Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: čangrizava teta DV u Dubravi

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno čangrizava teta DV u Dubravi

Kakav je vaš odnos sa tetama u jaslicama?!?!?
    Mi imamo dvije tete, jedna mi je super, uvijek pristupačna, odgovori strpljivo i normalno kada je nešto pitaš, ne drami ako dođemo po malo 15 do 5, uredno je preuzme ujutro i sve pet. Druga teta je totalno druga prića. Malo je starija, ali uvijek nešto gunđa, čujem je ujutro dok presvlačim Lauru, stalno se nešto buni, na ovo na ono, kak ona nemre non stop mirišati djeci guzice, kak ovo nije uredu, kak ono nije uredu, kak bu ona to sve dovela u red..... baš ono negativna energija uvijek.... Ujutro nikada ne preuzme Lauru već ja moram Lauru odvesti do nje u drugi dio hodnika (imaju hodnik koji je podjeljen ko na dva djela sa prolazom) koji je na drugom kraju od naše sobe i onda Laura s njom pije kavu pitaj boga do kad. Danas su gledale Avonom katalog i pile kavu..... Ta situacija mi je dosta nezgodna naročito kada se vratimo sa „bolovanja“ pa one prve dane dok se L ponovo ne ufura, jer je onda polucmizdrava, i na rubu je da ne poludi i počne se plakati prije nego što ja odem i umjesto da je teta preuzme i zainteresira sa nečim u sobi, moja L ko po kazni još mora tamo sjediti s njom dok ona kafeniše.....
    Kada se dogodi da dođemo po L 15 do 5 uvijek je ljuta, na pitanja jedva da odgovori i baš mi je grozna. MM ju je jednom vidio kak je drugu djecu iz grupe čvrsto zgrabila za ruku i potegla prema sobi, i ja jednostavno nemam dobar filing za nju. Jednom sam doslovce trčala po L s posla i stigla sam u 15 do pet i kad sam ušla u predvorje (ona mene nije vidjela) čula sam je kako komentira tipa „da. ...... sva sreća da je mala dobra inaće neznam“ a L je ostala taj dan zadnja i na nikog se drugog to nije moglo odnositi.
    Inaće, Laura ide u obogaćeni program koji umjesto 200 kn plaćamo 500 kn (200 kn gradu a 300 kn baš vrtiću) a jedna od posebnosti tog programa je što djete ne podliježe dežurstvima i uz to tete imaju malo veću plaću od ostalih. Naravno, radi se o 10 satnom programu tako da se djecu može dopeljati u 7 i pokupiti u 17 h. Kod nas je situacija da Lauru iz vrtića pokupi MM oko 3:30 ali ima dana (koji su dosta rijetki i od 01.09. desilo se to 4 puta) kada MM nemože doći po Lauru pa ja jurim s posla i stignem 20 do 5 ili 15 do pet. Laura nikada nije ostala iza 5 u vrtiću.
    Glupo mi je postavljati se prema teti i pozivati je na red jer ne bi htjela da se to poslije odrazi na Lauru u grupi, ali isto tako me užasno živcira njezino ponašanje, naročito ujutro i ukoliko se tako malo kasnije, ali još uvijek unutar njihovog radnog vremena, dođe po Lauru.
    Šta da radim? Da li reagirati, poslati anonimno pismo vrtiću s pritužbom na tetu?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Najprije razgovaraj s tetom, a ako ne bude rezultata onda idi dalje.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joj moram priznati da ti je vjerojatno grozno tako djete ostavljati a znaš da i ti sama nisi zadovoljna sa tetom, a kako bi onda oni jadni bili.
    Baš mi je žao te dječice pogotovo kad su tak mali a imaju tako grozne tete.
    Mi sva sreča nismo imali nikada grozne tete. Je bile su naravno bolje i lošije ali je sve to bilo ik, odnosno ja sam bila zadovoljna.
    Ne znam kaj bi ti savjetovala, možda da probaš promjeniti grupu gdje su malo bolje tete.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bojim se da se taj naš razgovor ne bi odrazio poslije na njen odnos prema Lauri :?

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj di_zg prvotno napisa
    bojim se da se taj naš razgovor ne bi odrazio poslije na njen odnos prema Lauri :?
    Ako se to slučajno dogodi, onda imaš valjani razlog za premještaj u drugu skupinu.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ta kava i listanje kataloga mi je katastrofa.
    Takvo šta nisam nikada vidjela u našem vrtiću. Kad dovodim i odvodim djecu, tete sjede za stolom sa djecom i slažu slagalice, ili se igraju kazališta, crtaju, plešu ili vježbaju. :D

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

naše su tete super još uvijek...da ne ureknem..

imali smo mali nesporazum sa jednom tetom na zamjeni...teta je ok, vedra, al je rekla da ga je za ručak šopala...
    Miha kad ga se tjera još je tvrdoglaviji, a kako nam adaptacija teže ide i nije htio jest 2 tjedna tamo... ljepo sam je zamolila da ako ne želi jest nek ga ne sili, ja mu dam jest prije vrtića, u vrtiću bude još nekih 5 sati, može biti bez hrane ako ne želi....onda mi je ona objasnila da mu nije na silu gurala, nego su se vratili u sobu, oni vidjeli krevete i tete kako ih slažu pa većina počne plakat i onda neće sami jest...a on je cendrao i uredno otvarao usta...

mislim da treba prvo teti reć, ljepo, ako ne pomaže ići dalje...

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ok su mi vaši prijedlozi ali kako da dođem teti i da kažem "Molim vas da kada moje djete dođe u vrtić vi ga ljepo preuzmite i počnite se baviti s njiom za što ste i plaćena a ne da Laura s vama pije kave i lista neznam ni ja kakve kataloge"

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ok su mi vaši prijedlozi ali kako da dođem teti i da kažem "Molim vas da kada moje djete dođe u vrtić vi ga ljepo preuzmite i počnite se baviti s njiom za što ste i plaćena a ne da Laura s vama pije kave i lista neznam ni ja kakve kataloge"
    Prije svega smirena i hladne glave. Reci joj ono što temuči na tvom mjestu nebih išla sa "radite ono za što ste plaćeni" već bih joj objasnila da mi se ne sviđa način na koji ona preuzima dijete, da smatraš da je, za Lauru, bolje da se odmah angažira u grupi... Bitno je da tvoj nastup nije agresivan, lijepa riječ otvara sva vrata.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Prije svega smirena i hladne glave. Reci joj ono što temuči na tvom mjestu nebih išla sa "radite ono za što ste plaćeni" već bih joj objasnila da mi se ne sviđa način na koji ona preuzima dijete, da smatraš da je, za Lauru, bolje da se odmah angažira u grupi... Bitno je da tvoj nastup nije agresivan, lijepa riječ otvara sva vrata.
    Sa ovim se u potpunosti slažem, pogotovo krajem.
    A to da one ispijaju kave i listaju novine te da se ne može udostojiti ni preuzeti djete kako god zapovjeda to mi je prestrašno.
    To još stvarno nisam doživjela i nadam se da neću jer stvarno ne znam što bi u takvoj situaciji.
    Ona valjda misli ako je stara radnica da ne ora više ni raditi.
    Ništa ti pokušaj na ljep i ne toliko direktan način popričati sa njom ako ne onda na višu razinu.
    Držim ti fige da se sve riješi super i na brzinu.

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

neznam uopće kako da to izvedem.......

a možda da lauru odmah pošaljem u sobu?

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

to bi se trebala dogovoriti za termin sa tetom (nadam se da imate informacije), a ne dok ti dijete čeka tetu

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma ja čak ne bih počela s tim da treba da se angažira... ili sl. ona sije tom energijom i to je ono što te smeta. da je ona simpa, ma mogla bi listati kataloge do mile volje.

ja bih joj u jednom trenutku moje nadrkanosti (ekskjuz maj frenč) pitala a zašto ona ovdje radi kad joj je sve to tolika tlaka. i rekla bih joj da se osjećam neugodno kad vidim da njoj moram predati dijete, da ima tako negativnu vibru. rekla bih joj to u facu. i natuknula bih da ne plaćam bez potrebe više novaca. i da razumijem da svatko može imati loš dan, i da ih i ti imaš, al ta stalna loša volja od njene strane je zarazna. itd. žurim se pa i nemam nekakvu ideju što bih joj sve rekla. al bih joj dala do znanja da se zapita zašto se tako ponaša.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da ne bi podizala novu temu samo ću se nadovezati.

Što bi napravili da vam je teta kao meni jučer između ostalog rekla :"Vaše dijete cijeli dan ne zatvara usta. Dere se i cendra, a sve bez suza. Postalo je nesnošljivo svim tetama (jaslice-dvije grupe tri tete). Jako je tvrda, sebična i ljubomorna. Od nje nijedno dijete ne može spavati u vrtiću, a samo čekam kad će mi tko od susjeda (jaslice u zgradi)zakucati na vrata da me pita što to radimo djeci......"

Svašta je još nešto reka. Da se riješimo njene omiljene igračke i slične stvari.

Uglavnom cijelu noč sam plakala. Ja doma s njom nemam nikakvih problema. Suradljiva je, strpljiva. Sve u svemu sluša. To je djete od 14 mjeseci, a već je etiketirana kao nesnošljivo, ljubomorno, posesivno.....????!

Očajna sam!

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kimama ja sam mislila da imam problem ali ovo je strašno. Nekako mi se čini da je ta vaša teta sama sebe popljuvala jel kakav je ona odgajatelj kojoj ne polazi za rukom smiriti djete, a kamoli takve stvari izgovoriti..... mislim da trebaš ozbiljno porazgovarati sa ravnateljicom vrtića i pedagogom, prepričati im sve kao što si i nama i vidjeti šta će one reći. One su tu zbog nas, mi ih plaćamo i morale bi biti super pristupačne, i uslužne, pa za boga miloga, ona su uslužna djelatnost, traže od nas da imamo u njih povjerenja a na kraju tako..... joj, mislim da bi je mogla zadaviti....

u mom slučaju ima promjena, razmislila sam si dobro, uzela sve vaše prijedloge u razmatranje i odlučla sam poslati anonimni mail vrtiću. Tamo sam napisala svoj problem, to nesretno kafenisanje ujutro, neljubaznost i nisam dobila nikakav odgovor. Međutim, danas ujutro dođemo nas dvije u vrtić kad ono svaka teta u svojoj ili oko svoje sobe, naša teta je ljepo preuzela lauru i odmah su otišle čitati slikovnicu, kave niotkud, samo je mirišala..... možda su dobile odmah u 7:00 po nosu (navodno da je ravnateljica aždaja) pa ćemo vidjeti kako dalje.
    i da, još uvijek nisam mailom dobila nikakav odgovor, ali ovo danas ujutro je bilo, čini mi se, ne baš slučajno...

[/b]

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

eto ga, pomaka ima... samo je žalosno da to morate riješavati anonimno... Kako uopće može pasti na pamet odgojitelju da preuzima dijete uz kavu... neka doma popije kavu... prestrašno!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •