Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: na koje nacine operiraju lopovi

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno na koje nacine operiraju lopovi

ako je tema za brisanje, brisite

neki dan su nam opljackli susjedu.
    danas je dosla doma iz bolnice i mm je isao pitati za zdravlje i prica mi kako su je napali:

dosla joj je zena, nimalo sumnjiva, sve uredno, u radno vrijeme, i predstavila se da je iz GSKG i da imaju problem s njenim racunima i moze li joj pokazati uplatnice.

bakica je taman pila kavu i dok je posla u sobu, ova joj je ubacila neke tablete u salicu, nasli su joj u bolnici dvije droge u krvi, ona se onesvijestila nakon srka i kad je dosla sebi nije bilo niti mirovine niti ustedjevine za unucad.

znam da je dosta vas pisalo da nikog nepoznatog ne pustate u kucu, necu ni ja vise. a uvijek sam se ljutila na mm koji svakog ostavlja pred vratima dok ne donese sto su trazili (stanje brojila, pecat zgrade, casu vode). ovakvu foru bi i ja popusila. :/

ivarica editirala dio posta

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to je bilo u tvom susjedstvu? :/

Ja sam to pročitala u novinama.

Takvi slučajevi se obično događaju starijim ljudima (barem što sam pročitala u novinama).

Znaju lopovi gdje će. Obično ti jadni starčeki žive sami, sretni su da im netko dođe pa makar i neznanac i onda to lopovi iskoriste.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Biti će toga sve više.
    Nedavno sam na talijanskoj televiziji gledala na kakve sve trikove pljačkaju građane u njihovom stanu.
    Posebno umirovljenike...
    U našem su kvartu opjlačkali noću jednu obitelj. Ušli su kroz dječju sobu :shock: (prozor je bio malo odškrinut), uzeli zlatninu i novac i izašli kroz isti prozor. Ovi do jutra nisu uopće znali što se dogodilo.
    Zamisli da se dijete probudilo...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nikog ne puštam u kuću, osim ak mi je svega preko glave - pa svjesno riskiram

kevin costner još nije navratio... :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zapravo htjedoh reći - kad sam u takvom stanju - postoji rizik samo za potencijalnog lopova

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lopovi prate, ne pljackaju nasumice...
    prije par godina su provalili mojima u stan, oni na poslu, sestra na moru, ljeto, pol zgrade je bilo na godisnjem....
    nikad ih nisu uhvatili

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    Iskreno, mene je takvih manje strah od onih junkoza koji ti neplanirano uskoče kroz prozor dok ste svi u kući.
    Šta me briga što ukradu, neš´ ti bogatstava, samo da djecu i nas poštede te traume.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prije par godina su provalili mojima u stan, oni na poslu, sestra na moru, ljeto, pol zgrade je bilo na godisnjem....
    nikad ih nisu uhvatili
    mog frenda su opljačkali, zapravo stan njegove mame, dok su bili ocu na sahrani
    prate osmrtnice i vremena sahrana
    ali što kaže piplica bolje i to nego kad je netko u stanu

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj sad?

neću više na posao. ni u dućan. ni na sahrane. vjenčanja još manje.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    nikad ih nisu uhvatili
    mog frenda su opljačkali, zapravo stan njegove mame, dok su bili ocu na sahrani
    prate osmrtnice i vremena sahrana
    ali što kaže piplica bolje i to nego kad je netko u stanu
    zaboravila sam napisati da je nekoliko mjeseci prije tog dogadjaja, cesto znao zazvoniti telefon, dignu slusalicu, a ovaj s druge strane poklopi....
    u razlicita vremena, popodne, navecer, vikendom....

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sorci, sad priznaj... što skrivaš?
    Zlatne poluge,zagorčeve dijamante?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja čak ni poštaru ne otvaram ulazna varat kada zvoni.
    Zapravo meni može zvoniti tko hoće ja ni ne pitam tko je, otvorim samo kad znam da mi netko dolazi i onda još prvo provjerim da li je to taj netko tako da pogledam kroz prozor je li od dotične/dotičnog auto ispred zgrade.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Više puta sam u novinama čitala o ljudima prevarenim na ovaj način:

Lopovi bace jeftinu, bezvrijednu ogrlicu na cestu i pričekaju žrtvu koja će je pronaći. Jedan od njih cijelo je vrijeme negdje u blizini pa kad žrtva naiđe "dogodi se" da su ogrlicu pronašli istovremeno. Lopov zatim predloži da je odnesu "stručnjaku" koji će joj procijeniti vrijednost. "Stručnjak" - pomagač procijeni ogrlicu na puuuno više od stvarne vrijednosti. Nakon toga lopov predloži žrtvi da ona zadrži ogrlicu, a njemu plati polovicu procijenjenog iznosa. Žrtva misli da je to za nju povoljno i pristane...

Ili drugi način:

Glume da im se pokvario auto i čekaju putnika namjernika koji će im ponuditi pomoć. Dok ovaj ne sluteći ništa pod haubom traži kvar, lopov iz njegovog automobila uzima novčanik ili što već nađe.

Ja se ipak najviše bojim ovih koji pljačkaju legalno. Ne znam više na koji način da se zaštitim od njih.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zivim u italiji i u pocetku sam bila terorizirana s pljackama,u stanu,u autu na kolodvoru i sad mi je smjesno kad se sjetim kako sam nosila torbicu u Napulju, s dvije ruke
    Bitno je napomenuti da je u Italiji stopa kriminala jako visa nego u Hrvatskoj i da kod nas skoro svaki objekat ima alarme ili ugradene zeljezne resetke,u supermerkatima kod kasa stoje cuvari...
    sad vise nezelim razmisljati o tome ali u svakom slucaju neotvaram vrata nikom koga nepoznajem,trudim se da neostavljam na vidljivim mjestima novce,nakit,kljuceve od auta.

i tako radim dok neispalim na zivce i kazem kvragu sve,nek nose sta hoce samo da nas ostave na miru..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prije nego sam rodila L zivjela sam u "studentskoj" zgradi-svi stanovi su bili iznajmljeni/kupljeni studentima. i svaki produzeni vikend/praznike je nekome provaljeno u stan. osim meni, iako su pokusali.
    nakon nekog vremena su otkrili krivca. susjed iz zgrade preko puta. s prozora ima pogled na citavu zgradu, a nije ni sumnjiv dok stoji sa prijateljima ispred.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Sorci, sad priznaj... što skrivaš?
    Zlatne poluge,zagorčeve dijamante?

da kod mene uđe lopov, mislio bi da je neko već bio prije njega...

nemam niš vrijedno, samo je osjećaj neugodan... :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da mi neko provali u kucu dok me nema ma boli me briga iako cim izlazim iz kuce palim alarm koji bi i mrtve valjda probudio. Na svim prozorima i vratima imam naljepnice od alarm kompanije.
    Mene je strah noci i da slucajno neko neprovali dok smo doma i spavamo. I navece dok spavamo alarm je ukljucen ali imam osjecaj da se upali po noci nebi me trebalo ubijati jer bi mi srce odmah od straha prestalo kucati. ali moram reci i da sam na to pripremljena Imamo prostoriju u kojoj ima telefon i moze se jedino otvoriti s vanjske strane ako znas kod. Nisam to ja stavila nego vlasnici prije mene.
    A sto se otvaranja vrata tice rijetko mi zvoni neko za koga neznam da je trebao doci a sve ostalo ako i pozvone i trebam nesto donjeti uljudno se ispricam i zatvorim vrata i tek onda odem.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nam nitko nemre uletiti kroz prozor jedino da dofura vatrogasni kamion i ljestvama se popne do nas ili ako je spiderman.
    Jednom smo čak ostavili otključan stan kad smo išli na posao. Ništa se nije dogodilo.
    I ne daj Bože...
    A ovo za ogrlicu...Pa čak nemrem vjerovati da netko nasjedne na to.
    Ja bih na licu mjesta rekla nek si nosi kam hoće.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam prije jedno 2 godine dobila mail od frenda iz kanade (koji me inače upoznaje sa svim mogućim vrstama prijevara - bankovnih, telefonskih itd.) o novom načinu pljačke kod njih - na parkingu taman izvučeš ključeve od auta iz torbice a priđe ti lik u odjelu i zamoli te da pomirišeš jedan novi parfem i daš ocjenu... skontaš koko te ipak neće ubit parfemom pa pomirišeš - i padneš u nesvijest jer ti je na test papiru bilo neki xljžčm - enol ne znam kako se zove točno ta otopina... kad se probudiš nema ti torbice, auta ili čega već ne. i moš jedino jer su ti s autom nestali i svi dokumenti i ključevi- tvoji, od auta, od kuće ...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    ja sam prije jedno 2 godine dobila mail od frenda iz kanade (koji me inače upoznaje sa svim mogućim vrstama prijevara - bankovnih, telefonskih itd.) o novom načinu pljačke kod njih - na parkingu taman izvučeš ključeve od auta iz torbice a priđe ti lik u odjelu i zamoli te da pomirišeš jedan novi parfem i daš ocjenu... skontaš koko te ipak neće ubit parfemom pa pomirišeš - i padneš u nesvijest jer ti je na test papiru bilo neki xljžčm - enol ne znam kako se zove točno ta otopina... kad se probudiš nema ti torbice, auta ili čega već ne. i moš jedino jer su ti s autom nestali i svi dokumenti i ključevi- tvoji, od auta, od kuće ...
    Strašno :shock:

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nama su provalili u kuću dok smo se udavali/ženili i mislim da tu dosta krivice imaju crkve. Naime pravilo je da sa u matičnoj crkvi moraš kako oni kažu objaviti, i na misi na kojoj te objavljuju pričaju slijedeće Ime i prezime sa te i te adrese vjenčat će se dana ...... sa ime i prezime sa te i te adrese u crkvi..... u toliko i toliko sati......
    znači lopov je znao da na obje adrese najvjerovatnije neće biti nikog jer ćemo se vjenčati u crkvi na drugom kraju grada i tako sam ostala bez sve zlatnine i bez novaca za vjenčanicu. A da ne govorim o šoku koji sam trudna 4,5 mjeseci doživjela kad smo došli drugi dan doma.......
    umjesto medenog mjeseca zato sada imamo alarm na kući....

btw. policija je došla na uviđaj, popisali su sve šta nam fali i nikada se više nisu javili

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nikome ne otvaram vrata, a pogotvo ne nekom iz Komunalnih sluzbi, a bome ni postaru (a posebno onom decku sto mi donosi omotnice sa prekrsajnog suda) !
    Sve me mogu obavjestiti mailom, pisemno ili ostaviti poruku...i to je to....
    Kad mi se netko i priblizi na ulici, totalno ignoriram (nikad ne znas kakvih ludjaka sve ima!)....

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    štrigice, meni malo ovo vuče na urbanu legendu, pogotovo što je poslano mailom. Svejedno, dobro je biti oprezan.

Prije dvije godine opljačkani su naši dobrostojeći (svakako dobrostojećiji od nas) susjedi, dok su bili na godišnjem, očito pomno isplanirano. Srećom, nisu propali. Još je gore kad netko opljačka sirotinju.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

poslano je mailom ali je imalo ˝priključak˝iz novina... taman sam kopala da vidim jel još mam članak ali ne mogu ga naći :?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

je, mislim da je bilo nešto ovakvo...

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vjerujem da ima lopova po parkinzima shopping centara, a i po drugim parkinzima- samo operiraju na drugi način (to bi fakat trebala biti gadna kemikalija da pomirišiš i padneš u nesvijest, to ima samo James Bond!), i ja se uvijek osvrnem oko sebe kad idem u auto. Ako mi je netko sumnjiv (a paranoidna sam, hvala na pitanju) odem tobože prošetati dok se ne makne.

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi smo se naoružali pesima oko kuće.to ti je pravi alarm.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ovo s lopovima dok ste na vjencanju me podsjetilo na to kad se brat od mm-a zenio pa su roditelji iz dalmacije potegli u zg na vjencanje, a za to vrijeme su im "poznanici" obrali plantazu mandarina. steta je bila znacajna no srecom nitko nije propao.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neke od ovih trikova sam već znala (npr. ovaj s narukvicom ili to da lopovi prate osmrtnice i obavijesti o vjenčanjima), ali ovo s ulaskom u kuću i drogiranjem me zaprepastilo!

Evo i trika na kojeg su pali starci jednog mog frenda. Mislim, trik je bedast, ali ljudi su uspjeli popušiti foru. Dakle, dobili su obavijest da su osvojili vikend za dvoje u nekim toplicama, iako se nikad nisu prijavili za sudjelovanje u nekoj nagradnoj igri i zapravo nisu imali odakle dobiti nagradu (to je bilo prije poplave ovih "osvojili ste godišnji na Kanarima"). Uglavnom, ljudi uopće nisu pitali tko bi im i zašto poklonio vikend u toplicama, nego su se spakirali i otišli. Kad su se vratili, stan im je bio ogoljen do zidova. :/ Susjedi kažu da su došli "neki dečki u kombinezonima", pristojno su ih pozdravili u hodniku, i bez ikakve žurbe sve natovarili u kamion. Susjedima je bilo čudno, ali bila su to vremena bez mobitela, nisu se imali kome javiti, koga pitati... I otišlo sve u nepoznatom pravcu!

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

To me podsjeća na jednu priču koju sam pročitala davno, davno, možda čak u rubrici "vjerovali ili ne": Čovjeku je ukraden auto i par dana kasnije uredno vraćen pred kuću sa pismenom isprikom da se radilo o hitnom slučaju. Kako bi pokazali da im je doista žao, vlasniku auta su lopovi poklonili dvije ulaznice za kazališe/kino/štoveć. Kad se sa suprugom vratio iz kazališta vidio je da je sve osim štokova odnešeno iz kuće!
    Bojim se da je ovo prenevjerojatno da bi bila istina ali nikad se ne zna.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    To me podsjeća na jednu priču koju sam pročitala davno, davno, možda čak u rubrici "vjerovali ili ne": Čovjeku je ukraden auto i par dana kasnije uredno vraćen pred kuću sa pismenom isprikom da se radilo o hitnom slučaju. Kako bi pokazali da im je doista žao, vlasniku auta su lopovi poklonili dvije ulaznice za kazališe/kino/štoveć. Kad se sa suprugom vratio iz kazališta vidio je da je sve osim štokova odnešeno iz kuće!
    :shock:
    Meni ovo zvuči k'o da je iz Kishona.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ajme, ja očito živim u nekom svom svijetu... Svih puštam u kuću, još ih i ponudim kavicom, pićem, vrata nikad ne zaključavam, a zna mi se desiti da ih ostavim otključana i dok smo na poslu... Bit će da sam posve šašava...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa
    Ajme, ja očito živim u nekom svom svijetu... Svih puštam u kuću, još ih i ponudim kavicom, pićem, vrata nikad ne zaključavam, a zna mi se desiti da ih ostavim otključana i dok smo na poslu... Bit će da sam posve šašava...
    Odmah sam pogledala gdje živiš, jer npr. u Baranji skoro (čak i oni paze) pa tako žive, ali kad sam vidjela da si u Zg... iznenadih se...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kupite si psa.

Moja prijateljica, vlasnica RR-a je prije nekoliko godina čuvala još jednog RRa preko vikenda.
    U subotu ujutro je otišla sa tim 'posuđenim' u dućan i na kavu, nije je bilo par sati kod kuće. I kad su ona i njm došli kući imali su što za vidjeti: vrata odškrinuta, a u dnevnoj sobi u kutu stoji prestravljeni čovjek i pored njega sjedi njihov pas.

Ispostavilo se da je to bio lopov koji nije znao za psa na čuvanju i mislio je da su svi otišli kad je vidio bračni par i psa.

Ono što je meni najfascinantnije u cijeloj priči je kako je pas šutio dok je lopov provaljivao u stan i pokazao se čovjeku tek kad je vidio da mu ovaj neće moći pobjeći.
    Uopće ga nije ozlijedio, samo ga je zadržao u kutu do dolaska vlasnika (nije mu dao ni koraka da napravi, odmah je režao k'o lud).

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

to me podsjeca na onu pricu kad su lopovi zvonili na vrata i pitali curicu je li sama doma. ona kaze da nije, s njom je jure. a koliko godina ima jure? tri. kad su usli skuzili su da je jure rotweiler
    ne znam da li je prica istinita, ali zabavna svakako je.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Je, čula sam to, ali ne znam da li je istina.
    Za ovo s riđbekom gore znam, jer mi je to frendica.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zumbulmama prvotno napisa
    To je urbana legenda i javlja se u brojnim varijacijama - od toga da su ukrali cijeli auto do toga da su samo skinuli kotače, a poklon zahvalnosti varira od ulaznica za večernji izlazak do trodnevnog putovanja.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Za senzacionalni MPT vikend, puno ljudi planira pobjeći iz zagrebačkog gradskog zatvora. I sama razmišljam o tome. Što mislite hoće li to biti raj za provalnike? Policija će biti angažirana na sigurnosti skupa, a ne stanovnika.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kak misle pobjeć pa tam bi morala bit straža kao inače?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 27.06.2025. at 11:20

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Gdje tam?
    Ja mislim na provale u stanove nas koji planiramo zbrisati. Ne mora lopov nikamo bježati. Odveze si doma, s Trešnjevke na Črnomerec.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Al kaj onda ovo znači provala iz gradskog zatvora?

To bi bilo jako puno provala, da... da sam provalnik točno to bi i imalo smisla.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pardon, nejasno sam se izrazila. Grad ce biti zatvoren, ograniceno kretanje. Puno nas koji smo blizu koncertu ce otici u petak iz grada. Stanovi prazni. Raj za provale.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Paaaa... nemojte ići...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Naravno da će lopovi operirati. Osobito ovim balvanima koji pod komentarima na FB imenom i prezimenom objavljuju da odlaze za vikend.
    Isto kao što provaljuju kad je sahrana, vjenčanje i sl. (doduše, to je lakše saznati).

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Onda kamere svuda pa makar lažne... može se i računalo postaviti da radi kao kamera i snima na pokret.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne kuzim.
    Pa isto tako imaju priliku operirat ljeti dok su ljudi na odmoru ili zimi kad se skija ...rolete stoje, prozori se ne otvaraju danima, posta gomila...to se moze pratit danima.
    Ovdje se radi o jednoj noci.

Statisticki gledano sanse su puno manje nego za vrijeme ljetnih i zimskih praznika.
    Nisam nikad o tome razmisljala, naravno da putujemo za vrijeme praznika. Imamo protuprovalna vrata, normalne susjede pa sta bude...
    Necu zbog toga bit u strahu i nikud ne mrdat. Moj mindset to jednostavno ne podržava čuvanje kuće u 4 zida

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jedino sto se trudim je da ne objavljujem na fejsu fotke s putovanja posebno dalekih nego kad se vratimo (ako ih uopce objavim, sve sam lijenija)

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Msm da se ode cilja na nedostupnost službi tu večer a ne to što su ljudi otišli od doma... dakle kad odeš izlet tri dana provalnik još uvijek može računat suseda će ga videt i prijavit, a ode može doslovno u po bela dana s maskom preko lica moš ga fućkat ako ti provali jer ga nema ko uhapsit i odvesti...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme.pa nece svo polic.osoblje grada Zg bit na hipodromu. Sasvim sigurno je policija procijenila sigurnosni rizik i rasporedila snage, pa nema tog dogadjanja ni države da je sva policija angazirana na jednom mjestu. Nigdje veze.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 28.06.2025. at 21:38

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •