Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Pije li previse mlijeka???

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Pije li previse mlijeka???

Evo ovako,da pocenm od pocetka
    Imam malog sina od 15 mjeseci i jednog u stomaku :D eh sad,dojila sam Elvisa do prije mjesec dana,on jednostavno ne zeli vise sisu,pokusavala sam sve da mu je utrpam jer mi je zao sto vise ne zeli ali on nece pa nece,kad mu ponudim sisu samo je poljubi i ode .
    Nadam se da ce htjeti ponovo kad vidi kako brato pije sisu...
    Ali nije problem u tome
    Od kako ne pije sisu budi se cesto po noci,valjda iz navike i ja mu SVAKI put prvo ponudim sisu ali on je odbija i zeli flasu,nekad mu napravim caj nekad vodu ali pije po dvije flase tecnosti za noc,to znaci 600 ml jer ima veliku flasu i onda ga ta tecnost izgladni i ujutro u 5 sati trazi da jede. Onda sam pocela kupovati adaptirano i davati mu da pije,u pocetku je odbijao ali sam nasla koje mu se svidja i sad pije,ali isto pije po dvije flase mlijeka za jednu noc,pokusavala sam svasta da ne pije toliko,ali ne ide,on se probudi i place dok mu ne dam da se napije popije pola flasice odjednom i nastavi spavati,do iduceg budjenja. Pitala sam doktora zasto toliko pije,uzeo mu mokracu i kaze da je sve ok.Hranim ga
    normalno,ne jede slatko,ne vecera previse uglavnom jogurt i voce. Pokusavala sam ga nahraniti malo bolje kad podje spavat jer sam mislila da je gladan pa pije ali isto popije po dvije flase.On ne bira,pije i caj i mlijeko svejedno sta mu dam. Sad se ja pitam jel previse da dijete popije skoro 800 ml mlijeka,jer ujutro pije kakao a navece obicno mlijeko pa to bude sve ukupno 800ml. I isto me zanima trebam li mu davati kravije mlijeko vec ili da ostanem na adaptiranom. Koje je bolje za njega,stvarno vise nisam pametna!Dok sam dojila sve je bilo super a sad...cijelu noc se budi i ne svidja mi se to uopste

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A da ne pricam o tome koliko ga puta presvlacim po noci :shock:
    Svaki put je pelena puna do maximuma i presvucem ga tri puta od 21h da 7h,a obavezno jednom u toku noci mijenjamo pidzamu jer je umokri. :? :?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

rekla bih da s 15 mj može slobodno piti mlijeko - možda još bolje obični jogurt jer je lakši za probavu. Ne znam zašto misliš da mu je bolje davati adaptirano? Ja nisam baš stručna na tom području ali adaptirano bih svakako izbjegavala - kao i sve što dolazi u prahu :/ . Bolje mu daj čaja, kompota bez šećera, vode, kakao... sad je valjda sposoban sve to probaviti!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vodu i caj sam vec davala ali ogladni od vode,probudi se i trazi da jede u 4,5 h,kad dajem mlijeko ne trazi da jede.Vjeruj mi ne ustaje mi se bas u 4 sata da kuham jer inace moj dragi sin ne jede nista sto nije frisko skuhano,ne svidja mu se

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hm... na znam što da dalje kažem...
    ja ti inače pratim raspravu "odvikavanje od noćnih podoja", mala ima 16 mj i sve nekako mislim da bih je pokušala - ne još ali skoro - nagovoriti da spava cijelu noć.
    Ti zapravo imaš sličan problem ali bez dojenja... pogledaj, možda pomogne... http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...541&highlight=

nekako mi se čini da bih u toj dobi između adaptiranog i kravljeg izabrala kravlje. Ali nisam sigurna jesam li u pravu.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja mislim da je adaptirano bolji izbor.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Podsjećam da, prema pravila ponašanja, nisu dozvoljeni razgovori o prehrani adaptiranim mlijekom. Molim da se istog držite. Hvala.

O kravljem mlijeku:

kada početi s kravljim mlijekom
    Jogurt i kiselo mlijeko
    kravlje mlijeko???
    Kravlje mlijeko
    mlijeko i mliječni proizvodi
    2+ - tko ne daje kravlje mlijeko?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala lijepo za linkove i za upozorenje
    Ja se ne bih uopste raspravljala,samo bih voljela znati jel normalno da dijete toliko pije preko noci i jel puno sto dnevno popije toliko mlijeka,sad tema oko kravljeg i ovog drugog je naravno dobro dosla ali eto ako ne dozvoljavate samo vjerujte da ni meni nije lako sto moram na adaptirano,pokusala sam sve da ga dalje dojim ali bezuspijesno,nisam ja kriva sto dijete nece,sad moram naci sta je bolje za njega kad vec nece sisu,zato sam se obratila vama za savjet.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Disa, u pravilima ponašanja jasno stoji zbog čega razgovori o adaptiranom mlijeku nisu dopušteni, upozorenje nije išlo tebe, stavila sam ga da tema ne krene u krivom smjeru.

Čestitam ti dugom dojenju, vjerujem da ti je teško zbog prestanka, neka te tješi to što je Elvis sam prestao i što taj prestanak za njega nije bio traumatičan.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala Frida,znam da je bolje sto je sam prestao i da je tako lakse za njega,da je se mene pitalo dojila bih ga do pete god. jer sam tako uzivala u dojenju,bez obzira sto su me u posljednje vrijeme jako boljele bradavice (ipak sam na kraju 6 mjeseca trudnoce)ja sam uzivala dok je on na cici...tako patim za tim danima i iskreno se nadam da ce se vratit na cicu kad rodim i kad vidi kako beba voli ciku

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

disa, meni to ne izgleda nešto strašno puno, neka djeca piju više, neka manje
    moj Ivan popije isto 4 bočice po 200 ml, dakle 800ml mlijeka, plus voće za doručak i ručak( povrće i malo mesa s nekom žitaricom ), ima samo 9 mjeseci
    normalne je kilaže, lijepo napreduje, ali brate, uživa jesti

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da nabaviš manju flašicu?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    A da nabaviš manju flašicu?

Ovo ti je dobro,sta mi vredi od manje flasice kad i ovu veliku punim po dva puta u toku noci,sinoc sam tri puta!Dala sam mu malo kravljeg mlijeka sinoc pred spavanje,samo malo oko 100 ml i ne cini mi se pametno davati mu to,nekako mi se zgrcio par puta u snu,imam osjecaj da ga je bolio stomak,nije plakao ali se grcio i jutros rano me probudio neugodan miris ispod jorgana,a inace kaki poslije dorucka uvijek,tako da ne znam,ali blazena sisa,dok sam a dojila bilo je predivno! Nisam se nikad digla iz kreveta za 14 mjeseci a sad u ovaj mjesec kako ne dojim :shock: po cijelu noc sam trckaram po kuhinji!!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje iskustvo je: ne znam da li je previše, ali moj maleni (17 mjeseci star) i dalje pije cca 800 ml AD na dan. Samo što on ne pije tokom noći, nego preko dana.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a možda neki voćni frapei, npr od banane - ja to volim s mlijekom, ali moglo bi i s rižinim? Ja bih razmislila o ovakvim kombinacijama koje su brzo pripravljive i isprobavala bih različite kombinacije...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a gdje kupujete to rizino? ja to nisam probala jos,sojino sam probala al nece ni da ga pomirisi

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo vidi ovdje: http://213.191.133.21/forum/viewtopi...asc&highlight=

ja to inače baš ne koristim... ali kad bih, pokušala bih napraviti domaće rižino mlijeko - ovdje ima recept:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=271&Show=2029

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hm,hvala,pokusat cu.
    Mada ja moram pokusati da ga odviknem od ovolikog pijenja po noci definitvno!

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nije dobro da jede po noći zbog karijesa ako ništa drugo.razlog postoji,samo koji je to ćeš morati otkriti ti,najbolje ćeš to skužiti sama.ja bi ipak da se smirim otišla na UZV bubrega i provjerila šećer još jednom,jer obično djeca koja stvarno pretjerano piju imaju problem sa to dvoje.jel ima dudu?možda mu više fali nacickavanja nego jela,al kad već nudiš jelo pa si čovjek i popije. 8) možda je i uznemiren zbog bebice i hormona,možda tako traži tvoju pažnju,a u biti mu se ništa niti ne pije,ali popije jer nudiš,ko to zna,ali nekako mi se čini da,ukoliko je kalorijski unos tijekom dana ok,da je to više nekakvo emocionalno nacickavanje.i smanjite ili isključite radijatore u spavaćoj.moj je isto u zadnjih par dana se obljevao sa vodom preko noći i nije nam bilo jasno šta sada,a onda smo skužili da žeđa od suhog zraka i topline.i nešto neslano za večeru bi bilo poželjno...to je sve što mi pada na pamet....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala na odgovoru.
    Ima dudu,ali nju baci i trazi da pije,ne znam,mozda mu je vruce,to da,jer grijemo spavacu a njega obucem u pidzamu :/
    Probat cu i to jos,sinoc sam opet hodala cijelu noc po kuhinji,samo sto sad dam flasu mlijeka pa flasu caja i tako dalje..
    Ja se isto bojim da bi moglo biti nesto zdravstveno u pitanju ali napomenula sam to doktoru i nista! Ja se sad samo tjesim da mu na neki nacin nedostaje sisa pa trazi da pije,ali sam je odustao od nje,nisam ga tjerala,naprotiv.Moju paznju ima u potpunosti,tako da ne vjerujem da trazi samo paznju,ja sam mu 100%posvecena cijeli dan i cijelu noc bez obzira na trudnocu,tako da ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •