Čestitam Sarah i baš mi je drago da si imala tako lijepi porod :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sarah -čestitam!
    A sad moja pitanja :
    -odakle si putovala, za koliko vremena si došla gore, koliko cm otvorena, jesi imala plan poroda, je l ti prva beba, koliko je teška, jesi li osjećala šivanje?
    I još jednom iskrene čestitke na bebici

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mene zanima malo o hrani...je li koja od vas ili vaših prijateljica vegetarijanka/makrobiotičarka/veganka i kakvi su njihovi stavovi i ponašanje prema takvim rodiljama?
    Prije 6 godina su bili užasni porema mojoj frendici i nisu dali da joj muž nosi hranu. Znam da je bilo davno, ali stavovi se teško mijenjaju,pa pitam...

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam prva dva klinca rodila na Sv.Duhu, nije se smjelo nosit hranu, ali moja kuma mi je uspjela donijeti pohance i kolače

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Čestitam Sarah na lijepom porodu!

I ja se nadam da će sve dobro proći u Varaždinu...Kad na mene dođe red...

Pitanja: : Jesi odmah nakon što se beba rodila, dobila ju na ruke, i kada je sestra radila one pretrage bebe: vaganje, mjerenje visine, je li ju obrisala ili odmah prala....Koliko je beba bila s tobom neposredno nakon što se rodila?
    Može li se tražiti da se pretrage obave sat vremena nakon poroda...?
    Hvala ti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala cure na cestitkama.Evo odgovora:

isli smo iz Zapresica, trebalo nam je oko sat i pol krenuli smo ujutro u 7 po najvecoj guzvi iz ovog dijela grada al cim smo prosli pleso cesta je bila cista i cinilo se da smo brzo stigli. U autu sa imala trudove svakih 7 minuta a kad sam stigla tamo kao da su se prorijedili.Dosla sam otvorena 5cm, al taj pregled je kasnio do 9:30 jer nije bilo slobodnog doktora da me pregleda a radjaone pune a ispred mene zena na ctg ceka svoj red. U 10 su me stavili na ctg do 10:30 kad sam bila otvorena 8cm. U hitnu trudnicku je tad dosla primalja Erika i naredila da puste muza unutra i pitala da sto su mi skidali gacice da bi mi u njima bilo udobnije.Tad sam skuzila da je to ona.malo prije 11 smo stigli u predradjaonu, ja sam prodisavala neko vrijeme , rekli su mi da nema mjesta u radjaoni, onda je dosla Erika i pokazala muzu kako da me masira i samo me drzala za ruku i slusala kako disem.Pitala je za klistir i brijanje rekla sam da nema potrebe za nicim.Ponudila mi tusiranje odbila sam jer nisam imla snage.Nakon toga je otisla i nije nikog bilo 10ak min a ja sam osjecala da vise ne mogu stajati na nogama, naime oslonjena na muza sam stojecki prodisavala. Onda smo oboje poceli vikati i uto je ona dosla i rekla da ce me odma prebaciti, culi smo kako vice osoblju, brze brze dok su mjenjali plahte i sastavljali stol.I onda je krenuo taj izgon. Rodila sam na boku, nisam imala snage za sici na stolcic. Zadnje trudove sam vikala i opravdavala se sto moram vikati na sto je ona rekla mom muzu: Ja nisam cula nikog da vice,jeste vi?
    Kad je beba izasla odmah je stavljen na trbuh pa na prsa, tata je prerezao pupcanu vrpcu, stavljena je na cicu i tako smo neko vrijeme ostali. Nakon toga je Erika obavila vaganje i mjerenje, nije okupan samo malo obrisan, onda nas je Erika slikala. Muz se zabrinuo jer beba uopce nije plakala pa mu je ona rekla da nema razloga da place, jer nije rodjena pod reflektorima, pod medikamentima i nema razloga za plac.odrzala mu je kratko predavanje o prirodnom porodu.ostali smo u radjaoni sami oko 2sata, nakon sivanja. Sivana sam na zivo i bilo je dosta bolno, primalja E. mi je rekla neka stisnem njene ruke i tako sam i to prezivila. na kraju su ukrcali mene i bebu ,koja je cijelo vrijeme spavala, i torbu i odvezli nas u sobu, cak donijeli rucak iako je proslo 3 sata od rucka.
    Sto se tice hrane, ja sam isto vegetarijanka, setra mi je na otpustu rekla de hrana stvarno neprimjerena dojiljama. nitko ne kontrolira sto vam vasi donose tako da sam ja imala svoje voce i sitnice i drugima su isto svasta nosili.
    Od trenutka kad se rodila beba se nije odvajala od mene osim za ispitivanje sluha. Rooming in kakakv oni nude cini mi se predobar.eto to je nasa prica.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zašto su te šivali na živo? Jesi tražila nešto protiv bolova? ....Jel ti nisu dali lijekove zato što je beba sisala?

inače, super priča... Ja jedva čekam da rodim!!!!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sarah, najljepse cestitk na novoj bebi!!!!!!!!!

P.S. kako su objasnili sivanje na zivo? Pa lokalna inekcija brzo djeluje i brzo popusta, ne???

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sarah prvotno napisa
    ..ostali smo u radjaoni sami oko 2sata, nakon sivanja. Sivana sam na zivo i bilo je dosta bolno, primalja E. mi je rekla neka stisnem njene ruke i tako sam i to prezivila. .
    Lijepo si sve opisala samo mi nije jasno jesu te rezali ili si pukla (kolika je beba) i je li ti primalja masirala međicu?
    Jesi tražila nešto da ublaži bol šivanja (to sam proživjela i ne bih baš opet ..)? Jesi imala plan poroda?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

bubice..za puknuce ti je napisala u prvom postu di opisuje....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa
    bubice..za puknuce ti je napisala u prvom postu di opisuje....
    Ok, vidim sa, hvala ti!

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •