-
Pije li previse mlijeka???
Evo ovako,da pocenm od pocetka
Imam malog sina od 15 mjeseci i jednog u stomaku :D eh sad,dojila sam Elvisa do prije mjesec dana,on jednostavno ne zeli vise sisu,pokusavala sam sve da mu je utrpam jer mi je zao sto vise ne zeli ali on nece pa nece,kad mu ponudim sisu samo je poljubi i ode
.
Nadam se da ce htjeti ponovo kad vidi kako brato pije sisu...
Ali nije problem u tome
Od kako ne pije sisu budi se cesto po noci,valjda iz navike i ja mu SVAKI put prvo ponudim sisu ali on je odbija i zeli flasu,nekad mu napravim caj nekad vodu ali pije po dvije flase tecnosti za noc,to znaci 600 ml jer ima veliku flasu i onda ga ta tecnost izgladni i ujutro u 5 sati trazi da jede. Onda sam pocela kupovati adaptirano i davati mu da pije,u pocetku je odbijao ali sam nasla koje mu se svidja i sad pije,ali isto pije po dvije flase mlijeka za jednu noc,pokusavala sam svasta da ne pije toliko,ali ne ide,on se probudi i place dok mu ne dam da se napije popije pola flasice odjednom i nastavi spavati,do iduceg budjenja. Pitala sam doktora zasto toliko pije,uzeo mu mokracu i kaze da je sve ok.Hranim ga
normalno,ne jede slatko,ne vecera previse uglavnom jogurt i voce. Pokusavala sam ga nahraniti malo bolje kad podje spavat jer sam mislila da je gladan pa pije ali isto popije po dvije flase.On ne bira,pije i caj i mlijeko svejedno sta mu dam. Sad se ja pitam jel previse da dijete popije skoro 800 ml mlijeka,jer ujutro pije kakao a navece obicno mlijeko pa to bude sve ukupno 800ml. I isto me zanima trebam li mu davati kravije mlijeko vec ili da ostanem na adaptiranom. Koje je bolje za njega,stvarno vise nisam pametna!Dok sam dojila sve je bilo super a sad...cijelu noc se budi i ne svidja mi se to uopste