Rodila sam prosli tjedan u VZ i to smo u zadnji trenutak odlucili i odluka je bila ispravna. Iako smo ostali 7 dana zbog bakterijske infekcije mislim da bi mi to u bilo kojoj od zagrebackih bolnica bila trauma ovako mi je stvarno sve bilo ok osim hrane koja je prestrasna.
Na porodu su bili primalja Erika i dr. Kolenko. Rooming in stvarno fantastican.Bebe uglavnom prva 24 sata spavaju i moze se odmoriti, moja je samo spavala svih 7 dana pa sam umirala od dosade.
Primalja Erika je bila fantasticna , tako nenametljiva a ohrabrujuca i s velikim autoritetom naspram ostalog osoblja, osjecala sam svaki tren da je ona in charge i da sve savrseno ide.. Pokusavali smo spasiti medjicu i rodnicu koja mi se u prvom porodu napatila, stavljala je obloge i masirala ali buduci da je porod bio intenzivan i extra brz (rodila sam skoro na hodniku jer su svi boxovi bili puni, u radjaoni bila svega pola sata), doslo je do puknuca perineuma. Erika nije htjela raditi epi i dr. Kolenko je samo bio sporedan lik na porodu i zasio rupturu na kraju. Drugi dan nakon poroda sam sjedila a danas 10 dan bila na placu i prosetala s muzem.
Iako smo bili nesigurni dal ici u VZ jer tamo nismo isli ni na tecaj ni preglede presretna sam sto sam na kraju otisla. Imala sam kako je primalja rekla pravi prirodni porod, u intimnoj atmosferi bez ikakvog uplitanja osoblja. ponudila mi je stolcic i tusiranje al je izgon isao tako silovito i ja sam htjela sto prije roditi da sam sve to odbila i samo pokusala prezivjeti trudove.

Moram napomenuti da sam u tih sedam dana imala 3 cimerice i sve su imale epi, drip, lijekove protiv bolova, anesteziju i jedva su se micale prva dva dana.Tako da stvarno ima veze kako porod ide, tko je u radjaoni i kakav vam je stav o vlastitom porodu.
Ako imate ikakvih pitanja slobodno pitajte.