Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Crveni pupak kod bebe stare 6 mjeseci

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Crveni pupak kod bebe stare 6 mjeseci

Molim vas pomoć. Večeras pri kupanju primjetili smo da je crveni pupak našoj šestomjesečnoj curici. Pokušali smo ga malo otvoriti da vidimo unutra i čini nam se kao da ima unutra malo bijelog gnoja, ali nismo sigurni jer nam ne da gledati. Dobre je volje i ne pokazuje nikakve znakove bolesti. Baš smo danas bili kod pedijatra na redovnom pregledu i bilo je sve za 5. Prije tjedan dana smo započeli s dohranom pa joj je stolica naglo otvrdnula. Tješim se možda da je to od tvrde stolice - od tiskanja. Da li mi netko može reći što bi to moglo biti i što da radim? (Bivacin??)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

po meni to je normalno, tu se nakupi kolki se ja sjecam svega i od kupanja, pa znojenje, kremice ako ju mazes sl. jer to je pod pelenom. ja sam s vremena na vrijeme za vrijeme kupanja malo to ocistila. nista invazivno, od vate bi napravila tuljac i njima malo pocistila.
    a za stolicu je normalno da se promijenila s dohranom, samo nisam sigurna da to ima veze s pupkom

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Svea i mojoj curici su nekako čudno povezali pupak, ostao je dosta dubok, a zatvoren - koža se preklopi preko ulaza. Dok je bila manja morala sam s vremena na vrijeme očistiti s hidrogenom (njoj je znao smrduckati) i onda bi poprašila s bivacinom. Nisam uopće ljubitelj takvih tretmana, ali mislim da joj se teško suši pupak jer je dubok pa onda ostane vode ili prljavštine unutra (a nije dala dirati) pa se zacrveni i usmrdi. S vremenom je to prestalo jer je malo izrasla pa se i koža razvukla i malo ga otvorila.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nazvala sam pedijatricu danas pa je rekla da dođemo da pogleda. Kaže da je Tarin pupak povezan kao u pužića i ispod se skupi naljuskane kože (od samog pupka) pa onda dođe unutra malo vode kad se kupa.. uglavnom to onda ne može van i nadražuje nježnu kožicu pupka.

Trebam joj temeljito čistiti pupak svakih cca 5 dana sa parafinskim uljem. A sada kad je koža iritirana namazati uljem kantariona.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •