Citiraj VedranaV prvotno napisa
"bolje da se ne mučiš",
ja sma išla na carski rez i nisam imala neugodno iskustvo te mislim da nema nuspojava gore spomenutih, ali pretpostavljam da još nije kasno da koju dobijem. svakako ono što želim naglasiti je to da se na carskom rezu itekako namučiš i da mi je puno žena koje su rađale i vaginalno i carski reklo da je puno teže ići na carski rez. carskki ne boli dok ti ga rade jer si ili pod općom ili lokalnom anestezijom, ali poslije.........ja sam prije carskog bila 3 puta operirana i to su bile jako ozbiljne operacije (sve pod općom anestezijom), ali me niti jedna nije boljela kao oporavak poslije carskog. ja sam 3 dana dušu svoju ispuštala, bolovi su bili strašni, ali nakon 3 dana sve je prestalo i do dan danas me nikad ništa nije zaboljelo niti osjećam neke posljedice osim inkontinencije koja je učestala i kod vaginalnog poroda. tako da izjava: "bolje da se ne mučiš" nikako ne stoji jer se itekako namučiš. ipak, ja bih to ponovo ponovila jer mi je sin rođen savršen i bez ikakve infekcije ili sl.tegoba koje bi sasvim sigurno imao da sam išla vaginalno budući sam u cerviksu imala krcato bakterija. mislim, lijepo je znati koje su prednosti, a koje mane pa neka svatko odluči za sebe.