Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: proslava krstenja doma ili?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno proslava krstenja doma ili?

eh, ovako, moja mala curica ima 6 mjeseci i odlučili smo je krstiti ovu nedjelju. imamo dovoljno veliki stan da bismo to mogli proslaviti kod kuće (nas 20-tak uže rodbine i kumova plus još 3-4 djece). ali sad mi već pomalo pune glavu s restoranima jer naravno više to nitko ne čini kod kuće i tralalala. mislim da bi me u restoranu došlo i nešto skuplje mada mi to i nije sad baš neki problem pa me zanima što vi o tome mislite. ima li netko iz splita sa sličnim iskustvom. neki restoran za preporučiti?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ne kuzim tu modu da se sve organizira vani, od krstenja do djecijih rodendana. to je mislim samo u hrvatskoj in :? puno mi je ljepse, ukoliko za to imas uvjete proslave organizirati doma, a hrana se lako moze naruciti iz restorana - btw ja narucim i poslugu.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Krštnje i je nešto intimno obiteljski, i mi smo odlučili to napravit doma. Jedino ću zvati dvije prof konobarice da ja ne moram skakati nego se družiti. I za ono što mi nudi najeftiniji od tri restača koja sam tražila ponudu najest ću gomilu ljudi. Ponuda je glasila 190 kn po osobi x nas 21=3990 kn. Ma molim!!!!!
    Biti će doma 04.01.2009. I mislim da će nam biti fora.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma bas vam hvala, jer sam mislila da sam ostala jedina zatucana. meni je osobno puno bliza verzija da dodu kod nas jer si to mozemo priustit. hrane ce bit, treba se malo potrudit oko toga i sve organizirati ali sta ima veze. mislim da je ljudima jos uvik ugodno proslaviti kod kuce

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Re: proslava krštenja doma ili?

Citiraj jagodica la prvotno napisa
    eh, ovako, moja mala curica ima 6 mjeseci i odlučili smo je krstiti ovu nedjelju. imamo dovoljno veliki stan da bismo to mogli proslaviti kod kuće (nas 20-tak uže rodbine i kumova plus još 3-4 djece). ali sad mi već pomalo pune glavu s restoranima jer naravno više to nitko ne čini kod kuće i tralalala. mislim da bi me u restoranu došlo i nešto skuplje mada mi to i nije sad baš neki problem pa me zanima što vi o tome mislite. ima li netko iz splita sa sličnim iskustvom. neki restoran za preporučiti?

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma bas vam hvala, jer sam mislila da sam ostala jedina zatucana. meni je osobno puno bliza verzija da dodu kod nas jer si to mozemo priustit. hrane ce bit, treba se malo potrudit oko toga i sve organizirati ali sta ima veze. mislim da je ljudima jos uvik ugodno proslaviti kod kuce
    Jedino ti stvarno savjetujem da u nekom restoranu pitaš ili ako poznaš koga da radi kao konobar, da li bi ti došli doma raditi, jer ćeš pasti snogu taj dan i cijeli ćeš biti u kuhinji. Probala je frendica i poslje lupala glavom u zid. Mene su došli 200 kn svaki.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pa evo ovako, mislila sam pripremiti pršut, sir, francuska salata; mesni rižot i manistru s plodovima mora, i za kasnije pečeno meso. znači dan ranije napravim umake i zamrznem ih pa sutradan samo skuham riži i manistru i dodam umake. janjetinu dam da mi zavrte na ražnju i to im platim tako da samo treba otići po nju. eventualno u peku stavim malo krumpira. kasnije idu kolači koje će mi napraviti, ja mogu ako stignem napravit jedan (dan ranije naravno)
    kasnije upalim perilicu posuđa i nek vrti....

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pa evo ovako, mislila sam pripremiti pršut, sir, francuska salata; mesni rižot i manistru s plodovima mora, i za kasnije pečeno meso. znači dan ranije napravim umake i zamrznem ih pa sutradan samo skuham riži i manistru i dodam umake. janjetinu dam da mi zavrte na ražnju i to im platim tako da samo treba otići po nju. eventualno u peku stavim malo krumpira. kasnije idu kolači koje će mi napraviti, ja mogu ako stignem napravit jedan (dan ranije naravno)
    Probaj, ja ti želim sreću i dobru zabavu, ali toliko ljudi, pa ovaj bi ono pa ovaj ovo. Pa ima li čista čaša, još kruha molim, di je wc, pala je malom vilica. Još soka, ovdje nema vode, joj mala je srušila sok, Ajde da se slikamo, a di je mama od bebe, "čeeeekajteee u kuhinji sam"

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

haha, nenaa bas si me nasmijala, nakon ovog cu razmislit o restoranu...

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo krštenje proslavili doma. To mi je bilo puno zgodnije od restorana - kad je htjela sisati otišli bi u sobu, kad je trebalo mijenjati pelenu sve mi je bilo na dohvat ruke...
    A što se tiče kuhanju, posluživanja, pranja ... to su radile mama i svekrva.
    I tu im se moram još jednom zahvaliti jer je sve bilo savršeno.
    Da sam morala sve raditi sama, ne znam kako bi to izgledalo pogotovo što sam ja pola vremena provela s bebom u sobi.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I mi smo slavili doma, dva krstenja (mislim, ne istodobno). Oba puta je bilo izmedju 20 - 30 ljudi (najuza rodbina, vjencani kumovi+krsni kumovi). Svekrva i jos jedna teta su odradile posluzivanje (i kuhanje :D ), kolace smo narucili (2 torte) i peceno isto. Bilo je odlicno!

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    ja ne kuzim tu modu da se sve organizira vani, od krstenja do djecijih rodendana.
    Potpisala bih, ali ima ljudi koji su podstanari ili žive u skučenim uvjetima.

Mi uredno organiziramo sve proslave doma, čak i svu hranu pripremimo sami (ponekad dođe neki dodatni kolač od mame).
    Za krštenje smo kuhali pašticadu. U ponedjeljak zamijesili njoke i zaledili ih. U četvrtak zakišali meso. U petak kolačići. U subotu torta i nabava pića, narezaka, povrća i naravno pašticada.
    U nedjelju nakon krštenja sve dovršili, malo su najbliži pripomogli (a na objedu su i bili najbliži). Sve je super prošlo. Sisavac je sisao kad je želio, spavao je u svom krevetu kad je želio (imao je 43 dana). Popodne je bilo četrdesetak ljudi na kolačima.
    Pamtim krštenje kao nešto prekrasno (i u crkvi i doma).

Stan nam ima 63 m2.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo za Sarino krštenje bili u restoranu, i moram priznati da nam je to bila jedna od boljih odluka.
    Baš iz razologa što je nenaa napisala.
    Mogu mi naravno mama i svekrva uskočiti ali nekako si mislim zašto bi one radile taj dan i na kraju svejedo večina ostane na meni.
    Bili smo svi na misi, došli sjeli, jeli, popili kavi i kolače, ustali se i otišli.
    Za poselbne prigode kao što je krštenje mi jednostavnije to sve organizirati u restoranu.

Rođendane slavimo kod kuće, to nebi u restoranu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Potpisujem Ivany.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

:shock: ovo ko za malu svadbu.
    ja se uz dijete strgam za nedjeljn rucak mi+bake i djedovi+nase sestre. za nas 8 plus dijete.
    ne mogu zamislit sebe hendlati jos ovakav menu.

smatram da bi sa jednim jelom gosti trebali biti zadovoljni. pa nisu dosli u restoran.

Rozamunda avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi smo imali krstitke u restoranu jer imamo mali stan i nismo imali gdje svi stati a i to nam je bila super odluka.
    Bilo nas je 30 i svi smo se lijepo zabavili jer niko nije trebao oko niceg trckarati svi smo lijepo sjedili i zabavljali se.
    Nikoga nisam morala traziti da radi i na sebe natovariti obaveze i nervozu.
    Sve sta je ostalo dobili smo za doma tako da smo svima dali i svi sretni i zadovoljni.
    Svi su rekli da nisu bili na boljim krstitkama.
    Malo je bilo skuplje ali sta se moze.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

po meni su krstitke za slaviti doma uz obitelj pogotovo ako imas prostora a vjerovatno nece svi sjediti i cekati da ih se posluzi kao u restoranu ipak je to uza familija a i opustenija atmosfera je vjerovatno kuci nego u restoranu ...a poslije sve u masinu i kazes joj peri mala........u svakom slucaju sretno

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo baš jučer imali krstitke. Nakon crkve otišli smo na ručak u restoran.
    Osim što nam je stan premali da bi se svi udobno smjestili (13 odraslih + 4-ero djece), meni je puno komotnije nakon svega vratiti se u svoj mir i u čisto.
    Bila sam odmorna, stigla se lijepo urediti i uživati jednako kao i svi prisutni
    Izabrali smo restoran u kojem su nas odvojili u dio gdje nije bilo nikoga osim nas, hrana je bila ukusna (svatko je birao sam što će jesti), a nije nas ni došlo preskupo (1500 kn).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je OK i doma i u restoranu; zapravo, doma mi je uvijek ljepše, ali za to stvarno treba imati mjesta. Doduše, u MM-ovoj familiji smo sve krstitke redom slavili doma, a bilo ih je oho-ho (10 komada! + jedne (Leine) u restoranu)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja ću potpisati leonisu
    Za jedna krstitke smo jeli vani, druge doma... i jedno i drugo mi je bilo ok. Ove druge su bile ljeti i imali smo prilike postaviti sve to na terasi.

Rođendane volimo doma.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Možda možete nekoga angažirati da Vam pomogne oko svega toga?

Sretno

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo imali krstitke doma i bila sam prezadovoljna! No ja sam imala pomoć svekrve i svekra, bez njih bi bilo teško. Bio je najuži krug obitelji i kumovi. Nismo imali baš puno mjesta ali izdržalo se. I za drugu bebu planiram krstitke pravit doma no tad možemo i u dvorištu napraviti, bit će ljeti pa bude toplije :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

mi smo oba puta nakon krštenja išli u restoran na ručak. obje bebe su proljetne i obje krštene početkom ljeta. restoran uz more, tobogan, ljuljačke i slično za djecu, sjedili vani u hladu, hrana odlična, bez stresa, super
    ja stvarno nisam u stanju primiti preko 20 ljudi doma na ručak i uz to dojiti bebu. doduše ja imam manu da kod mene nitko ništa ne smije radit, mislim tko će u mojoj kući skuhat, servirat, oprat,...kao ja?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja krstim svog maleckog ovu nedilju 30.11. i mi idemo vani u restoran jer ja ne mogu primit 18 ljudi doma ali sam zato nasla jednu malu lipu konobicu u kojoj cemo bit samo mi i konobar tako da mi je skoro ko doma. . (bez pranja pjata i ciscenja). Ince da imam di ja bi isto doma. Ali ovako mislim da mi je skroz dobro ispalo. S tim da imam kombinaciju riblji/mesni meni za 135 kn po osobi super. Ako ko misli u Splitu preko zime to vam je u Pazi skaline. Eto.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mi planiramo krstitke u siječnju. Poslije crkve ići ćemo u restoran jer nam je tako puno jednostavnije,a i neznam oko kojeg bi stola posjela sve ljude. I iskreno voljela bih se opustiti taj dan. Jedino što planiramo je predvečer pozvati samo prijatelje na neko laganini druženje kod nas doma.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi ćemo čekat proljeće, negdje 5 mj, i biti ćemu na dvorištu. puno je rodbine i kod nas je tako da ne mogu pozvat jednog, a drugog ne. i tako nam se skupilo 30-ak ljudi. za f krštenje je bio veliki stol, serviranje i te sheme, ali ovaj put će biti švedski stol pa ko šta hoće. sir, pršut, roštilj, janjetina, torta i super

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj willow_tree prvotno napisa
    mi ćemo čekat proljeće, negdje 5 mj, i biti ćemu na dvorištu. puno je rodbine i kod nas je tako da ne mogu pozvat jednog, a drugog ne. i tako nam se skupilo 30-ak ljudi. za f krštenje je bio veliki stol, serviranje i te sheme, ali ovaj put će biti švedski stol pa ko šta hoće. sir, pršut, roštilj, janjetina, torta i super
    sva sreća da ih je pola na jugu, inače bi nas bilo.....

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo i prve krstitke,a i ove cemo slaviti u restoranu.
    Bez obzira sto imamo kucu i imamo mjesta neda mi se spremat,rasklanjat i cistit na "taj dan",a isto tako ne zelim da ni bake tad ista rade.
    Odemo lijepo nakon Crkve u restac i svi sretni i zadovoljni.
    Rodjendan smo slavili doma,narucili catering i bilo je mrak,super,ali krstenje mi je ipak svecanija prigoda koja se i treba u takvom stilu proslavit.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nas je bilo 11, nemamo veliku obitelj. Bili smo kod nas u kuci i bilo je intimno i meni savrseno. Meni je iskreno bilo najbitnije da malena ima svoju komociju i da lijepo moze spavati kad joj se prispava. Ima vremena za ici po restoranima. MM bi volio da za Badnjak idemo van na fis jer smo to inace tako radili, L. ce biti 6 mjeseci ali nekako, ne znam, ona ima svoj neki red spavanja i nikad ju nisam uspavljivala u kolicima (osim kad se uspava u setnji) i ne znam kako bi to proslo. A fis mozemo naruciti i za kuci i pozvati najblize kod nas. Ne znam, jos cu vidjeti, mozda se i odlucim ali nekako se bojim da joj ne poremetim zbog toga ritam :?

pupe avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi taman planiramo krštenje. Vjerojatno zadnji vikend 1. mjesec. I mislim da ćemo u restoran. Stan nije dovoljno velik za ekipu koja stiže u Zg tim povodom. Sve u svemu nas 20 ak velikih i nešto djece. Prve krstitke smo također organizirali u restoranu iako sam ja pobornik slavlja doma i imam force za kuhanje, spremanje i sl. i nismo zažalili. Bilo je intimno, ugodno, komodno i bez repova čistki za nama. Sada me zanima imate li preporuke za pristojan, a ne preskup restoran u području Maksimira?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •