Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 252

Tema: Varaždin 4. dio

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM misli da su mi dali inekciju on se bavio bebom dok su me sivali. Ja nisam osjetila djelovanje iste ako su mi je dali, osjetila sam 6 uboda igle za ta tri sava. Valjda su htjeli da sve ide prirodno, haha.
    Beba je bila 3400g, kao i prva al i ja sam dosta uske i mrsave konstitucije pa iako je stavljala tople obloge doslo je do puknuca.S obzirom na prvi porod ovaj je bio predobar iako eto ne i savrsen . :/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da je kod njih masiranje uljem i topli oblozi na medjici normalna stvar i nista neobicno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Je, normalno je i uobicajena praksa. Znamo iz iskustva, zar ne?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma nije...predavanje mu je bilo podosta nabacano. Rekao je da zna da smo se možda puno educirale, ali da je svatko drukčiji i da se ne trebamo obazirati na tuđa iskustva. Što se tiče prirodnog poroda, rekao je da i bušenje vodenjaka i drip spadaju u prirodni porod jer nam to može puno pomoći, rekao je što je inducirani porod i što je indicirani porod. Kaj se tiče pisanog plana poroda rekao je neka ga ne nosimo jer to neke od doktora strašno smeta, ali ako nešto ne želimo da imamo pravo to odmah reći doktorima i primaljama i da će poštivati našu odluku ako bude porod išao svojim tokom i sve bude u redu.
    željezo se kuje dok je vruće, zavisi ne samo kod kakvih mentora mladi liječnik dopadne neko i među kakvom klijentelom pliva, pogotovo ako je povodljivijeg karaktera. Zato dobro da je u ovoj generaciji, a ne u prethodnoj jer bi možda na kraju ličio svojim starijim kolegama a ne na ono čemu se ja iskreno nadam da će ličiti.
    Što se tiče razumijevanja emocionalne strane poroda i refleksije poroda na roditeljsku ulogu - nema je sigurno, i neće je imati dok ne rodi sam, ili ne rodi netko njemu draži od njega samog ...
    Sreća da ipak sve veći dio žena ne ulazi u rodiliše kao ovce, i izlazi na svojim nogama i što manje iskasapljene, što se na žalost još uvelike prakticira na onima koji ulaze bez stava.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    Citiraj Felix prvotno napisa
    sto je tocno rekao o vodi i hrani?....
    Cure su već napisale njegovo tumačenje.... i komentare.
    Ja sam iz njegove prezentacije iščitala da im je draže zabraniti pijuckanje i unos hrane a unos potrebne energije za porod onda nadoknađivati infuzijom.... A kad je igla u ruci (preventivno!) i boca na stalku - lako se uvali drip
    iz vlastitog iskustva sa prvog poroda, potpisujem i možete biti sigurni da je tako.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije direktno u vezi VZ rodilista, ali poanta vrijedi i za njih.
    Razgovarala ja danas sa prijateljicom trudnicom koja je medicinska sestra i nekada je radila na ginekologii, a onda na traumatoloskom.
    I pitam ja nju zasto ne dozvoljavaju vodu i hranu rodiljama. I sve ona meni objasni u vezi potpune anestezije moguceg povrata zelucane kiseline i ulaska u disne puteve itd.
    I na kraju kaze:" Ali znas, sve je to shit, jer i oni koji su imali saobracajke nakon sto su se najeli isto idu na operacioni stol. Njima nitko ne veli, ne mozemo vas operirati jer ste se najeli janjetine."

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Palonkica prvotno napisa
    A moram reći da neki članovi osoblja preokreću očima (nažalost ima i takvih) kad čuju da si iz Zagreba jer 'sigurno imaš neke posebne prohtjeve'. :/
    Ovo je definitivno istina. Malo im idemo na živce, al skroz se "rastope" ak ne inzistiraš baš na svemu, kao ipak si razumna osoba. (Mene sestra s prijema odmah bolje prihvatila, iako je kolutala očima na moj plan poroda, kad sam rekla da je klistir ok.)

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[quote="Midori"]
    Citiraj iva_luca prvotno napisa

Mene je najvise zasmetalo ono ne jesti ni PITI - mozda par gutljaja vode :shock: . Znam da se recimo na SD voda moze piti u neogranicenim kolicinama.
    Ništa se ne brini. Nitko ti neće reći da ne smiješ, a ti ostaneš sam s mužem i imaš svoju vodu i piješ svoju vodu i sve 5. Ja bih nekog zadavila da mi nisu dali da pijem. Bila sam u rađaoni više od 12 h i ovisnik sam o vodi i pila sam puno. Jedino pazi da dovoljno ideš na wc jer meni je bilo teško što na kraju nisam više mogla opustiti mjehur i rodila sam punog mjehura što baš ne preporučam.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ah, nostalgija...ja bi opet...

no, htjedoh reći za vodu - sa sobom naravno imate torbu u kojoj donesete i vodu i kad provodite vrijeme sami u rađaoni sa pratnjom možete piti koliko god hoćete. A i meni niko nikad nije rekao da ne smijem ili da čim manje pijem. Ja sam, doduše, u 11h trudova, popila možda par gutljaja jer od silne koncentracije na trudove i prodisavanje nisam se ni sjetila vode. Al dobivala sam infuziju pa valjda nisam ni imala potrebu. Jedino primalja povremeno dođe i uputi vas na wc, no tam negdje pred kraj nisam se više mogla micati od, jelte, trudova, pa sam rekla da ne mogu ići a ona je onda obavila to s kateterom. Nisam ga skoro pa ni osjetila.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Voda- ja sam imala malu bočicu Jane sa sobom u sobi i pila sam umjereno, ono nisam se nalijevala ali kad su mi se osušila usta od disanja, popila sam guc.
    I nakon nekog vremena je MM zvao sestru da me odvede do WC-a i lijepo sam tamo obavila nuždu, prodisavala trudove i nitko nije radio probleme oko toga.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    Zbog mog plana poroda je dr. Dombaj urlala na hodniku pred rađaonom, vikala na mene i muža i tak.
    Ali ipak bi ga donjela i na sljedeci porod. Ovako je znala kaj hoću ili neću i da me mora tražiti pristanak za svaku intervenciju. Da toga nije bilo mislim da mi ne bi rekla ni dobar dan, a ovako je morala preko volje objašnjavati svaki postupak i pitati za pristanak.
    Jos jedan dokaz da smo jedna big Banana Republic... Kako netko tko je optuzen i kome se sudi za ugrozavanje dvaju zivota nije suspendiran s mjesta lijecnika???

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Voda- ja sam imala malu bočicu Jane sa sobom u sobi i pila sam umjereno, ono nisam se nalijevala ali kad su mi se osušila usta od disanja, popila sam guc.
    I nakon nekog vremena je MM zvao sestru da me odvede do WC-a i lijepo sam tamo obavila nuždu, prodisavala trudove i nitko nije radio probleme oko toga.
    Imala sam i vodu i energy plocice i nije nitko prigovarao. Pila sam koliko sam htjela, s time da pred kraj vise nista nisam ni znala (nakon 20ak sati trudova)...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj sarah prvotno napisa
    Moram napomenuti da sam u tih sedam dana imala 3 cimerice i sve su imale epi, drip, lijekove protiv bolova, anesteziju i jedva su se micale prva dva dana.Tako da stvarno ima veze kako porod ide, tko je u radjaoni i kakav vam je stav o vlastitom porodu.
    Potpuno se slažem. I ja sam imala takve cimerice. Ja se nakon prirodnog poroda do dan danas nisam osjetila umornom. Imala sam dugačak, bolan prirodan porod, ali mi se čini da koliko god da me je strašno boljelo sad imam toliko više energije - imam osjećaj kao da sam pod dopingom cijelo vrijeme :D :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JB moram te potpisati. Meni je krvarenje prestalo oko 12og dana a nakon 8 dana u bolnici dosla sam doma skuhala rucak i ispekla kolac. Beba je jako mirna i mislim da i porod utjece na njihovo stanje. S prvom sam bila ko zombi a sad se ne stignem ni umoriti, doslovce sam puna energije i stalno mi se nesto radi i negdje ide. A tek je proslo 2 tjedna od poroda.
    Ne mogu nista vise pozeljeti ni jednoj zeni nego da nakon poroda ima tako dobar feeling i tako dobro opce stanje.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jerry prvotno napisa
    Citiraj Zara1 prvotno napisa
    Zbog mog plana poroda je dr. Dombaj urlala na hodniku pred rađaonom, vikala na mene i muža i tak.
    Ali ipak bi ga donjela i na sljedeci porod. Ovako je znala kaj hoću ili neću i da me mora tražiti pristanak za svaku intervenciju. Da toga nije bilo mislim da mi ne bi rekla ni dobar dan, a ovako je morala preko volje objašnjavati svaki postupak i pitati za pristanak.
    Jos jedan dokaz da smo jedna big Banana Republic... Kako netko tko je optuzen i kome se sudi za ugrozavanje dvaju zivota nije suspendiran s mjesta lijecnika???
    POTPISUJEM.

Sarah, sva sam se rastopila citajuci.
    Jesi poslala pismo osoblju koje je ljudski brinulo za tebe? Mislim da im uvijek trebamo dati do znanja kad smo zadovoljni s njima.
    I ljudima poput Dr Djombaj koji su ocito izabrali krivo zanimanje isto treba napisati sto rade krivo. Kladim se da ona misli da sve radi tocno kako treba i kako su ju naucili prije 15-20 god. na faksu.
    (Felix editirala dio zbog uvredljive izjave)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bok!!

Imam nekoliko pitanja pa bih vas molila za odgovore ako znate.
    Termin mi je u 1. mjesecu i planirala sam prirodan porod u VŽ. Na tečaj bih išli u 12. mjesecu. Zanima me da li se trebamo najaviti, i ako treba kome i broj telefona ako imate?
    Samo se pojavim i odmah izrešetam pitanjima, ali znam da bi tečaj trebao početi slijedeći utorak- za 7 dana pa bih htjela obaviti potrebne pripreme ako treba.

Hvala unaprijed dragim suborcima

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jspis, ovo su ti sve izvatci iz postova od cura prije. ja sam ih sebi sacuvala pa evo ih sada tebi:

sa teme Varazdin 3.dio na rodama palonkica napisala
    Dakle, prema riječima i iskustvima drugih trudnica bilo bi dobro izbjegavati dr. Dombaj- Cvijovic, dr. Čupić, dr. Mendaš, i dr. Špoljarić. Ako te zanimaju opširnije informacije i iskustva trudnica probaj još malo z-google-ati njihova imena, sigurna sam da ćeš nešto naći.

A što se tiče liječnika koji su na dobrom glasu, to su (i opet prema riječima i iskustvima drugih trudnica) dr. Jukić, dr. Tot, dr. Kirchbaum i dr. Fara. Ja osobno potvrđujem za dr. Jukića, ali njegovo ime si u pozitivnom kontekstu sigurno već puno puta ovdje pročitala.

saska7 (napisa):
    kak imaju 2 cekaonice, u jednoj od njih je oglasna ploca sa rasporedom dr.-a po danima

dakle, ono sto je standardan raspored (mozda ce se s godisnjima mijenjati, ne znam) u trudnickoj ambulanti:

pon - dr. Cvijović
    uto - mr.sci. Špoljarić
    sri - dr. Kirchbaum
    čet - dr.D... (zaboravih ime, ajme strahote) i dr. Jukić
    pet - dr. Fara

radno vrijeme 9-13h
    mozes platiti do kraja tecaja ili do zadnjeg predavanja kojem ces prisustvovati i donijeti uplatnicu ili potvrdu o uplati sa net-bankinga (ja sam napravila ovo drugo). broj ziro racuna na koji uplacujes imas na stranici OB Varazdin i to upises. u broj na poziv upisujes 12 pa svoj JMBG, a pod uplatitelja svoje ime i to je to. meni je na temelju toga primalja Erika dala potvrdu s kojom je mm prisustvovao porodu.mozes platiti do kraja tecaja ili do zadnjeg predavanja kojem ces prisustvovati i donijeti uplatnicu ili potvrdu o uplati sa net-bankinga (ja sam napravila ovo drugo). broj ziro racuna na koji uplacujes imas na stranici OB Varazdin i to upises. u broj na poziv upisujes 12 pa svoj JMBG, a pod uplatitelja svoje ime i to je to. meni je na temelju toga primalja Erika dala potvrdu s kojom je mm prisustvovao porodu.

Ja sam isto jedva došla do informacije kad radi jer su me samo šaltali s jednog broja na drugi u nedogled. Najbolje je nazvati oko 8 ujutro na br. 042 393 114, broj odjela i tražiti njega pa se s njim dogovoriti. Možete nazvati i rađaonu na 393 108, tamo su jako ljubazne i upute vas kud da zovete jer znaju gdje je koji dr. ili u ambulantu na 393 123. Nadam se da sam vam barem malo olakšala.
    rađaonu 042/393-108
    trudničku ambulantu 042/393-123
    xy ambulante 042/393-114, 393-115, 393-116
    soba dr jukića 042/393-103

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala, ali me zanima da li se treba najaviti za trudnički tečaj ili se možemo samo pojaviti u utorak u 18h?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sorry, to ne znam.
    Sad imas brojeve pa ih nazovi i javi sta su ti rekli

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne trebaš zvati, samo se pojaviš tamo, a oni će ti onda objasnit kako možeš platit onih 300 kuna koliko košta tečaj

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

jaspis, dovoljno je samo se pojaviti.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Danas nam je zadnje predavanje :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala :D

onda u utorak krečemo. jedva čekam.

mfo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

joj, cure, upravo sam čitala Fidjinu priču s poroda pa sam se sjetila svojeg varaždinskog i sva se raznježila...

i mogu samo potpisati sarah jer sam i ja poslije poroda bila prepuna energije, poleta...

zaista vam želim prekrasne porode jer ćete tada u potpunosti upoznati svoju snagu i ženstvenost

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Urbi et Orbi...

rodila se jos jedna varazdinska beba

...i ja sam koooonacno postala mama :D :D :D

a sta se varazdina tice - fala bogu pa sam se nacitala rodinih stranica i foruma i odlucila se poci tamo... inace, ne zelim ni zamisljati kakav bi mi porod bio negdje drugdje..

sad se super osjecam, bolje neg ikada... ko da nisam ni rodila

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Urbi et Orbi...

Citiraj Spider Pig prvotno napisa
    rodila se jos jedna varazdinska beba

...i ja sam koooonacno postala mama :D :D :D

a sta se varazdina tice - fala bogu pa sam se nacitala rodinih stranica i foruma i odlucila se poci tamo... inace, ne zelim ni zamisljati kakav bi mi porod bio negdje drugdje..

sad se super osjecam, bolje neg ikada... ko da nisam ni rodila
    Čestitke! Ali ne možeš se samo tako sad izvući, ima nas još neodlučnih, pa da čujemo detalje

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Spider Pig, NAJLJEPSE CESTITKE!!!!!!!!!!!!!!!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Spider Pig, čestitam :D

je li bilo sve kako si htjela? kako je prošao porod?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Super Pig čestitke tebi i bebici!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Čestitke i od mene!!!! :D

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jupiiiiiiii....Četitke mami i bebi :D Čekamo priču

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Spider Pig i ja ti čestitam od ! Kako je bilo? Jel' ti ulje pomoglo sačuvati međicu?

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo me, ziva sam

hvala vam svima puno na cestitkama!!!

evo, u kratkim crtama...

porod je zapoceo pucanjem vodenjaka i trajao je nekih 25 h (od pucanja vodenjaka do rodjenja bebe).

ja sam, dakako, zeljela prirodan porod (bez ikakvih ljekova, dripa,... ono, samo nek me svi puste na miru da rodim...), te sam zamolila doktora da me pusti da cekam svoje trudove cim vise je moguce.
    nakon vise od 12 sati od puknuca vodenjaka (proslo je vec i vise od 14-15 h), doktor mi je predlozio da mi daju drip jer mi je plodna voda vec predugo curila, te je postojala opasnost od infekcije za bebu (u medjuvremenu su mi izvadili krv i ustanovili da su mi leukociti malo poviseni).. osim toga, buduci da moji trudovi nisu bili dovoljno ucinkoviti (otvarala sam se sporo i nikako - tek sam bila otvorena cca 2cm) rekao je da bi porod tim tempom mogao trajati jako dugo i da bi bilo dobro prihvatiti drip barem dok trudovi ne postanu intenzivniji i cesci. ja sam ga trazila da me pusti da jos malo cekam, koliko je to moguce. dr je rekao da me moze pustiti jos max 1h..
    nakon sat vremena stanje se nije nimalo promijenilo, te sam nerado prihvatila drip na kojem sam bila slijedeca 2 sata. trudovi su postali ucestali i jaki, ali ja sam se svejedno sporo otvarala (sporo i nikako). dr mi je predlozio spasmex, koji mi je trebao pomoci da se brze otvorim. medjutim, to na mene bas nije djelovalo, jer je stanje bilo nepromjenjeno.
    nakon toga dr mi je ponudio dolatin koji sam odbila. nisam zeljela da me nadrogiraju svim i svacim, pa da se na kraju ne budem sjecala ni vlastitog poroda..
    nakon 5-6 sati intenzivnih trudova ja sam vec bila totalno iscrpljena, povracala sam u nekoliko navrata, dali su mi infuziju da ne dehidriram,.. otvorena 7 cm.. otprilike sam bila spremna da se bacim kroz prozor (imala sam osjecaj da porod traje cijelu vjecnost i da ce zavrsiti - nikada).
    prihvatila sam malo dolatina... nakon toga porod je konacno krenuo.

uspjela sam se poroditi na stolcicu :D :D :D
    primalje su mi masirale medjicu (btw, to se moze svakako nazvat, samo ne masaza - masaza je nesto ugodno i relaksirajuce, a ovo je bilo daleko od toga...)
    al', nek je bolilo - uspjeli su mi sacuvat medjicu - nisu me rezali i nisam popucala - jupiiii

e sad, koliko je porod bio prirodan ili ne, buduci da sam ipak prihvatila neke ljekove, ne znam i nije ni vazno. nije vazno jer mislim da je sve proslo maksimalno prirodno i max onako kako sam ja to htjela (ne zelim ni zamisljati kako bi mi bilo u nekoj drugoj bolnici...).
    nakon poroda sam se osjecala - fenomenalno!!! to sta nisam spavala 2 dana i 2 noci bio mi je najmanji problem u zivotu - osjecala sam se bolje nego ikada...

moje malo cudo je imalo apgar 10, 10... smjesi se od prvog dana kad smo stigli doma i pravi je mali sisavac!!

a ja ocito nisam bas talentirana za napisati nesto u kratkim crtama...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Čestitam Spider, a bebi

Da čujemo koji su doktori bili u igri?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Spider, jel cura ili dečko?

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dunja&vita decko je - 3.190 kg i 49 cm.

dr Jukic je bio u igri .. taj dan je, na moju srecu, bio dezuran..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

joj, skoro ko ja, samo bez dripa...
    CESTITAM!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dr Jukic je bio u igri .. taj dan je, na moju srecu, bio dezuran..
    Znala sam :D
    Ajde baš mi je drago...

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Spider Pig,
    čestitam i bravo za tebe što je bilo ako si željela. sineku.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[quote="Spider Pig"]dunja&vita decko je - 3.190 kg i 49 cm.

dr Jukic je bio u igri .. taj dan je, na moju srecu, bio dezuran...

Kad bebolinac malo poraste moramo zajedno prošetat naše varaždinskedoktorjukić bebe [/i]

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    varaždinskedoktorjukić bebe

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

[quote="dunja&vita))"]

Kad bebolinac malo poraste moramo zajedno prošetat naše varaždinskedoktorjukić bebe [/i]
    da, da, i moj sinko je vždrjukić

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo i ja se javljam za važdrjukić. beba šetnju .

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[quote="smajlić"]
    Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa

da, da, i moj sinko je vždrjukić
    Jel ima još zadovoljnih vždrj beba i mama?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ima, ima - sinko mi je polu vzdrj, a kci cijela ...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ide li netko na tečaj u 12 mjesecu? Tko je predavač?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi bili jučer prvi puta. Prvo predavanje smo propustili.
    Primalja Erika je jučer bila super!
    Iznenadila me kako je otvoreno rekla nakon predavanja da ima doktora kod kojih će biti teže dobiti prirodan porod.
    Ali je isto tako kasnije naglasila da zapravo imamo puno veća prava nego što smo svjesni i da se možemo izboriti za tretman kakav želimo!
    Sve u svemu, sve lijepo što sam čula o njoj, opravdala je svojim predavanjem i pristupom.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hej, i mi smo bili prekjucer. (Takodjer smo propustili prvo predavanje.)
    Primalja Erika je predivna, odgovorila nam je otvoreno i iskreno na sva pitanja, sta nas moze snaci i kako se u tom slucaju postaviti.
    Ako sve bude O.K. (ovaj vikend provodim u Petrovoj zbog diabetesa)vidimo se sljedeci utorak.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jesu to predavanja u Vž jedanput tjedno, cijeli mjesec?

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •