Kakav je vaš odnos sa tetama u jaslicama?!?!?
Mi imamo dvije tete, jedna mi je super, uvijek pristupačna, odgovori strpljivo i normalno kada je nešto pitaš, ne drami ako dođemo po malo 15 do 5, uredno je preuzme ujutro i sve pet. Druga teta je totalno druga prića. Malo je starija, ali uvijek nešto gunđa, čujem je ujutro dok presvlačim Lauru, stalno se nešto buni, na ovo na ono, kak ona nemre non stop mirišati djeci guzice, kak ovo nije uredu, kak ono nije uredu, kak bu ona to sve dovela u red..... baš ono negativna energija uvijek.... Ujutro nikada ne preuzme Lauru već ja moram Lauru odvesti do nje u drugi dio hodnika (imaju hodnik koji je podjeljen ko na dva djela sa prolazom) koji je na drugom kraju od naše sobe i onda Laura s njom pije kavu pitaj boga do kad. Danas su gledale Avonom katalog i pile kavu..... Ta situacija mi je dosta nezgodna naročito kada se vratimo sa „bolovanja“ pa one prve dane dok se L ponovo ne ufura, jer je onda polucmizdrava, i na rubu je da ne poludi i počne se plakati prije nego što ja odem i umjesto da je teta preuzme i zainteresira sa nečim u sobi, moja L ko po kazni još mora tamo sjediti s njom dok ona kafeniše.....
Kada se dogodi da dođemo po L 15 do 5 uvijek je ljuta, na pitanja jedva da odgovori i baš mi je grozna. MM ju je jednom vidio kak je drugu djecu iz grupe čvrsto zgrabila za ruku i potegla prema sobi, i ja jednostavno nemam dobar filing za nju. Jednom sam doslovce trčala po L s posla i stigla sam u 15 do pet i kad sam ušla u predvorje (ona mene nije vidjela) čula sam je kako komentira tipa „da. ...... sva sreća da je mala dobra inaće neznam“ a L je ostala taj dan zadnja i na nikog se drugog to nije moglo odnositi.
Inaće, Laura ide u obogaćeni program koji umjesto 200 kn plaćamo 500 kn (200 kn gradu a 300 kn baš vrtiću) a jedna od posebnosti tog programa je što djete ne podliježe dežurstvima i uz to tete imaju malo veću plaću od ostalih. Naravno, radi se o 10 satnom programu tako da se djecu može dopeljati u 7 i pokupiti u 17 h. Kod nas je situacija da Lauru iz vrtića pokupi MM oko 3:30 ali ima dana (koji su dosta rijetki i od 01.09. desilo se to 4 puta) kada MM nemože doći po Lauru pa ja jurim s posla i stignem 20 do 5 ili 15 do pet. Laura nikada nije ostala iza 5 u vrtiću.
Glupo mi je postavljati se prema teti i pozivati je na red jer ne bi htjela da se to poslije odrazi na Lauru u grupi, ali isto tako me užasno živcira njezino ponašanje, naročito ujutro i ukoliko se tako malo kasnije, ali još uvijek unutar njihovog radnog vremena, dođe po Lauru.
Šta da radim? Da li reagirati, poslati anonimno pismo vrtiću s pritužbom na tetu?