Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: cvjetača + sir

  1. #1
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno cvjetača + sir

    skuha se cvjetača u slanoj vodi, 15 min
    i prelije umakom od sira

    umak:
    - otopiti maslac, dodati narezani podravac, da se malko otopi i onda se doda pola čaše kiselog vrhnja i parmezan, neka malko kuha (2-3 min), skinuti sa vatre, ubaciti ostatak kiselog vrhnja i preliti preko cvjetače


    montijevski recept 8)

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    pod stresom
    Postovi
    1,827

    Početno

    jel se zapeče?
    tila bi počet ist kaule nekako osim sirove ali nikako da se natiran...

  3. #3
    MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    10,389

    Početno

    ne, samo preliješ

  4. #4
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    Citiraj štrigica prvotno napisa
    jel se zapeče?
    tila bi počet ist kaule nekako osim sirove ali nikako da se natiran...
    napravi juhu ili salatu s kuhanim. meni je to odlično, a i moji obožavaju.

    juha:
    dinstaš luk, češnjak, celer, pastrnjak,
    dodaš cvjetaču
    krumpir na komadiće
    vodu,
    sol, začine (možeš bosiljak)
    kad se skuha, umutiš štapnim, dodaš žlicu vrhnja i pospeš koprom.

    a salata, skuhaš da ne bude raskuhano, začiniš maslinovim, češnjakom, peršinom i octom

  5. #5
    Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,251

    Početno

    Postoji i nešto što se zove "torta od karfiola", naravno da je slano jelo u pitanju, a zove se tortom zbog oblika.

    Znam otprilike da se obarena cvjetača prelije nekim sirom ili mješavinom sireva, ali i ukuhanim paradajzom + parmezan i tome slično, ama prste da poližeš!

    Ako ima zainteresovanih mogu pitati mamu za detaljan recept


  6. #6
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,324

    Početno

    vala, što ne volim te recepte gdje se dodaje malo ovog malo onog, tek onako da te želja mine. evo upravo pravim cvjetaču, kuham je ono da se raskuha i stavit ću je u pećnicu i preliti smjesom jaje - slano vrhnje - pola slatkog i jos prije toga naribati dosta sira. posoliti i popapriti tu smjesu, ja volim staviti vegetu u te vrste mjesavine. u pećnicu čisto da se sve fino zapeče. gratinirana cvjetača. na taj način se može gratinirati krumpir ili bilo koje povrće.

  7. #7
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ja radim slično.
    Skuham cvjetaču i posložim je u vatrostalnu posudu malo namazanu maslacem i gore naribam sir. I zapečem.
    Prefino!!!!
    Nama je to glavni obrok.

  8. #8
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ima i verzija u kojoj se obarena cvjetaca prelije besamelom u koji se naribaju 2-3 tvrdo kuhana jaja, to se pospe parmezanom i zapece.

  9. #9
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja volim na skuhanu cvjetaču staviti umak poput onog za lazanje, na to bešamel i ribani sir, pa tak još jedan sloj i na kraju preliti vrhnjem za kuhanje i zapeći u rolu. Prefino!

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    Jurim prema Zadru
    Postovi
    17

    Početno

    I nama je glavni obrok zapečena cvjetača sa sirom i vrhnjem

  11. #11
    Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,720

    Početno

    Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Postoji i nešto što se zove "torta od karfiola", naravno da je slano jelo u pitanju, a zove se tortom zbog oblika.

    Znam otprilike da se obarena cvjetača prelije nekim sirom ili mješavinom sireva, ali i ukuhanim paradajzom + parmezan i tome slično, ama prste da poližeš!

    Ako ima zainteresovanih mogu pitati mamu za detaljan recept

    Pitaj...

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Najlipši grad na svitu..
    Postovi
    635

    Početno

    A ovako...

    preljev od gorgonzole ( može i ona zelena najjeftinija)
    dosta luka umlatiti u avaru pa laganu spržit na malo miješangmaslinovog ulja, dodati na listiće gorgonzolu i dvije žlice vode dok se sir ne otopi, tome dodati do 2 dcl bijelog vina, sol..papar peršin..jedno vrhnje za kuhanje i kuhat cca 12-15 minuta na laganoj vatri da se malo zgusne

    prethodno skuhati ili cvjetaču s krompirima ili brokule a može i prokulice pa ovu smjesu preliti preko...odnosno staviti u zdjelicu pa nek svatko prelijeva kako ga volja

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •