Iako te petra potpuno razumijem, nakon sto sam gledala "Otvoreno" u kojoj se govorilo o onom nesretnom zakasnjelom carskom rezu, kao poanta emisije se izvuklo da bi carskih rezova trebalo biti vise i da bi se na njih lijecnici trebali odlucivati brze.
ili sam ja nesto krivo shvatila.
To mi je bilo zao i nakon emisije mi je ostao gorak okus u ustima. Onaj ginekolog je bezuspjesno pokusavao objasniti da carski rez uopce nije bezazlena stvar, da je to kirurski zahvat koji nosi svoje rizike i da uopce nije jednostavno donijeti odluku o carskom.

Nije rijetkost cuti zene kod kojih se pocelo s prirodnim porodom, a zavrsilo carskim da im je zao sto je tako bilo, sto nisu odmah isli na carski, jer su se ovako duplo mucile. Carski se olako shvaca. To ne bi trebalo tako biti. Ali tako nazalost je. Kad tako ne bi bilo onda bi ti Petra bila zaista u pravu sa svojom primjedbom.

Carski je prava blagodat onda kada drugacije nije moguce dovrsiti porod. Ali samo onda. Ja vjerujem da lijecnici samo tako i donose odluku o sekciji. Ali cini mi se da kod pacijenata ta granica malo pomaknuta.