Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: SVJETLO DA ILI NE????

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno SVJETLO DA ILI NE????

Kao sto pitanje glasi dali ostavljate upaljenu malu nocnu lampu preko noci??? :? :? mala mi ima sest mjeseci i do sada sam imala upaljenu lampu zbog nje,sad se dvoumim dali trebam ostavljati ili da ju ugasim..a opet sam malo skepticna iz razloga sto je mala...savijet

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nisam nikad palila te male svijetiljke. radije ostavim otvorena vrata ili ne spustim roletne, pa nek mjesec malo sjaji ili pred jutro sunce. kad se spava, spava se.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sad trazila po forumu i ne mogu naci. Ako se ne varam, tata mata je stavio clanak na forum u kojem je bilo opisano zasto je stetno ostavljati svjetlo po noci. Ak se ne varam, svjetlo utjece na neke hormone ili tako nesto.

Ja ga nikad nisam ostavljala, ne vidim zasto bi. Po mraku se spava, po danu se igra. Pa beba se ne boji mraka po defaultu, to bude tek kasnije kad sazna za cudovista

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo sam na brzaka nasla na netu

Negative effects on human health and safety. Recent medical research has shown that artificial night-time light has detrimental psychological effects and can stimulate an adverse physiological effect which reduces the body's resistance to disease.
    http://www.ast.cam.ac.uk/~ipswich/Cf..._Pollution.htm

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

imali smo na podu produžni kabel u kojem je bilo ono uštekano ono dječje svjetlo http://www.kvantum-tim.hr/miniweb/ad...es/5053.2b.jpg

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja također svojima nikada nisam ostavljala upaljeno svijetlo preko noći a ne činim to ni danas.
    mislim da za to nema potrebe i slažem se sa gore napisanim da kad se spava onda se spava

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i ovdje ima o utjecaju svjetla tjekom noci na zdravlje

LINK

Procitajte... steta sto ne mogu kopirati jer je fotka, al lijepo objasnjava fotodirigirane koenzime i njihov utjecaj na melatonin. Melatonin usporava rast stanica (pa tako i raka), a svjetlo utjece na smanjenje melatonina u tijelu

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Imala sam upaljenu lampicu dok N nije navršio mjesec, mjesec i pol, ali radi straha jer je on kao novorođenče prestajao disati... ali onda sam se opustila i otada više nema svijetla po noći jer (kako su već napisale) je ipak zdravije spavati po mraku.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja oduvijek palim lampicu kad idemo cicati, mrkli nam je mrak u sobi jer izvana nema nikakvog svijetla.
    Imam na podu lampu sa crvenom žaruljom koja je još pokrivena krpom, tak da minimalno svijetli.
    Ak ne zaspim dok završi, ugasim ali češće ujutro po upaljenoj lampi skužim da je cicao

I da, jel i crveno svijelo štetno

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

H spava s nama, a meni svjetlo smeta. No, ona trazi da se upali mala lampica, ali ja zgasim cim zaspi.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je potreban mrkli mrak da bi dobro spavala, smeta mi cak i svjetlo el. budilice pa ni tu nemamo
    kad je ivar bio mali citala sam o losem utjecaju nocnog svjetla na razvoj kratkovidnosti zato je kod nas bio mrak

sad kad je veci (beskorisno za ovaj topik majki sisavaca) trazi da ostavimo otvorena vrata dok mi ne dodjemo leci (imamo jednu spavacu sobu), ali kad zaspi, ja zatvorim i nije se jos bunio

oko se ionako vrlo brzo privikne na svako svjetlo, koliko god ga ima, i kakve boje bilo, pa nakon minutu dvije vidite prilicno dobro i u mraku (nema mrklog mraka za nas, samo jednom mjesecno za one koji zive u sumi :/ ) tako da ja ne bi drzala upaljeno niti za dojenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    meni je potreban mrkli mrak da bi dobro spavala, smeta mi cak i svjetlo el. budilice pa ni tu nemamo
    ne da smeta tako da me budi. ja kad zaspim, spavam do zvuka budilice (i jos 5 puta po 9 minuta poslije tog )

ali ako ista svjetla bude, ja se osjecam totalno koma ujutro.
    sad se mislim kako ukinuti sva ona mala standby svjetla po stanu nocu

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ivarice, nosi ono što se stavlja na oči, kao naočale.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moje su donedavno tražile upaljeno svjetlo u hodniku i odškrinuta vrata.
    Sad hoće totalni mrak. Jedva se uspijemo namjestiti da legnemo u mrklom mraku

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemrem spavati u potpunom mraku...

kad je kikica bila mala, jedno vrijeme je tražila svjetlo. i ostavljala sam ga. onda je tražila da svjetlo bude u mojoj sobi, a da njoj budu otvorena vrata. onda je počela zatvarati vrata - ali od tada JA ne mogu zaspati ako nema svjetla... :? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi gasimo - počeli nakon njenog prvog tjedna.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

upaljena je već 16 mjeseci :/
    maleni se budi milijun puta po noći da sisa, pa sam se navikla na svjetlo one narančaste solne lampe jer mi se čini da mi je lakše manevrirati
    al bed mi je kad čitam - štetno ovo ono
    možda mi zbog svjetla ne spava - pa skočila bih kroz prozor!
    danas gasim, pa nek nam kuhinjsko bude "mjesec"

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja nemrem spavati u potpunom mraku...
    Znaš što, sorcie, nije ni meni svejedno
    No, brojčano su jače

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj sin se strasno boji mraka i kako da ga onda ostavim bez svijetla
    Uzeli smo mutnu zarulju u plavoj boji kako spavamo skupa primjetila sam da mene to svijetlo strasno umara cak me i glava zna zabolit.
    Ali ako ga ugasim on s odmah budi i place
    Tjesim se da je strah od mraka samo faza koja ce proc sad me bas strah kad citam da je nezdravo :shock:

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni svjetlo ne ide direktno... iza vrata je... i tak mi paše. direktno ne...

anci, ko je jači??? :?

ja sam gazda svog prekidača .

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dvogodišnje i četverogodišnje dijete

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa

Dvogodišnje i četverogodišnje dijete
    djecu u njihovu sobu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Od prvog dana smo u mraku. Imamo mrvicu svetla sa ulice.
    Prvih mesec-dva sam držala daljinski od TVa pod jastukom pa kad bih je nameštala na sisu palila sam TV da mi svetli. Čim smo se malo uhodale prestala sam.
    Ja volim mrak pa sam odmah htela i nju da naviknem.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moji veći traže da gori lampa noću. Koji put im ostavim a koji put vrata budu širom otvorena pa izvanka dolazi dovoljno svjetlosti. Mlađi spava samnom a ja ne podnosim spavanje u mrklom mraku. I nama vrata moraju biti bar malo otvorena da dolazi dovoljno svjetlosti da ja vidim. Jesam munjena ili što? Gora sam od djece

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas su uvijek odškrinuta vrata i svjetlo gori u kupaonici. nije direktno.
    nema šanse da JA spavam u mraku. a buduci da one spavaju sa mnom, nemaju izbora.
    i da me traze da bude mrak, nikako ne bi moglo jer bih imala napad panike u roku 2 minute.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nema šanse da JA spavam u mraku. a buduci da one spavaju sa mnom, nemaju izbora.
    i da me traze da bude mrak, nikako ne bi moglo jer bih imala napad panike u roku 2 minute.

Meni baš nije tako.
    Ja namjestim rolete i ide nešto svjetla pa nam je ok.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zanimljivo... majčinske potrebe su bitnije nego dječje. a to što djeca spavaju ne baš dobro (čak štetno) pod tim takvim svjetlom je nebitno, jer je majci bitnije da ona spava s tim svjetlom. a to da se djecu smjesti u svoju sobu i krevet, gdje bi spavali onako kako trebaju, dok bi i mama i dalje mogla imati upaljeno svjetlo zbog sebe, eh, to onda ne bi bilo to. zanimljiva je ta mogućnost izbora, kad malo bolje pogledaš...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    zanimljivo... majčinske potrebe su bitnije nego dječje. a to što djeca spavaju ne baš dobro (čak štetno) pod tim takvim svjetlom je nebitno, jer je majci bitnije da ona spava s tim svjetlom. a to da se djecu smjesti u svoju sobu i krevet, gdje bi spavali onako kako trebaju, dok bi i mama i dalje mogla imati upaljeno svjetlo zbog sebe, eh, to onda ne bi bilo to. zanimljiva je ta mogućnost izbora, kad malo bolje pogledaš...
    Ne mogu vjerovati, ali te potpisujem

Kod nas je ovako: dok spavaju sami (od 8-9 do 11), ostavim odškrinuta vrata s nekim malim svjetlom iz druge sobe. Kad im se pridružim, vrata se zatvaraju i spavamo u mraku.

Nedavno sam čula (nemam sad referencu) da spavanje sa svjetlom pogoduje razvoju kratkovidnosti u kasnijoj dobi.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nikada nismo spavali uz upaljeno svijetlo.
    Janku ponekad ostavim malu lampicu dok ne zaspe, ali ju brzo ugasim i ne svjetli mu po noći dok spava.
    Nama se nekad desi da zaspemo uz upaljeni TV, ako ga zaboravim naštimati da se sam isključi, i to me užasno iritira, budim se često dok ne skužim kaj mi smeta i dok ga konačno ne ugasim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Nedavno sam čula (nemam sad referencu) da spavanje sa svjetlom pogoduje razvoju kratkovidnosti u kasnijoj dobi.
    ovo sam i ja čitala, kao i da je kasnije to istraživanje opovrgnuto zbog pogrešaka u metodologiji

ipak ne palim svjetlo, zlu ne trebalo. Nitko se ne buni

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o kojoj mogućnosti izbora govoriš?
    ako žele spavat sa mnom, mogućnosti izbora po tom pitanju uopće nema
    a ja ih nisam lancima zavezala za naš bračni krevet

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

od rođenja spava u mraku.
    jedan period je išla spavat uz tv jer je nama tako odgovaralo - da buljimo u tv dok se ona uspavljuje.
    i skužili smo da nju svjetlo i tv samo razbude i učinu nemirnom. od tada je vraćen mrak u sobu. nikakvo svjetlo osim lale tabisice kojoj trbuh svijetli par minuta. i to je to.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi gasimo svjetlo i stvarno bude mrkli mrak. Kad ja dolazim spavati, idem s mobitelom da nesto vidim. Jedino kad papamo onda upalim malu lampicu i onda ju opet ugasim.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi spavamo sa upaljenim svjetlom u hodniku. L je tako navikao i ne želi biti u mraku.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mi smo navikli spavati u mraku- spustene roletne totalno...pa kad se ujutro pocne bacati po krevetu, uglavnom nastrada moja glava ili ruka ili trbuh..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kaj bi ja dala da mozemo spavati u mraku.... ali jok! Ulicna rasvjeta nam tresti s obje strane zgrade (a i neki susjedi s neonskom rasvjetom balkona ). Katastrofa!

Moji klinci u zivotu nisu spavali u mraku, ne zato jer nisu htjeli, nego nisu imali prilike (a bi, skup sa mnom). Jedini nacin mi je da sve rolete u kuci spustim do kraja (a i tada ostaje kupaona, tamo nema roleta) pa uvijek nekuda ulazi svjetlo. Sada spustamo rolete "na rijetko" pa malo svjetla uvijek prolazi.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Spavamo u mraku, nikad mi zapravo nije ni palo na pamet da se može i drukčije.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ostavim malu lampicu u njenoj sobi kad idemo spavati. spavamo u mojoj sobi, pa nam svjetlo prolazi samo kroz mutno staklo iznad vrata. a i to je više zbog mene jer obavezno krene s ja bi vode, pa izgubi dudu u krevetu. uglavnom zaspim s njom ali čim se probudim nakon sat-dva gasim svjetlo.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

o da, ja još uvijek palim njoj svjetlo, malu lampicu na stoliću. Nije to jako svjetlo. Pitanje: kaj se događa sa forumom?Kasne mi slova.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nama je dan danas svijetlo u kupaoni jer ne volimo spavati u potpunom mraku.čak i kada ona prespava kod bake mi ostavimo svjetlo

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

od uvijek mrak.
    sa spustenim roletnama.
    mrak preko dana.

i u mraku dovoljno vidim, osjetm, njusim

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    o kojoj mogućnosti izbora govoriš?
    ako žele spavat sa mnom, mogućnosti izbora po tom pitanju uopće nema
    a ja ih nisam lancima zavezala za naš bračni krevet
    pa, sad bez zeze, malo me čudi tvoj odgovor. nisi ih vezala lancima, al si ih naučila na bračni krevet, pobornica si te filozofije, tj. sigurno im nisi navela štetnost spavanja pored svjetla i da jesi, kao da bi oni u njihovim godinama znali dobro odlučiti. tj. zar ne smatraš da bi kao roditelj trebala preuzeti odgovornost, ako smatraš da je nešto štetno za dijete ?! :?

elin, jel mi se čini, il te dugo nisam vidjela.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mrak. Ja se ne naspavam dobro kad nije mracno. Ako se probudim, vidim svjetlo pa opet idem spavati, osjecam se nekako kosmarno. A malo vanjskog svjetla prodire u sobu, dovoljno da se naziru obrisi.

Drzala sam priguseno svjetlo prvih dva-tri tjedna kad je bio beba, jer sam bila u panici i cak spavala s naocalama, da ga vidim cim oci otvorim. Ali poslije ga nisam htjela navikavati.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne čini ti se. Imala sam nekih bračnih problema, i još su prisutni ali rješavam situaciju. Eto mene vama opet, a kome bi drugom. I dalje koma ova sporost slova na forumu, kasne mi.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    ne čini ti se. Imala sam nekih bračnih problema, i još su prisutni ali rješavam situaciju. Eto mene vama opet, a kome bi drugom. I dalje koma ova sporost slova na forumu, kasne mi.
    nije valjda s djuvegijom, sunce mu njegovo! ako ti treba savjet, tu sam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni oko mraka i svjetla nema prostora za neke velike filozofije
    to sto po danu imamo sunce, a po noci nekad malo mjeseca, tako je milijardama godina, a svakako od pocetka nase vrste. nisu se sunce i noc slozili da bi mi mogli raditi i spavati, nego smo se mi prema njima oblikovali.
    ne trebaju me uvjeravati nikakva istrazivanja.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sad citam sve ove vase postove....jednostavno neznam...moja mala se budi po noci jer jos cicamo ali nam lampa stoji kroz iza kreveta i jedva da svijetlo dospije do kinderbeta tako da je i meni lakse kad je svijetlo upaljeno ali vec oko pola pet ujutro kad nocinje jutro ugasim jer mi je roletna do pola spustena...ali cu s vremenom gasiti sve ranije i ranije kad budem vidjela tj skuzila da spava cijelu noc...ali mi se cini da taj dan nikad nece doci... jer ja volim jako puno papati...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

joj, i ja imam upaljenu lampu, ali pokrivenu s nečim ( ne pitajte ) pa je u sobi onak - skoro pa mrak, al dosta da ga vidim gdje je kad se probudi i traži ciku, ili kad mu trebam nakapati nos, ili s pumpicom isprazniti nos... Tata nam spava u drugoj sobi, pa se Luka na velikom krevetu okreće u svim smjerovima i u mraku jednostavno ne bi bila mirna ne znajući gdje je, da li ga treba pokriti ( poskrivečki - ne voli se pokrivati)...ma sto razloga. A onda pročitam da je štetno i eto me u problemu...da ne doji - problem bi bio riješen, al ovak... :?

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne mogu spavati noću po mrklom mraku i užasavam se spuštenih roleta. Sva sreća da imamo uličnu rasvjetu
    Lampica nam je upaljena do trenutka kad idemo spavati (mi veliki, odn. ja jer obično idem zadnja i još malo čitam u krevetu).

Kad je bio mali obično sam palila lampicu ak sam kaj trebala napraviti jer ne vidim dobro u tami, a pogotovo u polutami.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja ostavim svjetlo u hodniku i otškrinuta vrata,kada zaspe gasim...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •