Je, svaki utorak u 18 h.
Deedee, onda znam tko si!![]()
Sigurna sam da se vidimo i sretno u Petrovoj!
bok varaždinke:
opet ja uletavam s pitanjem!
da li možda znate da li se može platiti tečaj u VŽ putem internet bankarstva na žiro račun bolnice?
hvala :D
hvala
Ja upravo platila. Samo isprintas onaj ispis i to im odneses. Bilo je o tome negdje na ovom topicu...
hvala. i ja sam upravo uplatila. Na njihovim stranicama, mislim bolnice, je stari žiro račun, sad imaju drugi. Toliko o ažuriranju podataka. Zvala sam računovodstvo njihovo pa mi je teta rekla. :?
Zna li netko kako se zvala ona doktorica koja je jučer držala predavanje?
dr. Risek
I..? Kakvo je bilo predavanje, preneseite nam malo novo znanje?![]()
Mi došli na kraj predavanja, tako da nemam baš puno toga za reći kako je bilo...
![]()
Kako tema bas i nije bila vesela (komplikacije u trudnoci i pri porodu), a mi smo sve to vec jednom prije odslusali, ja sam se iskljucila i rekla MM-u da prati.
Imam pitanje za Varazdinke:
sljedeci pregled bi mi trebao biti sa ultrazvukom. U Petrovoj sam se do sada trebala narucivat i nositi posebnu uputnicu za pregled i za uvz. Buduci da bih na taj sljedeci pregled htjela u Vz, da li i njih trebam posebno zvat i narucivat se za ultrazvuk i da li mi treba uputnica?
ne treba se naručivati, uputnicu trebaš.deedee prvotno napisa
nek' te ne zbuni natpis na vratima di piše da se treba naručiti telefonski![]()
evo ja bih s vama podijelila jednu informaciju, obzirom da svi hvale dr. jukića, i stvarno je on dobar doktor, ali da nema mane.... kolegica je nedavno rodila, porod je vodio on, forsiranje prirodnog poroda kada ne ide.. samo šteti djetetu.. na kraju je porod završio hitnim carskim rezom, i dijete je imalo vrlo niski apgar.. to valjda sve kužite kaj znaci.. i nije mu to prvi takav porod...
i znam da svi hvale dr jukica, i neka samo tako ostane, i sto vise sretnih poroda... ali hocu vam samo reci da i on grijesi...
I kako je to dr. Jukić naštetio djetetu? Jeli kolegica na samom početku poroda imala indikacije za carski? Ili je u porodu došlo do komplikacija?Nola179 prvotno napisa
Spominješ da mu to nije prvi takav slučaj, bilo bi dobro da izneseš i neke argumente jer ovakve rekla-kazala priče mi u najmanju ruku idu na živce, a i najlakše je pljuvat po nekom tko ti ne može odgovorit.
naštetil je forsiranjem prirodnog poroda.. ne budem iznosila nikakve dalje informacije, ja nisam htjela popljuvati doktora jukica , vec sam htjela iznjeti cinjenicu da i on katkad pogrijesi...
ne trebas imati komplikacije da ides na carski rez.. ako se barem malo razumijes u medicinu.. ak se ne otvaras se ne otvaras...i ak ne ide onda ne ide..
Aha...čim je tvoja kolegica došla u rodilište, on je trebao znati da se ona neće otvarat i reći ajmo mi odmah na carski, vi se gospođo nećete otvorit...toliko se ipak razumijem u medicinu da znam da se tako ne radi...Nola179 prvotno napisa
ok, ne da mi se nadmetat tu s tobom... ocito ne kuzis dio "forsiranje" .. prode jedan period i vrijeme je da stanes.. on nije , nego je nastavil...
ja sam svoje rekla, kaj se mene tice , nikog ne pljujem ni nist, a ne da mi se tu svadati s nadobudnima...mozes i moj post obrisati..
da se malo vise kuzis u medicinu shvatila bi moj post odmah...
toliko od mene...pozdrav
hm...covjek je a ljudi grijese...svi pa tako i on...ali tu neznam situaciju jer nisam bila tamo pa nemogu reci jel kriv ili ne al on je pobornik prirodnog poroda ali ne forsira..meni je savjetovao busenje vodenjaka i ostalo bas zato je nije islo...apsolutno se ne slazem da forsira nekaj...
Nisam nadobudna, nego nedam da se netko blati ovakvim rekla-kazala pričama iz druge ruke. Ti vrlo očito imaš potrebu istaknut kako se kužiš u medicinu, pa sve i da je tako, na tom porodu nisi bila TI i iskreno ne znam uopće zašto imaš potrebu ovdje pričat o nečem što nema apsolutno nikakve veze s tobom osobno, već kako si sama rekla s tvojom kolegicom. A dr. Jukić ako nešto ne radi, onda ne forsira ništa.Ako si se već upustila u komentiranje nekog i nečeg što s tobom nema nikakve veze, onda bi u najmanju ruku trebala to potkrijepit nekim argumentima.
Tu se i ja moram javiti. Dr. Jukić jest pobornik prirodnog poroda, ali je i čovjek koji zna kad je vrijeme i kad treba "ubacit" i medicinu. Meni je sve dopustio što sam htjela, o svemu smo razgovarali. Nikakve lijekove nisam primila, za drip je isto znao da ga neću ni u ludilu jer mi tijelo jako reagira na njega. No, kad je već porod odmakao, a kod mene se 2-3 sata nije ništa dalje događalo, tj. uz svoje trudove se više nisam otvarala, razgovarao je sa mnom da bi on meni ipak dao najmanju moguću dozu dripa da pojača trudove, jer ipak je plodna voda bila mekonijska i kao trebalo bi se malo ubrzat. Dozvolila sam mu samo zato jer nakon par sati kod mene nije bilo pomaka, a bojala sam se da maleni ne bude previše u takvoj plodnoj vodi. Nakon zaista minimalne doze dripa, rodila sam u roku 45 minuta.
Toliko o tome kako dr. Jukić "forsira" prirodan porod.
Dok sve ide prirodno i dok je u redu, dok beba ne pati, on se ne petlja osim tu i tamo (barem kod mene) ljudski pita kako sam i provjeri stanje djeteta. Za dr. Jukića imam samo riječi pohvale!
iskreno ne bi opce vise nist pisala.. al fascinantno je kad covjeka opisujete nekakvim pobornikom prirodnog poroda... svaki normalan i kvalitetan ginekolog omoguciti ce zeni prirodan porod i sto vise joj dati razumijevanja tokom poroda, i naravno da ce mjesati medicinu tek kada je to potrebno... ja dr jukica ne smatram pobornikom prirodnog poroda, ne kuzim niti otkud vam to, on samo radi svoj posao i radi ga dobro, ja sam samo napisala da ponekad pogrijesi, kao i svatko.. pa ne bude se netko stavljal na carski rez ako ne treba..
otkad postoje pobornici prirodnog poroda?? a obzirom da se tu svako malo opisuje kak je netko napravil pregled ili porod.. ja sam prokomentirala jednu gresku dr jukica... nisam rekla da je los ginekolog, daleko od toga..
i ajde dosta vise o tome... mislim kaj se mene tice sve je receno..
Nola vecina doktora je za to da s eproces ubrza i odmah cim dođes te prikopcaju na drip , ne daju piti i protiv setanja su....radim u zdravstvu pa ih podosta znam...njima je samo cilj sto prije zavrsiti...
eto...odatle naziv pobornik prirodng poroda
sve ja to znam i sve to stoji, ja samo zapravo time kad sam pitala pobornici prirodnog poroda, samo htjela reci da to ga opce ne bi trebalo biti jer prirodan porod je nesto sto bi svakom ginekologu trebao biti osnovni cilj... a ne da bude "pobornik" toga... i naravno da mjesa medicinu kad je to nuzno.. a kakvih sve ima ginekologa, to vrlo dobro znam...
je...trebAlo bi biti...al nije...mozemo se samo nadati da ce nasim unucima (djeci cisto sumnjam) biti bolje nego nama...
zato ,naspram one babetine koja se meni derala da nismo stoka pa da rađamo prirodno na livadi dr J je anđeo koji se trudi u masi gorila biti sto bolji i vjerujem da se i njemu puno puta to obije o glavu (zbog oastalih suradnika) ali mi mu dajemo snagu i zelju da i dalje ustraje
Nola179, nitko ovdje ne tvrdi da je dr. Jukić nepogrešiv, ali ako već imaš potrebu da nas sve obavijestiš kako je on nekoj tamo trećoj osobi forsirao prirodan porod, onda bi se mogla potrudit to potkrijepit nečime. Dakle, ti nisi rekla da je žena recimo 24 sata imala trudove, ali da se nije otvarala, nisi objasnila zbog čega je on prema tvom mišljenju porod ranije trebao dovršit carskim rezom, nego si iz vedra neba uletila bez ikakvog objašnjenja. A to se tako ne radi, ako ćemo komunicirat na nekakvoj normalnoj i pristojnoj razini. Ako to nisi u stanju, onda nema nikakve potreba da nas informiraš o radu dr. Jukića. Ili bilo koga drugog.
Ja bih malo skrenula s teme...
Na tečaju je sestra Erika rekla da za pregled u bolnici, koji bismo trebale obaviti oko 39. tjedna, donesemo uputnicu za pregled, CTG i amnioskopiju.
Meni u prvoj trudnoći nitko nije nikada radio amnioskopiju pa sam išla malo proučavati i vidim da je to pretraga koja se radi nakon što prođe termin. Vidim da može ubrzati porod, uznemiriti bebu, dovesti do krvarenja....
Zašto to onda u Varaždinu rade pred kraj termina? Da li je netko od vas bio na toj pretrazi, namjeravate li?
Isto tako su rekli da obavezno moramo imati uputnicu za porod, a moj socijalni ginekolog u Zg kaže da on to nikada nije nikome dao i da što će mi to? Kakva su vaša iskustva, traže li to samo u Varaždinu?
Nemoj se bojat, amnioskopiju ti neće radit dok ne prođeš termin. Oni kažu da pripremiš uputnicu tako da onda naknadno ne trebaš hodat okolo i tražit uputnice.Zečica prvotno napisa
A što se tiče uputnice za porod, može ti ju i suprug donjet kad rodiš, ali isto je jednostavnije uzet ju unaprijed pa da imaš sve spremno. Zamoli svog ginekologa i vjerujem da će ti dati, ja s tim nisam imala nikakvih problema.
Želim ti prekrasan porod![]()
amnioskopija kako gdje, ali radi se u većini bolnica nakon 38 ili 39 tjedna, nisam sad sigurna. i ne radi se ako si potpuno zatvorena.
istina je ovo sto kazes, mozes biti stetna
uputnicu isto traže u većini bolnica, to je zapravo uputnica za bolničko liječenje
Zar i za CTG treba posebna uputnica?
Sto se tice amnioskopije, prijateljici su je htjeli raditi, ona je uredno odbila, nisu radili neku dramu oko toga.
Jos bih htjela pitati, ima li netko da je sa "rizicnom" trudnocom isao u Vz?
Kakva su iskustva sa neonatologijom, ako beba ima zuticu i sl?
Treba, svaki put kad ideš, ali meni je ginekologica dala neku uputnicu koja vrijedi za 3 ( ili 5, nisam sigurna) dolaska.deedee prvotno napisa
Odbit ću amnioskopiju sada kad budem išla na pregled. Mislim da zaista nema potrebe za tom pretragom. UZV i CTG trebali bi biti dovoljni da se vidi da li je s bebom sve OK, a ja se osjećam odlično.
Mene isto zanima što ako beba dobije žuticu, koliko je vremena dnevno pod lampama, donose li ju na dojenje, ako je na infuziji mogu li se izdojiti pa da ju hrane mojim mlijekom?
Na Sv. Duhu mi je bilo najgore kada je Grga imao žuticu pa mi ga nisu donijeli dva dana, a nisu ni dali da se izdojim pa da ga hrane mojim mlijekom. Ja sam se izdajala i bacala mlijeko, a on je par desetaka metara dalje dijelio bočicu s ostalim bebama na odjelu...![]()
mislim da u varaždinu beba ostaje s mamom i kad ima zuticu
a ako je ipak na neonatologiji, da ju normalno mozes ici dojiti i boraviti s njom
E pa to se traži!
Stvarno želim tamo roditi!
:D
Ja sam rodila u Vž-u. Sven je imao žuticu ali je bio sa mnom u sobi, u svom krevetiću. Pedijatrica mi je na viziti rekla samo da ga stavljam kraj prozora na sunce, kad spava, onak sa krevetićem. Rodila sam u 9. mjesecu, još je bilo lijepo vrijeme, hvala Bogu.![]()
Bila sam danas u Vž na pregledu kod dr. Kirchbauma, uvjerena da sam u 39. tjednu trudnoće.
Inače imam neredovite cikluse, a i nisam zapisala datum zadnje menstruacije, tako da mi je moj ginekolog na početku procijenio termin 15.2., a sad na zadnjem UZV je rekao da je beba velika i da će to biti 1.2.
E sad mi dr. Kirchbaum kaže da se gleda prema ranijim UZV i da sam u 36. tjednu, tj. da mi je termin 22.2. :shock: i da beba nije ništa posebno velika, nego da veličina točno odgovara 36. tjednu.
Dao mi je još neke pretrage da napravim da provjerim da li je u pitanju trudnički dijabetes, iako ne znam čemu sad to kad veli da je bebina veličina OK, a ja se zdebljala samo 9,5 kg.
Uglavnom, dr. Kirchbaum je bio OK, ljubazan i nježan pri pregledu, jedino dosta nerazgovjetan i nespreman slušati. Također je dosta imao potrebu pljuvati po mom ginekologu koji je očito pobrkao termine, to mi se nije svidjelo.
A ja živim u uvjerenju da trebam roditi ovih dana![]()
isto se dogodilo i mojoj prijateljici. njen ginekolog joj je odredio kao termin 9.12., a u vž bolnici su joj rekli da to nije to i da joj je termin tek 25.12. rodila je 26.
dr. K. je stvarno ok, ali je i mene gnjavio (kod prijema na porod) da zašto nemam test za dijabetes, jer mi je kao dijete ogromno i da kako mislim roditi :?. rodila sam bez dripa za 4 i pol sata 8) , a beba je imala 3560 g :/
idi na taj test kad već inzistira.
Te procjene težine djeteta stvarno znaju jako odstupati, a doktori ih se jako ozbiljno drže...
Frendici su na zadnjem UZV prije poroda fulali za čitavu kilu :shock:
Napavit ću test, dosta sam danas istraživala o tome, vidim da čak i imam neke simptome pa me baš zanima imam li povišeni šećer. Nadam se da nemam....
Bebu mi je sada procijenio na 2600 - 2800 g što je sasvim OK za 36 tjedan, rekao je možda da je za tjedan dana veća...
Sad mi se s tom promjenom termina nekako cijeli koncept u glavi promijenio.... Opuštati se, a ne kontrolirati... kažem sama sebi...![]()
Cure, jel možda tko zna tko će od doktora i primanja biti u Varaždinskom rodilištu na predavanjima u veljači? I kada je prvo predavanje, da li je uvijek prvi utorak 18h svakog mjeseca?
Ući ću uskoro u 30.tjedan, pa si nekako mislim da ne ostavljam ovo predavanje za ožujak, nego da to obavimo u veljači, lakše će mi biti u 8.mjesecu trudnoće ići na ta predavanja, nego pred sam kraj trudnoće.
I mene ovo zanima, i ja bih išla u veljači, jel se treba što najaviti ili se samo dođe? Po ovome što kaže Nia_Zg već sljedeći tjedan bi trebalo početi predavanje?
Tincha i Nia, dobro ste skužile, predavanja počinju prvi utorak u mjesecu (znači sljedeći tjedan kreće novi ciklus), ali nije problem niti ako počnete u sredini mjeseca pa završite u sredini drugog mjeseca (neće vam tamo nitko zbog toga prigovarati) jedino ovako ako krećete od početka imate logičan slijed predavanja (općenito o porodu, prirodan porod, komplikacije, pedijatar). Čak niti ne morate otići na sva predavanja, važno je da uplatite 300kn, ali obavezno poslušajte predavanje sestre Erike!
Nitko nije nepogrešiv, ali u jedno sam sigurna: dr. Jukić sigurno nije FORSIRAO, oni koji su ga upoznali znat će da on nikad ne forsira, on samo predlaže, a pacijenica odlučuje.Nola179 prvotno napisa
Ja sam inače prilično skeptična i nepovjerljiva osoba, ali dr. Jukić je jedan od rijetkih liječnika u koje sam imala bezgranično povjerenje, takvu kombinaciju skromnosti i stručnosti nikad nisam srela. Ali ja sam nažalost na porodu imala svojevrsnog dr. M u čiju stručnost neću ulaziti, samo ću reći da on rodilju ne gleda kao ljudsko biće nego otprilike kao kravu koju se teli. Mislim da nikad neću ostaviti iza sebe psihičku traumu s tog poroda.![]()
Nadam se da ne mislimo na istog dok. M....meni je na porodu bio dr.Pižeta i dok. Pitner.... no coment....
Cure, vučem li dobar zaključak ako kažem da ste vi išle u Vž i nije ispalo onako kako ste željele te da je to zbog spomenutih doktora.
Mi se spremamo tamo, na žalost izgleda da ipak nećemo uspjeti skupiti za jedan Graz ili Feldbach.
Jesu li supruzi bili s vama na porodu? Mogu li se oni nekako izboriti za nas u toj bolnici ukoliko nas dopadnu doktori koji se loše odnose prema rodiljama?
MM kaže da će se on pobrinuti da me se poštuje i moje tj. naše želje oko našeg djeteta, ali nisam sigurna je li to uopće moguće u ovoj državi.
Midori, tvoja me zadnja rečenica jako dirnula i rastužila, žao mi je što ti se to dogodilo.![]()
moguće jeali nisam sigurna je li to uopće moguće u ovoj državi
samo što ponekad ne ovisi samo o nama, nego i o dobro posloženim zvijezdama
ovako ja razmišljam o varaždinu (imala sam tamo predivan porod i prekrasan boravak u bolnici):
u svakoj bolnici moze ti se desiti grozan porod i fantastičan porod, samo je u nekima veca sansa za taj fantastican, a u nekima za grozan - pa u startu znam koja rodilišta da odbacim, a koja da mi uđu u uži krug
tako su meni u obzir dolazili varaždin, rijeka i sveti duh
medjutim, od ta 3 jedino varaždin ima potpuni rooming in. a to je nešto što je meni iznimno važno, ne mogu ni opisati koliko mi je to važno. pa moja razmišljanja idu u smjeru : čak i da imam lošu sreću i traumatičan porod, znam da se od samog rođenja pa do izlaska iz bolnice necu niti jedne sekunde odvajati od svog djeteta. a to mi je važnije i od prirodnog poroda i od tretmana bolnickog osoblja.
treće dijete, ako ne odlucim roditi kod kuce, bit ce opet varaždinac.
Ja sam isto rodila u Vž i imala savršen porod, muž je naravno bio samnom i mogu ti reći da je za moj porod iz snova velikom mjerom i on zaslužan. Ja usred trudova nisamimala snage za naglašavanje onog što želim, a što ne- i taj posao je on odradio. Mišljenja sam da cijelo osoblje ima potpuno drugačiji stav prema tebi kad uz sebe imaš nekog tko zna pokazat i zube kad treba.the enchantress prvotno napisa
Sorry, nisam sigurna što se to dogodilo, izbacilo me nešto pa se objavio ovaj quote..
Hvala vam objema!
Lutonjice, da, i nama je rooming in vrlo važan pa ću si prbaciti mozak na tu tračnicu, a za ostalo se nadati sretno posloženim zvijezdama.
Dunja i vita, tvoj ću post pokazati MM-u, mislim da će ga jako obradovati jer me on u to mjesecima uvjerava (dok mu ja pričam pričice o mom sramežljivom oksitocinu...)
enchantress, nekim zenama stvarno ne treba muskarac na porodu, cak im i smeta, pa radije biraju doulu. poznajem ih nekoliko, jedna jod njih je isto rodila u varaždinu, a jednoj cu ja uskoro biti na porodu
meni osobno treba bas moj partner na porodu i bez njega ne mogu.
ti si ti koja na kraju odlucuje, a odluci onako ce TEBI najbolje odgovarati