Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: PRIRODNI CIKLUS

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno PRIRODNI CIKLUS

Je li postupak prirodnog ciklusa jednak stimuliranom samo bez lijekova ( tj. 8. dan na UZ, punkcija, transfer ...) ?
    Koliko jajnih stanica je moguće dobiti ?
    Budući da je aspiracija bolna nadam se da se koktelčić dobije svejedno ??
    Koliko često se može raditi - valjda ipak organizmu treba malo vremena za oporavak ili ??
    Kakva su vaša iskustva ( za/protiv ) u odnosu na stimulirani ?

Meni se čak ovo više sviđa jer ne bombandiram organizam hormonima i koječim, a to što je br. jajnih stanica manji možda znači bolju kvalitetu ili ???

:?

Ameli avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Oplodnja u prirodnom ciklusu je jednaka oplodnji sa lijekovima, isto se ide na folikulometrije, dobiva se štoperica te slijede punkcija i transfer. Može se ići potpuno bez lijekova a može i neka blaža stimulacija tipa klomifeni. U prirodnom ciklusu dobiva se 1js eventualno 2js i može se ići iz mjeseca u mjesec. Ja nisam dobila nikakav koktelčić a nisam ni tražila jer je punkcija brzo gotova i nije tako strašno bolna, mislim da to ovisi i gdje ideš u postupak tako da ti ne mogu točno odgovoriti na to pitanje. A sada da li je bolje prirodna ili stimulirana ni to nebi znala a nisam niti razmišljala baš o tom. Stimulirani postupak je bolji ako postoji mogućnost zamrzavanja embrija jer se dobije više js i mogu se prebrati one bolje, što god izabrala želim ti puno sreće!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sve je isto samo je manji broj kontrola
    najčešće se dobije 1- 2 stanice a ako se pije klomifen zna biti i do 4-6
    nekad su stanice super, ali ne uvijek tako da nema nikakvih pravila

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moraš probat pa vidit. Neke žene rijetko dođu do stanice iz prirodnoga - em pobjegne, em se ne oplodi i sl. jer se radi samo o jednoj j. stanici. Druge žene (u pravilu preko 35+, eventualno veći FSH) baš u prirodnjaku dolaze do boljih stanica, a na stimulaciju reagiraju isto kao i na prirodnjak - 1 jajna stanica. U pravilu je to OK za ubacit između postupaka, ali su šanse za uspjeh bitno manje - ako je stimulirani oko 30% - tako je nekako na VV-u, onda ti je ovo od 8-12-tak posto. Znam ženu koja je 6 mjeseci na VV-u išla na prirodnjake i nikako do transfera. I onda je imala i stimulaciju pa ništa i sljedeći prirodnjak je bio bingo. Nikad ne znaš šta će upalit, ja sam mislila za FET-ove - ma, to je bezveze, šanse su male, pa mi je to upalilo. Sretno, zavrti jedan prirodnjak pa ćeš vidjet kako ćeš reagirat!

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja vec cetvrti mjesec vrtim prirodnjak i samo mi je prvi propao jer je bila losa JS. Sad sam u cetvrtom skroz prirodnom i eto danas 11 dc folikul 14mm...imam 39 godina i to mi je super, jednostavno i jeftino.....a kad skupim pare, onda opet malo u stimulirani

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U svakom slučaju isprobat ću ga dok čekamo stimulirani - znači plaćam štopericu i to je to što se plačanja tiče ( 31 g.) ?? U Petrovoj sam pa me zanima dobije i se što ( koktelčić) pri aspiraciji, jer se bojim da neću izdurat - prošla (stimulirani p. ) aspiracija mi je baš bila neugodna ...

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U Petrovoj ako tražiš anesteziju za prirodni ti daju, malo te odgovaraju,ali dobiješ.
    Ja sam odradila bez(bio jesamo jedan folikul), a cura koja je bila u prirodnjaku sa mnom je tražila anesteziju. Sretno

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U prirodnjaku ti je punkcija skoro bezbolna...osjetis kao mali ubod i odmah je gotovo.
    Meni je prag boli izuzetno nizak i u stimuliranom sam se gubila na stolu za vrijeme punkcije, tako da kad ja kazem da nije nista, mozes mi vjerovati
    Popij si eventualno nesto jace protiv bolova sat vremena prije (Ketonal, Tramal).....osim ako bas isljucivo zelis opcu za te dve minute....

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo, ja sam od onih kod kojih stimulacija nema svrhe, s 32 gonala dobila sam samo jednu jajnu stanicu (a dobijem je i inače). Savjet za dalje su prirodnjaci uz laganu stimulaciju.
    I da, punkcija je bila brza i bezbolna, niti poslije nisam osjetila baš nikakve bolove niti neugodu.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

curka, i ja sam sam svojim MPO dogovorila da vrtimo prirodnjake obzirom da sam jako slabo reagirala na stimulaciju.
    Do sada sam imala samo jedan prirodnjak, ovaj ću mjesec u drugi, i dobili smo 1 super stanicu i na transferu sam imala jedan odličan zametak.
    Šanse jesu manje (da se uopće i dođe do transfera, nekakvih 30%, a kako mi je rakao moj mpo nakon transfera nekakvih 20ak posto da se primi), ali možeš ići u njih svaki mjesec, prima se samo šotperica (i kasnije eventualno neki hcg pojačivač), a punkcija je stvarno brza.
    sretno!!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo još jedne koja se nada današnjoj štoperici i punkciji za par dana. Punkcije me bole, ali nekako sam navikla da kod prirodnog bude stvarno brzo i sad mi je taj dio priče ok. Dr. mi je rekao da je kvaliteta js ista kao i kod stimuiranog.
    tikica, thaia, opet smo u akciji :D

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam ovaj mjesec u prirodnjaku, premda ne gajim ama baš nikakve nade. Sutra bi trebala biti punkcija pe ćemo vidjeti.
    Zapravo si kratim vrijeme do novog stimuliranog.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Za sve u prirodnjaku šaljem pregršt ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i od vam želim malo čudo iz prirodnjaka kakvo se dogodilo meni!

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Vali prvotno napisa
    I ja sam ovaj mjesec u prirodnjaku, premda ne gajim ama baš nikakve nade. Sutra bi trebala biti punkcija pe ćemo vidjeti.
    Zapravo si kratim vrijeme do novog stimuliranog.
    E, tako sam i ja kratila vrijeme do stimuliranog....

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

vali, jesi li radila prirodnjak odmah iza stimuliranog? jel što doktor komentiao kakva može biti ovulacija nakon stimuliranog ciklusa? :/

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj andream prvotno napisa
    vali, jesi li radila prirodnjak odmah iza stimuliranog? jel što doktor komentiao kakva može biti ovulacija nakon stimuliranog ciklusa? :/
    Jesam. Samo kaj ti je moja stimulacija bila mala (klomifen + 3 ampule menopura). Biologica mi je rekla da ti ciklusi znaju biti jako dobri. Ne znam, na 13. dc mi je folikul bio 18 mm, primila sam štopericu i sutra je punkcija.
    Različita su iskustva, neki poslije imaju super cikluse, a nekima se malo stvari zakompliciraju, mislim budu anovulatorni, produlje se itd.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

andream, naš mpo prakticira odmah prirodnjak nakon stimuliranog, navodno da se iskoriste hormoni koji su ostali u organizmu..
    tiki_a, očekujem da će napokon nakon naših akcija uslijediti kakva i reakcija u svakom slučaju, nema predaha!

vali, samo ti nemoj ništa očekivati, znaš kako često završavaju takve priče

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koke drage ~~~~~~~~~~~~~~~ iz petnih žila da vam uspije

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

andream, naš mpo prakticira odmah prirodnjak nakon stimuliranog, navodno da se iskoriste hormoni koji su ostali u organizmu..
    thaia, kod "nas" je malo drugačije, nakon stimuliranog ide pauza bar jedan ciklus ali mi doktor reče da je baš bilo dosta slučajeva trudnoća s kućnim uratkom u ciklusu poslije stimuliranog. Meni ipak paše mali vremenski odmak, iako sam već u niskom startu za (nadam se) sljedeći mjesec.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Ja vec cetvrti mjesec vrtim prirodnjak i samo mi je prvi propao jer je bila losa JS. Sad sam u cetvrtom skroz prirodnom i eto danas 11 dc folikul 14mm...imam 39 godina i to mi je super, jednostavno i jeftino.....a kad skupim pare, onda opet malo u stimulirani
    tikice koliko je to jeftino? ja bas mislila sad odmah posle neuspele vto da uradim prirodno ali me jedan dr ovde odbio. kao nek se odmori organizam. a ja sad imam folikul 22mm i endo 11mm!!!
    jel se prati svaki mesec i placa samo folikulometrija i aspiracija a samo kad je ok sve i vrati embrion onda kompletna vto? gde se to radi?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U bolnici ne placam nista, jedino moram kupiti stopericu, a Utrogestan dobijem na recept, tako da su meni prirodnjaci vec kao otici kupiti kruh do ducana

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

a to znaci u drzavnoj bolnici? u zagrebu?
    pa jel moras da "lezis" u bolnici ili?

uh to u bgd nema!
    koliko li je po klinikama u mariboru, pragu, segedinu?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jel neko mozda zna posto je ICSI iz prirodnog ciklusa u pragu?

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Imas na pdf-u Pronatal-Prag, pa potrazi tamo cijene
    U bolnici i ne lezi se nista....odmah ides doma.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

to bi trebalo da je ovo:

Kompletni IVF ciklus (kompletni monitoring uključen, medikamenti nisu uključeni) - 1800

?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam imala stimulirani icsi u 11.mjesecu. dogovorila sam se da ću na prirodni ići u 1.mj.moram se malo odmoriti od svega.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mala a gde? i posto? koja je procedura jel znas?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj nena3beba prvotno napisa
    mala a gde? i posto? koja je procedura jel znas?
    prvi icsi stimulirani u ivf pol. 7000 kn.
    drugi icsi stimulirani u petrovoj .

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj dr. mi je rekao da se netrebam upisivat kao za stimulirani, samo se pojavim na ultrazvuku 8.dan ciklusa. ja sam zaboravila pitat KAKVA MI UPUTNICA TREBA jel za bolničko lječenje, ili samo za UZ ili ??

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj curka prvotno napisa
    Moj dr. mi je rekao da se netrebam upisivat kao za stimulirani, samo se pojavim na ultrazvuku 8.dan ciklusa. ja sam zaboravila pitat KAKVA MI UPUTNICA TREBA jel za bolničko lječenje, ili samo za UZ ili ??
    samo za UZ. ako sve bude ok, tada ćeš ići po druge uputnice!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U bolnici ne placam nista, jedino moram kupiti stopericu, a Utrogestan dobijem na recept, tako da su meni prirodnjaci vec kao otici kupiti kruh do ducana
    koliko puta mozes tako? mene ce prirodnjak kostati 5-6 000 kn u splitu. mi na zalost imamo samo opciju privatno...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    koliko puta mozes tako? mene ce prirodnjak kostati 5-6 000 kn u splitu. mi na zalost imamo samo opciju privatno...
    ali punkcija se neplaca!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Trebat ce ti uputnica za ET/FET
    Meni prirodnjak bas nije ostao u najljepsem sjecanju jer je folikul bio prazan kao i jos 4 zenama tog dana, pa eto moj savjet je odi, probaj i vidi ali uvijek imaj u vidu da su sanse da izvade j.s. i da se oplodi puno manje nego kod stimuliranog.
    Zelim ti srecu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mala2 prvotno napisa
    Citiraj curka prvotno napisa
    samo za UZ. ako sve bude ok, tada ćeš ići po druge uputnice!
    koliko traje otkad mi padne na pamet da bih išla na prirodni dok me ne prime u postupak? htjela bih probati s prirodnjakom u SD, trebam dobiti mengu sad u nedjelju. mislite li da ako sutra dobijem uputnicu za UZ od mog ginekologa, da samo trebam 8. dan otići na SD?

(imam briseve i nalaze krvi i sve spremno za stimulirani koji mi bježi pred nosom )

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jelena, na SD u prirodnjaku samo dođeš 8. dan, bez uputnice za uzv jer to daješ kad dolaziš na punkciju. Nema naručivanja za prirodnjak, samo znam da se naručuje za prvi pregled i dogovor (utorkom je ambulanta). Si bila već gore?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i da i ne. bila sam na razgovoru s dr. b pred manje od mjesec dana, ali samo kao konzultacije zbog Mb (drugo mišljenje). znam da je bedasto samo doći na vrata "evo mene".

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jelena, ma čak i nije.. i kao da će se on točno sjećati kaj ste se dogovorili.. probaj doći, nemaš kaj izgubiti

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jelena - samo se ti nacrtaj na folikulometriji 8 dc. baš kako thaia veli - nemaš kaj izgubiti, a gore je toliko žena tako da nema šanse da se sve zapamti. sretno .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    Jelena - samo se ti nacrtaj na folikulometriji 8 dc. baš kako thaia veli - nemaš kaj izgubiti, a gore je toliko žena tako da nema šanse da se sve zapamti. sretno .
    tako je, samo naprijed

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

to će biti moja undercover mission

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    a jel nema nikakvih termina, dođeš i čekaš? koliko to traje da znam šeficu žicati? je l ide i popodne ili samo ujutro? ...jedva čekam... zamislite da zbilja uspijemo

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jelena - folikulometrije ti počinju u pola 8 ujutro. a čekanje - zavisi kad dođeš. ja ti preporučam da gore budeš najkasnije u 7 i 10 pa ćeš do 8 biti gotova. ide se po redu kako cure dolaze.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

je, dođeš gore i pitaš tko je zadnji i uđeš u kabinu poslije nje. ak ti i ne bude B, kažeš doktorici da si se s njim dogovorila tako

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj thaia28 prvotno napisa
    je, dođeš gore i pitaš tko je zadnji i uđeš u kabinu poslije nje. ak ti i ne bude B, kažeš doktorici da si se s njim dogovorila tako
    long live hrvatska. ma ja ću se dogovoriti s dr. prije da ne bih nekoga naljutila tamo, to ne bi bilo dobro za našu bebicu

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

curke, sta vi to zelite reci da na sd mogu doci za prirodni icsi bez cekanja od godine dana? il je to za aih samo?

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

marta26, znam da je potrebno napraviti prvi razgovor i pregled s doktorom. On ima ambulantu utorkom i obično sestre naručuju za taj dan. Ne znam kako je sada, ali prije kakvih godinu dana se čekalo recimo cca 1 mjesec na taj pregled. Jednom kada to odradiš, a ovisno o pretragama koje će te tražiti, možeš krenuti s postupima već sljedeći mjesec, nema te liste čekanja. Zapravo sve ide dosta brzo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Može li mi netko objasniti o čemu ovisi da li je prirodni ili stimulirani postupak?

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod prirodnog nema pikanja, znači bez hormona, osim jedne inekcije zvane štoperica koja se daje dva dana prije vađenja jedne jajne stanice. Cure kažu da je prirodni i uz klomifen, ali...nije baš... Ima cura koje su bile baš na pravom prirodnom, znači i bez štoperice. To bi i ja htjela isprobati. Prirodni je upola jeftiniji (za one koji plaćaju postupak).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala tiki. A o čemu ovisi da li u prirodni ili stimulirani? Mota mi se tisuću pitanja po glavi jer sam jučer prvi puta bila na VV.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Iskreno, ja sam za prirodni saznala ovdje na forumu i nakon 6 neuspjelih stimuliranih zamolila sam dr-a da pokušam sa prirodnim. Mislim da dr. neće preporučiti prirodni "početniku". Osim naravno ako već u startu ima nekih zdravstvenih problema. Jer sa stimuliranim se dobije više zametaka za vraćanje, cure koje imaju sreće (i mlađe su) mogu imati dovoljno embrija i za zamrznuti pa u narednom postupku (ako do njega dođe) ne moraju prolaziti sve te parade oko pikanja (hormoni) i vađenja folikula. Ako vraćaju dva ili tri embrija, znatno se povećava šansa za T. Cure prirodni rade između stimuliranih (dok čekaju), ali ne valja pretjerati, tijelo ipak treba odmora. Kod prirodnog je naravno samo jedan zametak u pitanju.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •