Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: ekološki proizvodi za kuhinju i kupaonu u nas

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno ekološki proizvodi za kuhinju i kupaonu u nas

mi se za sada borimo zagađenjem korištenjem izuzetne male količine industrijskih deterdženta (npr ako piše stavi 1 čep mi stavimo 1/4) jer nisam još nigdje našla baš eko proizvode za kuhinju i kupaonu (ajde za kupaonu bi prošla sa sodom bikarbonom i octom ali me najviše muči deterdžent za odjeću - ne orahe - i proizvodi za perilicu posuđa te za pranje suđa).

da li se mogu u nas (i gdje) nači proizvodi tipo seventh generation ili nature clean (te znam jer ih se može kupiti u kanadi) http://www.grassrootsstore.com/index...ROD&ProdID=272, http://www.grassrootsstore.com/index...ROD&ProdID=273

još imamo i septičku pa mi se čini da je to što bacimo u nju jaaako bitno.

thanks

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: ekološki proizvodi za kuhinju i kupaonu u nas

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa
    mi se za sada borimo zagađenjem korištenjem izuzetne male količine industrijskih deterdženta (npr ako piše stavi 1 čep mi stavimo 1/4) jer nisam još nigdje našla baš eko proizvode za kuhinju i kupaonu (ajde za kupaonu bi prošla sa sodom bikarbonom i octom ali me najviše muči deterdžent za odjeću - ne orahe - i proizvodi za perilicu posuđa te za pranje suđa).

da li se mogu u nas (i gdje) nači proizvodi tipo seventh generation ili nature clean (te znam jer ih se može kupiti u kanadi) http://www.grassrootsstore.com/index...ROD&ProdID=272, http://www.grassrootsstore.com/index...ROD&ProdID=273

još imamo i septičku pa mi se čini da je to što bacimo u nju jaaako bitno.

thanks
    Danči,
    mi kupujemo u Bio&bio ili u Puli u Damodaru deterđente Ecover za perilicu suđa, čišćenje WC-a i podova (iako za pod preferiram ocat, ovog deterđenta dodam ek ponekad). Deterđent za rublje njihov mi je trenutno preskup.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Vidjela sam da u Garden-u u Deželićevoj ima puno veći izbor prašaka za rublje i koječega i koliko sam prozujala kroz cijene neke su marke jeftinije od Ecovera.

Mi polako prelazimo na sapunske oraščiće, pa ti ne mogu baš reći detaljne cijene jer me nisu interesirale.

Ja se uvijek nekako ogrebem za Ecoverov onaj mali tester od detergenta za suđe i jako mi dugo traje, malo ga treba, a ne moram nositi rukavice za pranje jer su mi nakon njega ruke zaista čista milina.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tina72, daj molim te kaži mi (onako laički, bez naziva ulice osim glavnih.. ipak sam ja sa sela ) gdje se nalazi DamoDar?

možda i oni imaju te vrečice?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Damodar je u centru Pule, u Epulonovoj ulici. Ulica je jednosmjerna, s malo parkirnih mjesta, tako da je bolje parkirati malo dalje, npr. pored zgrade MUPa i Croatia osiguranja. Dakle, nalazi se na par minuta hoda od Giardina, od ljekarne u smjeru bolnice vodi Zagrebačka ulica. Drugo skretanje ulijevo je Epulonova ulica.
    Ako trebaš pomoć, slobodno pitaj, stanujem jako blizu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala ti, sad mi je jasno gdje je

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pitanje - kako znati da je neki detergent "ekološki".
    Piše li na njemu da je biorazgradiv? Ili da je bez fosfata?
    Da li je oznaka "sustainable cleaning" koju srećem u dm-u neka garancija?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja se još nisam baš skroz prebacila, ali puno toga koristim od Frosch-a iz Muellera i Ecovera

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stanujem jako blizu.
    onda smo susjede

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj lionne prvotno napisa
    Pitanje - kako znati da je neki detergent "ekološki".
    Piše li na njemu da je biorazgradiv? Ili da je bez fosfata?
    Da li je oznaka "sustainable cleaning" koju srećem u dm-u neka garancija?

Ovo i mene zanima...
    Naime i Domestos ima SUstainable cleaning naljepnicu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hajde nabacite još neka imena proizvoda koje koristite, a da su, možda, pristupačniji od Ecovera.
    kako stvari stoje s DM proizvodima (već je netko pitao)?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jedino od Ecovera što koristim i što nije preskupo (oko 25 kn) je sredstvo za čišćenje WCa koje sjajno čisti sve sanitarije...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam bila googlala sustainable cleaning prije neko vrijeme iz znatiželje što je to, i otkrila da tu oznaku stavljaju proizvođači na proizvode koji idu dalje od propisa u smislu da njihovi proizvodi ne zadovoljavaju samo minimalne uvjete koje im vlade i EU stavljaju u vezi zaštiti okoliša nego idu dalje. dakle, bolje proizvod koji ima sustainable cleaning nego onaj koji nema, ali jošuvijek zagađuju okoliš u određenu mjeru.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dm proizvodi su jako dobri, sto se ekologije tice.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mis mo za pranje rublja prešli na indijske sapunske oraščiće i jako smo zadovoljni (vjerojatno iz razloga što je naša beba još u trbuhu ).

Perem s njima i šareni i bijeli veš (bijeli ponekad uz dodak soli za pranje iz DM-a, za svaki slučaj da ne posivi, iako nisam još načula da se to nekome dogodilo).

Radila sam i detergent za pranje suđa od njih i zadovoljna sam. Definitivno nije puno pjene kao Jar ili Pur, ali je milina za ruke.

Što se sve može s njima @

http://www.soapnuts.co.nz/Soapnuts/H...-Soapnuts.html

http://www.greenlivingtips.com/artic...detergent.html

samo nisu imali baš dobar review za korištenje u suđerici

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[quote="the enchantress"]Mis mo za pranje rublja prešli na indijske sapunske oraščiće i jako smo zadovoljni (vjerojatno iz razloga što je naša beba još u trbuhu ).

Perem s njima i šareni i bijeli veš (bijeli ponekad uz dodak soli za pranje iz DM-a, za svaki slučaj da ne posivi, iako nisam još načula da se to nekome dogodilo).

Mogućnost pranja s indijskim oraščićima mi je izrazito zanimljiva.
    Gdje ih kupuješ? Na stranicama koje si navela vidjela sam da prva nema dostavu u RH, druga ima po cijelom svijetu, ali uz visoke cijene dostave.
    Koliko traju, odn. mogu li se višekratbo koristiti (pretpostavljam da mogu)?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Tina72, kupujem ih u onoj samoposluzi Garden.
    Vrećica za 50 pranja košta cca 40ak kuna.

Koristi se nekoliko ljuskica koje staviš u platnenu vrećicu koju dobiješ s pakiranjem. One su za tri pranja. Ja npr. perem dva puta na 60 stupnjeva i dva nešto što treba samo isprati na 30 (znači ja rastežem na 4 pranja).

Neki kažu da se nakon pranja ne miju osušiti, neki kažu da za to nisu čuli, ja po iskustvu te koje sam koristila za pranje držim vlažnima do sljedećeg.

Ima cijela tema na Rodi (u pretražnik indijski sapunski oraščići).

Mi smo zaista zadovoljni. Samo što im miris i nije neki, ali kako MM ne smije koristiti omekšivače, nama je ok, stavim par kapi ulja čajevca, menete ili naranče tamo gdje ide omekšivač.

I najbolja je stvar što je rublje jako mekano nakon pranja s njima. Ranije kada smo koristili samo prašak bilo je vrlo kruto (kažu zbog tenzina u prašcima).

Toliko za sada, odosmo mi na spavanac.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

The enchantress, hvala na brzom odgovoru.
    Još jedno pitanje. Dodajete li ocat umjesto omekšivača?

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne, ne dodajem ocat, a i dalje je rublje mekanije nego kada sam ga prala samo s praškom bez omekšivaća.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •