Results 1 to 14 of 14

Thread: pseudomonas aeruginosa

Default pseudomonas aeruginosa

jedno jutro moja curka od 2 godine žalila se da ju boli piša dok piški i tako 4 puta.
    napravili lab.nalaz urina leukociti 50, bakterija 2++, urinokultura pseudomonas aeruginosa>10na6.
    ona nema nikakvih simptoma, piša ju više ne boli, nema temperaturu, super je i da nisam reagirala na jednojutarnje žaljenje na bol kod mokrenja ne bih pojma imala što je. dr. nas je poslala na pregled na šalatu, sutra idemo, sva sam u brizi.
    od kud joj ta bakterija (čitala sam da je bolnička, ona je u bolnici bila s 2 mjeseca, sumnjam da je to)? je li moguće da ju ima a bez ikakvih simptoma? je li moguće da je urin kontaminiran? jel itko ima iskustva s njom?kako se liječi?

Lucas's Avatar

ja sam imala pseudomonas u uhu... jako je curilo i boljelo me pa je trajalo i trajalo dok nisu postavili dijagnozu jer je prvo bilo da su me slali na ispiranje uha da je samo začepljeno
    uglavnom pila sam 14 dana antibiotike - nije pomoglo.. onda sam dobila nekih 10 injekcija antibiotika u 5 dana (2x dnevno).. čistila 3% hidrogenom i pazila da ne navučem propuh...
    meni su rekli da to nije nužno bolnička bakterija ali da ju je tamo najlakše pokupiti i da se ona ne može izliječiti do kraja nego samo zaliječiti simptome...
    tako su meni rekli :/
    al to je bilo prije par godina...
    nadam se da će tvojoj curki biti bolje i da će se brzo riješiti toga...

piplica's Avatar

Moji nećaci su sa godinu dana pokupili negdje pseudomonas, sjećam se da su se svi čudili odakle ta bakterija. Nakon dvije ture antibiotika nalaz je došao dobar.

sjećaš se jesu pili antibiotik ili su dobivali injekcije?

i jesu li imali nekakve simptome

piplica's Avatar

Mislim da su dugo prije toga bili bolesni (par tjedana), nikako da ozdrave.Ne sjećam se da li su bile angine ili slično, ali dobili su nekoliko antibiotika odokativno , da bi tek nakon 2-3 antibiotika išli dati bris kada su vidjeli da se radi o pseudomonasu.

Mislim da su dobivali prvo injekcije dvaput dnevno, a poslije su prešli na sirup. To je bilo prije dvije godine, pa se ne sjećam točno svih detalja.

hvala, izludit ću do sutra.

piplica's Avatar

Sada sam se sjetila da je jedan od njih dvoje imao i pseudomonas u urinu.
    Ne brini, dobiti će ciljanu terapiju i sve će brzo proći.

enela's Avatar

Nemoj paničariti. Jednom je i S imala u nalazu urinokulture tu bakteriju. Ponavljanjem nalaza pokazalo se da je nešto zabrljano ili kod uzimanja urina ili u labosu.

Zeko, nadam se da će sve biti OK.

moja Dora je imala upalu mjehura, ali joj nisu našli nikakvu bakteriju. Dobila je antibiotik i sve je poslije bilo OK.
    Urinokultura uredna svaki put.
    Ja jednom godišnje napravim curkama urinokulturu čisto radi opreza...

javi novosti

danas na šalati sedimentacija ok, čekamo urinokulturu, nadam se da je to bila greška

pseudomonas se najčešće zadržava na slavinama...pogoduje mu vlaga...
    kad puštate vodu pustite da odciri ne uzimajte prvu iz slavine...bilo bi dobro uvijek prvo pustit vruću vodu...
    pa zatim hladnu...
    kad puštate vodu u wc školjkama,obavezno poklopite školjku prije toga...
    ne držite četkice za zube na otvorenom niti blizu wc školjke...

u nalazu sa šalate nema pseudomonasa, ali zato ima proteus mirabilis 10na5. dr. pripisala antibiotik, a kad sam pitala može li se ponoviti urinokultura, rekla je da može, prekrižila antibiotik i napisala ponoviti (ali ne kod njih jer imaju termin tek u 3 mjesecu-strašno). pokušala sam dobiti objašnjenje od kud takav nalaz, ali bezuspješno.

ima li netko ko se kuži u to. kako je moguće da u urinu uzetom 5 dana ranije nema proteusa, a u idućem urinu (znači razlika 5 dana) ima (osim naravno ako se u međuvremenu zarazila). i od istog uzorka urina (u kojem je nađen proteus) sediment je uredan.

i gdje je sad pseudomonas?je li moguće da je sam nestao(nije pila nikakvu terapiju, ali je dosta c vitamina i brusnica)? je li moguće da je urinokultura lažno negativna na njega, tj da ga ona ipak ima a da se to nije pokazalo na urinokulturi? ili je jednostavno bio zagađeni uzorak?

i ima li smisla davati odmah antibiotik ako dijete nema simptoma a ima dva različita nalaza. (dr. je rekla ako su dva nalaza loša, sigurno nešto ima)
    ako postoji netko tko bi mi ovo objasnio bila bih mu najzahvalnija.

Meni to zvuči čudno, ja bi na tvom mjestu po drugo mišljenje