Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: vodene kozice u trudnoći

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno vodene kozice u trudnoći

Trenutno dam vrlo zabrinta.

moj 6.god.sin dobio je vodene kozice, ali ono što me muči je to što sam ja u 7.tjednu trudnoće a nisam sigurna da li sam preboljela vodene kozice. moja majka kaže da nije sigurna koje sam sve dječje bolesti imala.

trenutno tražim i čitam da može biti vrlo opasno ako se na početku trudnoće dobiju vodene kozice.

zanima me u slučaju da ih nedobijem postoji li opasnost za bebu obzirom na to da boravim u istom prostoru s osobom koja ih ima

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moj gin.mi je nedavno rekao da su kozice najopasnije za bebu ako se mama zarazi izmedju 16 i 22 tj. Ako nisi sigurna jesi li ih prebolila da budes mirna izvadi krv. U slucaju da imas antitijela i da si ih prebolila slobodno se mozes brinuti i njegovati starije dijete.
    ~~~~~ da si ih ipak prebolila !!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pravac dr.-u... mislim da će ti dat neku injekciju - jel gamaglobulin se to zvalo :? nisam sigurna, ali trk doktoru..

~~~~~~~~~~~~ da bude ok...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a ja upravo čitam da su najopasnije prije poroda. uh

u svakom slučaju nadam se da ih neću dobiti, a moj miš stalno se mazi , grli ljubi,a još uz to imam i mučnine.

I čitam da inkubacijaa traje oko 2 tjedna do simtoma zaraze

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

išla bi ja već danas da nisam sama s mišom. MM radi. nadam se da ću sutra uspjet do dr.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

samo ako u rok 3-4 dana od dodira sa zaraženom osobom dobiješ cjepivo, ono funkcionira; ako mali već par dana ima, a prije toga je zapravo najzarazniji, sumnjam da će ti uopće htjeti dati
    možeš napraviti na Zavodu za javno zdr. test na Varicellu zoster, da se vidi imaš li antitijela...
    nažalost, ako nisi preboljela, isto NAVODNO (po riječima nekih ginekologa) postoji mogućnost da se beba mimo tebe zarazi (ali je mogućnost vrlo, vrlo mala)...
    nadam se da si preboljela i da neće biti posljedica!
    sretno!!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jučer sam isla kod.gin.da popričam i da čujem njegovo mišljenje....no on je nekako nesiguran i ništa nisam saznala nego mi je savjetovao da odem na zarazni odjel popričati sa njima. kaže mi ovako "ja ti tu kao gin.nemogu učinit ništa"kaže opasnost postoji ali nemora bit ništa, te da su ovakve situacije rijetke i da se ovo nije često događalo pa da bi mi mogao sa sig.išta reći
    Eto tako da sam danas opet sama s micom a sutra se moram organizirat kako ću do bolnice jer mi je vel.problem to što ga nemam kod kome ostaviti.

inače on dobro podnosi kozice. nije uopće bio febrilan nečeše se dobre je volje i nisu velike. ima ih dosta al su manje.

A što se tiče dječjih z.bolesti ja sam prebolila šarlah i rubolu u dobi 9 i 10 g tog se ja sječam a za kozice nmam pojma. možda dok sam bila manja al moma majka nema pojma jesam li ili ne

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

S obzirom da ja nisam preboljela niti jednu zaraznu bolest, dobro sam se informirala o svemu prije trudnoće.
    Ako nisi do sada stigla doktoru, onda nemoj niti ići. Iako zaista mislim da je bilo potrebno da ideš. Naime, injekcija unutar 48 sati od izloženosti bi značajno smanjila opasnost od prenošenja na dijete koje nosiš.
    Sada je prekasno, pa šaljem dobre želje da se nisi zarazila. Vodene kozice kod odraslih su PUNO teže nego kod djece, sa vrlo visokim temperaturama, i zaista ih je teško liječiti s obzirom da trudnice ne smiju imati visoku temperaturu, a mogu primati limitirani izbor lijekova...i najčešće se liječe u bolnici.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moram napisati da je moja prijateljica dobila kozice u trudnoci (nisam sigurna u kojem tjednu) i rodila je lijepu i zdravu bebu unatoc tome!!

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Moja mala upravo izlazi iz kozica. Ja sam u 6/7 mj trudnoće. Imala sam ih kao mala. Priči sam se naslušala svakakvih.
    a na Plivinom siteu sam čitala da je opasnije [ali ne i nužno s posljedicama] zaraziti se u prvom tromjesečju trudnoće i opasnost opet postoji pred sam kraj trudnoće, odnosno za vrijeme i odmah nakon poroda, što se tiče bebe.
    Svakako se raspitaj još podrobnije,
    a malenome želimo brzi oporavak. mi smo kozovali 7 dana, sad su ostale samo krastice

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Čula sam več da je potrebno odmah otići liječniju, ali kod mene je slučaj da sam uočila tek u sub.navečer prištiće po tijelu inače nije bilo vidljivih znakova tako da sam več bila izložena zarazi bar 2 dana. inače osim tih prištića koje su več krastice nikakvih drugih smetnji kod njega nije bilo
    Sad mi očito nepreostaje ništa nego čekati....bar da vidim hoče li me zaobići...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo da kažem Prošli tjedan sam se raspitala o tome.
    Pa ovako; dr.na zaraznom odjelu mi je ovako rekla: da sam se trebala javiti odmah kako bi primila inekciju imunoglobilin koji se naručuuje i plaća cca1 tis.kn i više,al eto sad je upitno koliko bi to imalo smisla, te da sam se trebala prije trudnoće testirati na imunost na varičelu (al meni bolest nije baš bila na umu ), te da kod moje dr.izvadim krv i to pošaljem u Zg.

Ja sam naravno otišla kod dr.da to pitam na što me blijedo pogledala kako šta gdje tko i sl. E sad mi tek nije jasno tko bi što trebao učiniti???? i gdje to napraviti. nije valjda da je potrebno ić u Zg.radi toga????

i da dr.na zaraznom mi je kazala i to da je velika šansa da sam ipak ja to preboljele obz.na moje god. i da sam živjela u gradu i uvjek u doticaju s djecom itd...tako da je vjeruje sva ovo strka i nepotrebna

A što se tiče kozica kod mog A ostala je gdjekoja krastica po tijelu i 2 na čelu :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Baš i mene zanima ova tema, naime ja sam sad u 36 tj. i načula sam da su se u vrtiću pojavile kozice( sin mi sad ne ide jer je bolestan). Pa sad si nekako mislim da ga ni ne vodim, jer ih ja nisam preboljela. Isto si nisam razmišljala prije trudnoće o tome , pa da sam se cjepila, sad kolika je vjerojatnost da ću ih dobiti baš sada kad sve ove godine nisam, ali me strah riskirati.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

te da kod moje dr.izvadim krv i to pošaljem u Zg
    Pretpostavljam da se samo u Klinici Fran Mihaljeviću Zagrebu (klinika za zarazne bolesti) radi test iz krvi na antitijela varičele. Zato se krv šalje u Zg. Često je da su ljudi koji nisu preboljeli kozice, odnosno nisu razvili kliničke simptome bolesti, također stekli imunitet na tu bolest. Testom iz krvi to se utvrđuje i u tom slučaju nije potrebno primiti cjepivo.

Ova mi je tema vrlo bliska jer ih moja prijateljica nije preboljela u djetinjstvu a za vrijeme trudnoće je više puta bila izložena pa smo skupa strahovale.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Filipimama prvotno napisa
    Baš i mene zanima ova tema, naime ja sam sad u 36 tj. i načula sam da su se u vrtiću pojavile kozice( sin mi sad ne ide jer je bolestan). Pa sad si nekako mislim da ga ni ne vodim, jer ih ja nisam preboljela. Isto si nisam razmišljala prije trudnoće o tome , pa da sam se cjepila, sad kolika je vjerojatnost da ću ih dobiti baš sada kad sve ove godine nisam, ali me strah riskirati.

Meni je rečeni da iza 20.og.tjedna ne postoji opasnost za bebu dok je ovako ranoj trudnoći postoji opasnost, a također je opasno za majku da oboli od kozica neposredno prije poroda jer tako neće stići antitjela prenijeti na bebu. U svakom slučaju ukoliko ti sin dobijr vodene kozice odmah se raspitaj za inekciju VZV imonoglobulin,koja bi trebala sprječiti zarazu. Eto ja sam to saznala malo kasno jer se nisam odmah dobro raspitala.

Ali ono što mi je krivo to je način na koji me moja dr. "otkantala" kad sam došla da izvadi krv za analizu na varičelu za zg. Dala mi je uputnicu :? a što s njom. da odem u zg. Na zaraznom odjelu su mi rekli da je dužnost moje dr.i da to oni rade.

Bilo kako bilo prošlo je 17 dana od moje izloženosti kozicama i to 24.satne. Još koji dan sam napeta iako je dr.kazala ukoliko uh dob.to će biti 12.ti dan obzirom na stalnu izloženost.
    Al eto ipak još malo sam u neizvjesnosti :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

izvadi u lokalno Zavodu za javno zdravstvo, onda to šalju u zagrebački HZZJZ i od tamo stižu rezultati!
    ma sve će biti ok

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni se po glavi vrti da su vodene kozice u trudnoći opasne svejedno da li ih je mama preležala ili ne :? .Dijete koje nosi nije steklo imunitet na njih.Odakle mi to :? ,pojma nemam.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa
    Meni se po glavi vrti da su vodene kozice u trudnoći opasne svejedno da li ih je mama preležala ili ne :?
    Ako je mama imala kozice njen imuni sustav će reagirati i uništiti viruse prije nego se stignu razmnožiti i išta učiniti bebi. Tak da nema frke.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sigurno?Onda bih stvarno mogla odahnuti,jer sam ih preležala,ali sam se ipak panično bojala .

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    izvadi u lokalno Zavodu za javno zdravstvo, onda to šalju u zagrebački HZZJZ i od tamo stižu rezultati!
    ma sve će biti ok
    Ma dok rezultati stignu već će proći opsanost da ih dobijem, tako da se sad ne isplati a stvarno se nisam odvajala od miša svo vrijeme, i dr.kaže da ukoliko ih nisam prebolila i stekla imunitet da ču ih sigurno dobiti .
    A što se tiče opasnosti za bebu da ih dobije mimo majke mislim da nema opasnosti od tog. nevjerujem u to. :/

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Citiraj silkica prvotno napisa
    Meni se po glavi vrti da su vodene kozice u trudnoći opasne svejedno da li ih je mama preležala ili ne :?
    Ako je mama imala kozice njen imuni sustav će reagirati i uništiti viruse prije nego se stignu razmnožiti i išta učiniti bebi. Tak da nema frke.

Majka antitjela koja posjeduje protiv zaraze prenosi na bebu tako da je beba zaštičena. Pročitala sam i da majka prenosi na bebu sva antitjela koja ima tako da je beba u prva 3 mjeseca zaštičena od tih bolesti ili umanjuje mogučnost tj.jačinu zaraze. ( rubeola , šarlah i sl. )

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jedan (pouzdanog znanja) doktor je rekao da čak i ako majka jest preboljela, ovisi o njenom imun. sustavu hoće li prenijeti na nerođeno dijete (ovisi o reakciji), a rizik je najveći u 1. trimestru i pri kraju, kako ste već pisale

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sunce, što je na kraju bilo?
    evo ja opet u "opasnosti"... mama koja nije imala vodene bila u kontaktu s ljudima koji su mogući prijenosnici...
    ne znam šta da joj savjetujem, da li znate može li se SADA cijepiti, ako je virus već u fazi inkubacije?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

S koliko mjeseci se najranije dijete može cijepiti protiv vodenih kozica?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

S koliko mjeseci se najranije dijete može cijepiti protiv vodenih kozica?
    S 12.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

sunce, što je na kraju bilo?
    evo ja opet u "opasnosti"... mama koja nije imala vodene bila u kontaktu s ljudima koji su mogući prijenosnici...
    ne znam šta da joj savjetujem, da li znate može li se SADA cijepiti, ako je virus već u fazi inkubacije?
    "Prijenosnici" su zarazni 10 minuta nakon kontakta s kozicama, bez obzira da li su ih prebolili i 2 dana prije izbijanja kozica ako ih do tada nisu prebolili. Znači, ako je njen susret s kontaktima bio pod tim uvjetima moguće da je u fazi inkubacije, a tada cijepljenje nema velikog smisla. Cijepiti se smiju samo netrudnice.
    Nisam baš skužila je li tvoja prijateljica trudna ili ne.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa evo na kraju su me mimoišle kozice :D iako je tek sada kako saznajem po vrtićima nastupila prava epidemija kozica.

Dr.na zaraznom odjelu mi je kazala da ukoliko ne dobijem kozice znači da imam imunitet te da sam ih.preboljela te da u tom slučaju nema opasnosti

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Što se tiče izloženosti zarazi. ukoliko je bila u kontaktu sa zaraženom osobom mislim da cjepljenje nema smisla ali MOŽE svakako primiti inekciju imunoglobulina po mogučnosti odmah nakon kontakta s virusom. u tom slučaju se sprječava daljni razvoj virusa u tijelu.

a može i napraviti testiranje na varičelu ali se nalaz čeka 5-7 dana mislim

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    "Prijenosnici" su zarazni 10 minuta nakon kontakta s kozicama, bez obzira da li su ih prebolili i 2 dana prije izbijanja kozica ako ih do tada nisu prebolili. Znači, ako je njen susret s kontaktima bio pod tim uvjetima moguće da je u fazi inkubacije, a tada cijepljenje nema velikog smisla. Cijepiti se smiju samo netrudnice.
    Nisam baš skužila je li tvoja prijateljica trudna ili ne.
    ma riječ je o mojoj mami... sigurna sam da nije trudna
    ja sam ta koja je trudna i strahuje...
    sunce, super...
    ja sam radila taj test i čekala cca 3 tjedna, tada ih nisam dobila iako nemam imunitet na njih... (pokazao test), sad je opet krenula epidemija (fuckin' vrijeme!) pa me opet zanima jer je mama često u kontaktu s mogućim "prijenosnicima", a ni ona nije sigurna je li ih preboljela...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Maya_78 koliko si bila izložena zarazi kad si se testirala a ipak ih nisi dobila?
    Preme onom što mi je dr.kazala nemoguće je da sam kompletne sinove kozice bila24h.izložena a da ih nedobijem ako nemam imunitet, pa me baš zanima koliko si ti bila izložena virusu?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma ja sam samo sumnjala da sam bila izložena, a htjela sam vidjeti da li sam imuna pa sam dala krv na ZZJZ
    nalaz je bio da nisam bila nikad u kontaktu, i IgG i IgM bili negativni
    ja se isto nadala da sam imuna, da sam latentno kao klinka preboljela, ali ništa... ako ih ne okačim sada, nakon poroda obavezno se cijepim najhitrije moguće (tako mi žao što nisam prije ove trudnoće, da si štedim živce...)

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma kod tih kozica mi je najgore što možeš biti i izložen zarazi a da neznaš uopče da je osoba zarazna. Naime najzarazniji je period 2-3 dana prije izbijanja i nekoliko dana poslije. Pa kako onda biti siguran. A ova godina je stvarno nekeko puna kozica.
    Ravnateljica iz vrtića mi gov.kako 4 god.nije imala niti jedan slučaj kozica a ove godine doslivno svi serijski.
    Ja sam bila u teškoj depri kad sam skužila da A ima kozice a meni tek 6 tjedana trudnoće. AJME

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kužim...
    a ja se već mjesecima lupam po glavi što se nisam cijepila prije (planirane) trudnoće... di mi je mozak bio?!?
    da, čula sam, ove godine svako malo čujem za nove izvore zaraze...
    a to je najgore, jer nikad nisi siguran hoćeš li doći u kontakt sa zaraznim (za kojeg se to još ne vidi)...
    valjda onda sudbina igra ulogu
    tako da...
    što se može?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Maya koliko i trudna'?
    Možda ti malo olakša podatak po rječima dr.da nema opasnosti za plod nakon 20tjedna trudnoće. Saznala sam i da je strina MM imala kozice u trudnoći i sve je prošlo ok. A moja sveki da je sa MM imala zaušnjake u 5 mj.trudnoće
    tako da nije sve tako crno , ja opčenito nisam tip osobe koji misli o bolestima dok mi nezakuca na vrata...a onda kako je tako je...možda to i nije pametno al nevolim razmišljat o tom.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo, 34. tjedan... ma plašim se više za mamu, a i ja da dobijem može se desit da dobijem u onih 5 dana do poroda... (to je kritično...))
    ma mislit ću pozitivno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Eto da javim , kod nas u vrtiću samo jedan slučaj u skoro dva mjeseca, ali Filipa i dalje ne šaljem. Sad sam 38.tj i još nam je malo ostalo.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

kad nije do sad išao i netreba ići ..ionako sljede praznici.
    Divno je kako se kozice nisu raširile. Ja sam doznala da je u vrtiću gdje ide moj A najprije jedna mama dobila herpes zoster i njene 2 curice su se zarazile i dobile vodene kozice...i tako je lavina krenula...sad ih je trenutno pola u cijelom vrrtiću u kozicama.

Filipimama kad ti je termin? moj A je rođen 10.01.što mi se čini blizu.drži se i još malo..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Termin mi je 03.01., a Filip mi je rođen 17.01. 2006. , tako da su mi blizu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •