a kus-kus s raznim povrćem?aleksandra70vanja prvotno napisa
al sam puna ideja![]()
a kus-kus s raznim povrćem?aleksandra70vanja prvotno napisa
al sam puna ideja![]()
ma ljubi te aca![]()
pa kus-kus
kako sam na njega zaboravila, hrkljuš
to ionako MM ne voli pa mi je sad idealno da u njemu guštam kad za njega ionako kuhamo posebno
hvala, hvala, hvala
ja pijem isto s mlijekom, a na posao sam si danas ponijela rižu, i pecivo...
evo, ne muljam stvarno sam na 1.danu..znači, za 2.dan mogu kus-kus sa povrćem ..kis-kis
Meni jučer puknuo grom u tel. liniju i nisam se mogla više vratiti tu.
Anizta-AZ u dijeti ti piše da ako zgriješiš sutra nastavljaš kao da ništa nije bilo. Znači napraviš onaj dan koji bi ionako sljedio.
Ja sam na voćnom danas i to bi bio kraj druge serije. Odn. 8. dan. Volja, želja i žar kao i prvi dan. Kad padnem u krizu samo uzmem sliku od sestričnine svadbe gdje sam trenirala za sumo i odmah nastavljam.
Danas ujutro prije voćnog čim sam se digla sam se vagala i imam 2,5 kg. manje, ali ne odstupam ni malo. I ne povećavam količine.
Odlične ste!
Volim kad su oko mene ljudi (žene!) jake volje i odlučnosti! To me motivira!! :D
Ovo je prvi put da zaista ne sumnjam da ću uspjeti doći do svog cilja! I imam isti feeling i za vas. Valjda je neko ultra povoljno vrijeme za realiziranje odluka/želja...
I super mi je što nemam neki površni motiv kao uvijek do sada. Tipa... snimanje je za 4 tjedna, udri sad po vježbi i dijeti... ili slično. Sada to želim jednostavno zato što mi je želja izgledati onako kako će mene veseliti da izgledam. A ispred toga je osjećaj! Što sam mršavija, aktivnija sam!
Vjerojatno je lakše letjeti (duhom) kad te teško tijelo ne spušta.Zvuči banalno, ali iz iskustva znam da nije.
Od 66 kg nadalje ja se pretvaram u depresivnu bezvoljnu ženicu i to više ne želim u svojem životu!
Idemo dalje!! 8)
jooj riža je bila tako bljutava, fuj, nisam mogla ni jesti, teško mi je![]()
I da. Popričala sam sa svojom prijateljicom, osobnom trenericom u Torontu. Kaže da je super jesti ujutro voće!
Nakon vježbe trebam ili popit onaj sok sportski ili bananu pojesti (bolja varijanta) da mi ne padne onako jako energija kako mi se zna dogoditi.
I to je super! Znači, UN ka je ok!!!
Ne znam koju rižu papaš, meni je integralna zakon na slijedeći način:anima prvotno napisa
1) Na žličici maslinovog ulja ispržiti vlasac, majčinu dušicu, origano, chilli, curry i sve začine koje voliš....
2) Dodati tamari (dobar!) ili shoyu (bio&bio ili dm) i na to ubaciti prethodno kuhanu rižu.
To je savršenstvo!!! Djeca se dave u ovakvoj riži, a i ja. Jučer sam takvu rižu zamotala u nori algu i mmm.....
Anita-AZ prvotno napisa
Kakav Toronto, Anita odakle si ti? Kakvo snimanje imaš? Nešto sam propustila?
Ne, frendica je iz Toronta, tamo je osobna trenerica nekim sportašima, pa mi je njeno mišljenje vrijedno. 8)
A snimanja su druga priča vezana uz moj posao.(nisam manekenka, ni fotomodel da ne bi ispalo)
Pa kako si je pripremila?anima prvotno napisa
Možeš dinstati tikvice sa njom, paprike, luk, malancan, poriluk. Možeš dodati vegete po želji, peršina...
Ali izaberi jedno do dva povrća, a začine po želji i koliko želiš. I nikako kecap, ima šećera. I ajvar isto.
Bljutavo je ako samo napraviš rižu. Kao kad imaš proljev pa onako praznu. Pa tko bi u tome uživao.
Podsjećam vas moj tata je u 90 dana UN skinuo 25 kg. I rižu je jeo sa povrćem napravljenu. Ono povrće kojemu je sastav pretežno voda i vlakna. Ovo koje sam nabrojala. Taj obrok vam može biti gozba, a ne da zapinje u grlu. Stavi si ljepo na tavu malo lukića, kad požuti dodaj rižu, podlivaj vodom polako da riža polako mekša, negdje na pola stavi povrće npr. papriku i tikvicu i polako podlivaj dok ti nije meko po želji. Posoli ili još bolje obogati vegetom i DOBAR TEK!!!
A daj anita-AZ , ašto si onda, a daaaaaaaaj reci mi pliiiiiiz!Anita-AZ prvotno napisa
Anita zatrpala sam ti inbox na pp-u.
Po onome što vidjeh, naša Anita bi mogla biti i manekenka i fotomodel.
kako si ju pravila? možeš ju napraviti kao klasični rižoto, ono na prodinstanom luku, pa rizi-bizi, ili rižoto s gljivama, možeš i npr. punjene rajčice ili paprike sa kus-kusom, rižom, malo raznog povrća, malo graha, pa zapečeno. i tak...anima prvotno napisa
fakat, jeste ga navalile![]()
hvala u svakom slučajurižu sam skuhala nabrzaka ujutro prije posla, riža, vegeta i ulje...inače ju takvu obožavam ali naravno uz prilog, ili uz salatu koju pak nisam mogla na poslu pripremit...
Došla s posla i pojela to malo rižice par žličica, šnitu najtamnijeg crnog kruha, i složila si jedan capuccino od čokolade, samo 53 kalorije![]()
inače, odlični savjeti za rižu, thanks
juhu hu sutra su kolači![]()
Meni su danas kolači, ali jučer sam bila grijehovita, pa ih neću.
Hm. Po onom što sam ja vidjela, mogla bi i ti! 8)nenaa prvotno napisa
prelijepa si!!
Anita, jesmo rekli da se pravimo ko da ništa nije bilo?!
Inače sam si znala na unki složiti capuccino od čokse pa nije štetilo, a i on je bljutav bez šećera, nego eto, ko fol
nego, što ću sutra na poslu? neko pecivo ću morati, a da sam doma fino bi si pizzu složila za prste polizati......
htjedoh još nadodati da sam za voćni dan znala si kupit onaj sokić od ananasa bez šećera i to pijuckati kad mi dođe teško -nije škodilo
Anima, zašto žličicu riže i feticu najtanjeg kruha. Ma najedi se kako je zadano u dijeti. Ne moj se mučiti i bojati količine. Dakle riže ili onoga što taj dan jedeš do ruda bubokog tanjura za juhu, mislim do ruba udubine, ne do ruba da pada van. I odreži si lijep komad kruha. Ako previše smanjiš količinu usporavaš metabolizam i mršaviš sporije. Stvaraš kontra efekt.
Anita-AZ prvotno napisa
![]()
![]()
. Pa šta ne vidiš da je slika samo glave. tu sam bila još trudna. E da se vratim na težinu sa mojeg vjenčanja i bit ću prezadovoljna.
Ali i ti si mi baš krasna.
kad ne mogu, nije mi fino, bi ja...nenaa prvotno napisa
a i ja bi gledala te slike od neneaa i Anite![]()
Čekaj da smršavim pa ću stavit sličicu. Zelim opet da su mi noge duže nego šire. Ubilo me ovo voće danas. Sutra MEEESOOO!!! Iako nisam ljubitelj i taj dan me dosta muči, ali nakon ove gladi danas pojela bi i pržene komarce. Ma ne bi, ali stvarno sam gladna i dobit ću proljev danas.
ja ti salatu za posao radim ovako: u jednoj maloj posudici koju mogu čvrsto zatvoriti pomiješam ulje, ocat, sol i malo vode.anima prvotno napisa
u velikoj plastičnoj posudi složim salatu (važno je da se i ta može dobro zatvoriti) i onda na poslu ulijem preljev u veliku posudu i poklopim i promućkam par puta i eto ti salate.
ja često za posao radim salate sa svim i svačim pa mi je ovo zgodan patent.
To i ja radim. Začini smuljani i samo ih prelijem.zhang prvotno napisa
I ja se sjećam Anite kao prelijepe vlasnice teksas Diesel (?) haljine.
Ne treba tebi dijeta, prezgodna si!!!
Ah evo me u 9. danu. hlače zakopčavam jako lako. Još samo 89 dana. JOOOOOOJ!!!
nenaa prvotno napisa
i meni je mesni,ajde reci neki recept!!!!!
nenaa mislis jos samo 81 dan :D
Juce sam za cijeli dan na poslu jela kukuruzne pahuljice sa jogurtom, kuci sam dosla u 20h toliko gladna da sam pojela tri virsle sa majonezom, senfom i kecapom, oci gladne i jos mazala eurokrem na pola snite hljeba, i jutros na vagi 1 kg vise. Plakalo mi se od muke![]()
Danas idem kolegici na babine i bice slano-slatkih specijaliteta, tako da necu gledati sta jedem, a jedva cekam narednu sedmicu, od srijede sam sa vama.
I jos nesto me muci. Posto moram rucati na poslu, znaci donosim hranu na posao i sve moje kolegice ce znati da sam ja na dijeti i sta jedem i to mi bas nije drago. Sta koga briga jesam li ja na dijeti, znam da ce Opet![]()
mamilica prvotno napisa
ah ja sam ti blondie, da još 81 dan.
Tvoje postove neću čitati, odmah sam gladna.
Ja sam jučer pojela jako puno pizze od patliđana i muka mi je.Imala bi voćni dan danas i da nije voćni dan.
Baš mi je jako loše. Pomisao na patliđane me ubija. Aaaa...
_________
NEMOJTE SE VAGATI SVAKI DAN!!! Vaga nije neki bitan pokazatelj od dana do dana. Ja se važem svaki proteinski dan ujutro.
Danas da se važem imala bi i ja kilu više, jer mi je prepun trbuh od ovog jučer što očigledno baš ne probavljujem.
mamamilica, i ja danas opet dolazim s bananama, i mislim se opet će me pitati, ali mislim se opet, ma zaboli me 8)
ja si danas kupila jednu lepinju, i to ću si uz kavicu poručati, a kad idem doma svratit ću do slastičarnice...
šunku i sir? sendvić jedan manji sa salatom, zakaj ne?!nenaa prvotno napisa
Ja sam vegetarijanka tako da ne jedem ni jedno ni drugo.nenaa prvotno napisa
Glavni izvori proteina su stoga meni SEITAN, TOFU (sojin sir), TEMPEH, a mozes i FETA kravlji sir (puno proteina, ali i puno masnoće, za razliku od prethodno navedenih koji nemaju masnoće, a imaju puuuno proteina) i ostale mliječne proizvode. Posni svježi sir je super omjer protein/masnoća, samo ne znam što s njim.
Riba je također proteinska namirnica. Najmanje mastan je oslić, sa najviše proteina je tunjevina.
Eh riba mi uopće nije pala na pamet. Moj brat je vege... Probala sam ja te n jegove tofue i soje i svašta, ali nije mi dobro. Obožavam neku fašir smjesu. Znam da nije najzdravija, ali kad ne zdrave stvari su tako dobre.
Nisam čitala sastav.
Mogla bi i fašir smjesa imati velik udio proteina. Probaj!
A da, okusi ovih proizvoda su jako drugačiji od svega što smo do sad probali, a razlika je i od proizvođača do proizvođača. Tako da te kužim.
Danas ipak oslić na gradelice sa maslinovim. I kanta salate.
Evo pičim na ručak. Jupi.
Nekako mi treba nešto konkretno. Ali kada sam zakopčala lakše hlače danas, ma ne bi jela za ništa na svijetu.
ja imam dinstano meso sa kis.kupusom,i naravno zelena salata...sutra cu grah,mislim da cu s jecmom...
Evo i mene na 2.danu - ubila sam se od rižota sa blitvom -malo sam ipak previše pojelaiako, nisam više od tanjura
meni na poslu nije problem nešto na brzinu skuhati - radimo u stanu koji je opremljen kuhinjom /i do sad smo si uglavnom kuhale/...
vaganje- moram se vagati svaki dan ...umrla bih od znatiželje-ali, kao referentne vrijednosti uzimam samo ponedjeljak ujutro sa gaćama i grudnjakom /inače od sisa ne bih vidjela vagu/![]()
Ja vam napisah da idem kolegici na babine na gozbicu. Medjutim, nista od gozbice :?
Opet drobila kornfleks u jogurt i gladna sam ko vuk. MM predlaze ribu za veceru, mljac, jedva cekam.
ja sam danas na voću, jutros iz čiste znatiželje stala na vagu, i začuđujuče dobro podnosim ovaj dan![]()
Moram vam reci da sam narucila vagu, to su neki priozvodi iz EU, koja pored kilaze (kg i g) mjeri i udio masnoce i vode u organizmu. neka pametna vaga :? Pravo lijepo izgleda, a valjda ce me podsticati da vodim racuna o svom tijelu.
Moja dobra prijateljica kaze da joj je vaga najveci neprijateljMoramo ih nadmudriti!
Anita, ako si odustala od djete ( koja ti i nije bila potrebna)
svejedno se javi. Bar za podršku.
Ja danas pojela pun tanjur rižića sa tikvicom i gljivama. I imam jako puno volje još uvijek. Eto olučila sam za 3 dana imati prvi VODENI dan. Moram priznati da me je strah kako ću ja to, ali vidjet ćemo.
Ne, ne, nisam odustala! Ja ću svojih mjesec dana (min.) odraditi! Pa ćemo dalje vidjeti. Znači, javljam kad prestajem! Ako nisam javila, znači da UN-iram. 8)
Već sam odradila teretanu. Ručak je bio super. Idem dalje.
curke, dajte tu napišite i iskustva s onim čajem, ne sjećam se više kak se zove, vidjela sam Anita i nenaa da pijete
Krivo. nenaa ne pije nikakav čaj, ali nadam se da će ti netko od cura tko ga pije pomoći.
Inače znam iz viđenoga da i ona voda od kiselog kupusa pomaže. Ali ja ne volim kiseli kupus. Pa mi je i to bljak. I kiseli kupus sirov par vilica na dan je valjda dobar za mršaviti. Ja se ovaj put trudim ne experimentirati, jer kad to počnem raditi, uvijek odustanem od bilo kakve djete. Zato ovog puta 90 dana UN-ke, a i 31.12. idem na jedan meni važan događaj i moram biti tip top. Svi me pamte 3 god. za redom kao mršavu, lani sam bila trudna pa sam svima bila slatka, a ako ovakva dođem ove godine svi će :shock: . Zato Nenaa neće jesti ništa osim UN-om propisano.