Ivana2 prvotno napisa
Ja dobivam kontradiktorne informacije. Neki su oduševljeni (uglavnom djedovi i bake statoga kova), a neki ne baš sretni, pogotovo od 7. razreda kad krene i grčki (uglavnom đaci). Roditelji više djece s kojima sam razgovarala a koji su prvo dijete upisali, svako sljedeće nemaju namjeru upisati.
Nekako smo neodlučni jer M ide u glazbenu i želi u 7. upisati paralelno srednju glazbenu teoretskog smjera. Tu je još sport i njemački u školi stranih jezika. Ako tome pridodamo još latinski i grčki :/ Mislim da se nečega mora odreći.
Samo bih napomenula da teoretski smijer u srednjoj glazbenoj školi ima jako puno predmeta, osobito u 3.i 4. S, i djeca su doslovno po cijele dane u školi. Gotovo je nemoguće uskladiti klasičnu OŠ u 7. i 8. r. sa srednjom muzičkom, a da se nigdje ne "krade" (takva su djeca u OŠ svaki dan po 7 sati, ili, pak, cijelu subotu jutro). Moji učenici u takvoj kombinaciji bili su zaista iscrpljeni unatoč tome što su bili superodlikaši i
superorganizirani. Skoro svi su se ispisali s nekih drugih aktivnosti tipa večernji jezik ili sl.