Nego šta!Pa moram se psihički pripremiti
![]()
ja zaznula zadnja 2 dana, imamo goste i samo se nakuhava. danas je na redu voćni dan i njega ću se pridržavat. sutra mi je roćkas, mesni dan :D , ali bit će i kolač popodne.
u petak sam imala razgovor sa nutricionistkinjom i samo da vam kažem koji je pravilan razmak obroka:
ujutro - doručak obavezno u roku 45 min nakon ustajanja - 8 h
nakon 2 h - neka voćka, jogurt
5 sati nakon doručka - ručak - 13 h
nakon 2 h - voćka, jogurt
5 sati nakon ručka - večera - 18 h
može i nešto nakon toga, ali pošto sam na dijeti taj dio razgovora smo izbacile! ona mi je rekla da bi trebalo ići oko 1 kg tjedno, jer tijelo treba da se navikne na promjene - tako se kile ne vraćaju. i nemojte biti gladne, jer kaže da tada sve što se pojede ide u masne stanice.
i još ovo - ako je čovjek svako malo na nekim dijetama, tijelo kroz neko vrijeme otupi na te promjene i kile neće ići!
i ja sam jučer zeznula, popila sam dvije čaše cole na eks :/ ali imam opravdanje (nisam pila colu već 6 god. tj. otkad sam trudna i otkad dojim)
drago mi je što je danas meso na meniju
mora li se večerati pod obavezno, jer mi se zna dogoditi da navečer nisam gladna?
Nisam ništa smršavila ovaj tjedan :/
doduše nemam se čemu čuditi kad nije da sam pozorno pratila pravila dijete. No svejedno sam zdeprimirana.
12 dana 3 kg manje....
ali sam zeznula subotu i nedjelju
tati je bio rođendan, 50-ti i bilo mi je žao mame kad sam joj rekla da ja ne mogu jest ono što je ona pripremila...ubila se od kuhanja subotu i nedjelju...a ništa...zabušavala sam dva dana i sad opet iznova....
idemo dalje.
naručila sam knjigu 90-dnevna djeta pa ćemo vidit šta knjiga kaže...
evo curke, od danas sam i ja službeno s vama :D :D . Namjeravam izdržati UN-ku do kraja 90 dana ali uz kavice sa mlijekom jer bez toga nemrem. Danas odrađujem najfiniji dan mmmmmmmmmmm........ a skinuti moram hrpu toga pa se nadam da će ići brzo brzo brzo (da znam da nije dobro al baš me briga)
jedino što neznam šta je sa tim vodenim danom, kada se on ubacuje i kaj se taj dan nesmije baš ništa jesit?!?!? šta je taj dan sa voćnim sokovima bez šećera?
Upisujem se, od danas krenula
Trenutno stanje: 71,6 kg
Cilj: 65 kg
Top cilj: 60 kg
Visina: 167 cm
Planiram 2 mjeseca, kolektivno smo počeli dragi, sveki i ja![]()
Prvo vaganje za tjedan dana![]()
Pozz do tada![]()
Pitanje: Da li je ok navecer popiti kavu, sinoc me uhvatila ogromna glad i napravila si nesicu s malom kasikicom nesquicka, bez mlijeka?
a gle, svako ima neke svoje želje protiv koji ne može. i nije to neki bed. meni jučer bio rođendan, pa sam išla u kino i kad smo se vratili sam pojela komad torte - u 23 h!crnka84 prvotno napisa
meni je cura koja je prije par godina skinula 25 kg s tom dijetom (i nije ni kg vratila) rekla da je pila i sokove i vodu i juhedi_zg prvotno napisa
meni se čini da je bitno da se taj dan ne pojede ništa krute hrane, već samo tekuće
slušaj, ne možeš se 100% držati djete....jednostavno to mogu oni koji imaju JAAAAAAAAAAAAAAAK karakter...ja ga nemam....nemam i gotovo....
ja sam jučer imala mesni dan
za doručak dvije jabuke - to mi je fantastičan svakodnevni ritual, ćim dođem na posao od gušta pojedem dvije jabuke
za ručak oko 13:00 mali sendvič sa kruhom od sezama i šunkom
večera - djeci radila pizzu....ona miriše...zove mei zove....a one gljive je još sočnijom učinile....i umjesto standradne mesne večere popapala tri trokutića pizze (mala je pizza, to je u biti jedan trokut Jubmo pizze) i presretna, puna energije nastavila raditi po kući i nisam mislila na spizzu :D
Goveđa juha....ne znam gdje je ugurati....jednostavno ne znam gdje bi je smjestila u mesnom danu...
danas je krompir/riža/mahunarke...nešto....
napravit ću si restani krompir ali s gljivama ne s lukom, mrzim luk....i to ću papait i za večeru i za ručak sve skupa oko 18:00
ako oko 20:00 zaista ostanem gladna (čisto sumnjam) stavit ću si na paru par šampinjona...obožavam gljive....
PUUUUUUUUUUNO ZAHVALJUJEM NA KNJIZI!!!!!!!!!![]()
Ma moras zeznut negdje, al meni je tek 2. dan danas, bit ce dana za mrljanje![]()
Danas jela grah i uz njega pojela 1,5 zdjelicu ljubičastog kupusa s malo crvenog luka, stvarno sam se najela........ :shock:
Sutra sam si mislila pravit neku pizzu sam s umakom i gljivama ili sl.....ne jedu mi se kifle, a za navecer imam coko tortu...........
A o kakvoj se knjizi radi???
![]()
niko se ne javlja! jel ste prekinule sa dijetom ili ste pregladne![]()
ja danas na voću , a sutra vodeni
Ja sam još na dijeti![]()
Samo se nisam vagala.
Danas jedem rizi bizi i kupus salatu. To mi je najdraži obrok u ova 4 danaSamo pitam se do kad ću izdržati jesti svaki put to isto
A šta ću kad mi se grah nikako ne jede :/
Ninči i ja to volim, meni je to sutra meni, a danas sam se najela pečene piletine i puuuuno zelene salate.
Ima li tko da će za Uskrs biti na dijeti (ja ne)?
Meni piletina izašla na nosPa sam si prošli put pekla jaja sa svježim sirom. Ajme, jesam se napucala! Sjelo mi ko kec na desetku! A čak ni ne volim jaja
Ma sve, samo da više nije piletina
![]()
Sutra mi je tjestenina. Taj mi dan nekako najteže sjedne! Jer mi tjestenina ispari iz želuca dok si rekao keksA onaj kolač i čokolada za kuhanje navečer su mi stvarno preprežestoki pa hoću umrijeti kad to pojedem. Ali našla sam djelomično rješenje pa taj dan večeru pojedem u 5 sati poslije podne i puno, puno mi je bolje!
Što se tiče Uskrsa- stvarno ne volim baš baš ništa posebno sve ono što se taj dan jede. Šunku ne jedem uopće, kuhana jaja također, hren ni u snu,..pa mislim da ću biti na dijeti. Jedino ako me ne odvuku recimo neke kifliceMislim-nisam si točno odredila...ako mi se bude bilo na dijeti-bit ću, ako ne- jest ću i dobro.
evo ja se javljam nakon prvog voćnog dana koji je bio jako jako uspješan!!!!!!
sada sve iz početka, al nemam pojma kaj bum danas jela od silne ponude![]()
što se tiće uskrsa, ako sam si dobro izračunala, meni bi na veliki petak bio voćno dan i to mi je ok, u subotu sam onda mislila ubaciti vodeni dan tako da se na uskrs mogu napucati svega i svačega mesa jaja i ostalo 8)
jedino mi je problem uskrsni ponedjeljak kada obično imamo veliku roštiljadu već tradicionalno sa familijom i prijateljima.... ako napravim dva proteinska dana :? :? :? nemam pojma kaj bum..... ima tko kakav pametan savjet?
Jutro cure
Meni je danas mesni dan, jucer voćni ne znam kako sam izdržala :/
Sto se tiče Uskrsa, nedjelja mi pada škrobni dan, al zato za 1.maj - mesooooooo
![]()
Danas ću si pravit nadbatke s kuhanom mrkvom i prokulicom, i tonu salate od rikole, matovilca, zelene i rajčice![]()
:Dbrane prvotno napisa
bravo :D :D :Dbrane prvotno napisa
ja sam si zabranila vagu do velikog petka!
bravo brane :D
meni polako opada motivacija :/
čime se vi motivirate? Ja najviše zapnem kad vidim ili čujem netko je skinuo toliko i toliko kila u toliko i toliko dana...e pa kad može ona, onda mogu i ja, ali sad sam izgubila i inspiraciju.
najbolji mi je poticaj 6 pireva koji me čekaju od 23.5. do 12.9. 8)
treba se u NEŠTO uvuć
treba NEŠTO pristojno stavit na sebe
ja sam gotovoa s LPG tretmanima, 36cm manje na cijelom tijelu
i sad idemo nastavak s teretanom tamo gdje sam stala kad sam počela s tretmanima LPG-a (http://www.smart.com.hr/lpg.html)
hm...ne radi mi link...LPG
Bravo, Brane! :D
Nisam izdržala i večeras sam se izvagala...od zadnjeg vaganja ni grama nisam izgubilaIli sam se možda trebala izvagati ujutro :/
A motivacija imam više:
-da budem primjer svom djetetu
-da budem ona stara ja svom dragom
-da mogu obući što god mi srce zaželi
-da se osjećam lakše i da oslobodim svoja jadna koljena ovih kila
-moj pas (ne pitajte me zašto)
Ima tu još stvari koje me motiviraju, ali ove su najbitnije![]()
Meni je ova dijeta postala rutina. Uopće više ne razmišljam što ću pojesti, nego automatski uzimam ono što trebam taj dan. Uopće mi nije teško, a nadam se da mi ni neće biti![]()
nisam imala pojma da takvo nešto postojibrane prvotno napisa
šta je to, jel urnebesno skupo, jel učinak zbilja trajan?
ja ne dijetarim al mi je dragi dijetalac... bio je na zoni nekoliko mjeseci i super mu je pasala za NE DIZANJE kilaže, ali za spuštanje radi samo UN... moram priznat da je puno lakše smislit što jesti na ovoj djeti nego na zoni, ali meni nije draga pa jedva čekam da završi s tim...
ja brljavim zadnjih 10 dana. imali samo goste nekih 5 dana i ja popucala. jela sam ja svaki dan šta me je na redu, ali je usput bilo i kolača i palačinki i slatke gibanice...
danas sam ručala krumpir kuhani sa kupusom od sarme (dečki meso), ali sam kroz jutro pojela 2 banane i kroasan s čokoladom.
ali sam zato izdržala cijeli tekući (vodeni) dan: pila vodu i vital sok od ananasa.
ja sam bila na dijeti 10 dana (-3kg). I sad sam četiri dana jela normalno (čitaj: neumjereno) i dobila 1,5kg
Ljuta sam na sebe strašno, nisam nikakav karakter.
Od pon krećem ispočetka, nadajmo se uspješno. A sad idem tražiti nešto slatko u kući![]()
a ja razmišljam da pričekam da prođe uskrs, pa da onda krenem ponovno, jer ovako brljavim i lažem samu sebe
A ja danas stala u hlače koje prije 2 mjeseca nije bilo šanse da obučem! Koja sreća! :D I ne treba mi bolji poticaj! :D
Evo danas vaganje nakon tjedan dana i 1,6 kg manje :D :D :D
Danas voće........
KRIZAAAAAAAAAAAAAAA
Uh trese me kriza samo takva....
danas mi je voćni dan
čitav dan sam malaksala....
odvratan osjećaj.....
s kilima se ništa nisam makla....
Evo i ja vam se pridružujem.
Danas mi je drugi voćni dan odnosno odvalila sam 8 dana djete.
Prvo vaganje tek u utorak.
I ja sam na Uskrs na škrobu.
evo ja sam odgulila drugi vočni dan, jučer se izguštala u mesu i super se osjećam. Na vagu još nisam stala (čekam petak) ali skužim po robi da mi čak i hlače malo vise, samo da taj trbuh nestane,,,, uf.....
curke, daj mi recite, da li se gljive mogu kombinirati u svim danima (osim voćnog). Meni je nekak ostalo u memoriji da mogu u sva tri dana jer su one kao neutralna namjernica ali baš nisam sigurna u to.
i da, u mesnom (najfinijem) danu, da li se smije pojesti komadić kruha za ručak?
curke sretno, izdržat ćemo mi to i biti manekenkice za mjesec dana![]()
gljive mogu svaki dan
kukuruz može drugi i treći dan (škrob)
kruh može sva tri dana za ručak feta kruha za večeru NE
ja sam još uvjek na istome
sad se ne vagam do 6.5. !!!!!!!
X već mi se sad mantabundevica prvotno napisa
![]()
i ja krećem ponovo! baš sam se lijepo hranila od ned-uto!
Eh evo i mene opet (un-ka mi je ipak super izdržljiva) , ja još danas i sutra na onom juha *ranju, i od petka sam sa vama. Inače sa 88.4 kg (vagana 02.04.) danas 82.5 kg
Ali važan korak koji poduzeh, svaki dan pola sata trčanja po prirodi, i 20 min. doma orbitrek, i navečer na kauču uz tv. dižem noge po 100 kom na jednu i 100 kom. na drugu nogu. I daje rezultate.
Ne odustajeeeeem...![]()
Primate me opet????
ja sam i dalje tu...
zadnje vaganje je pokazalo 83.9 što je 4.7kg manje od početka...
e onda je došao Uksrs...šta je bilo...nemam pojma...meni je vaganje 6.5. i do tada se ne vagam :D pa šta bilo da bilo.... 8)
Pa mi smo sa istoga krenule. Ajmo skupa dalje. Mislim da se natječemo, pa da si budemo podrška. Možda je bolji izraz uspoređujemo. Šta kažeš.brane prvotno napisa
Ja krenula prije 15 dana.Jutros se vagala i -3kg.
Iako sam uglavno se pridržavala jedino zeznem ugljikohidrate previše slatkog pojedem.A kad nemrem odoljeti.
ja krenula od ponedjeljka i danas mi je najdraži dan, kolači, sve mi je lakše i ljepše![]()
nego onaj vodeni dan, baš mora biti svakih 30 dana ili mogu si recimo rihtati na mjesečeve mijene da mi bude kakti lakše na vodi![]()
Ne mora biti svakih 30 dana, ali mora biti iza voćnog. Pa ako ti se potrefi...
Kad nekog neće dijeta, onda ga neće....
...bila na dijeti od prije mjesec dana do prekjučer....7 kg manje.
Odustala od dijete prekjučer...kad sam saznala da sam (neplanirano, ali sretno) trudna mjesec i pol. Nadam se da mi dijeta neće utjecati na bebu i trudnoću![]()
Sretno, cure! Ja vam se pridružim opet jednog dana![]()
Ninči prvotno napisa
Pa to je predivna vijest Ninči. Ludilo. Čestitam i neće ti djeta utjecati na trudnoću. Ja sam u trudnoći morala biti na strogoj (vrlo gladujućoj djeti) i sve ok.
I pripazi se malo i u trudnoći, bit će ti lakše kasnije. :D Znači bebač, kako slatko.