Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Krvna grupa roditelja i razvoj djeteta u trudnoći.?.

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Krvna grupa roditelja i razvoj djeteta u trudnoći.?.

Molim par savjeta. Da li krvna grupa roditelja utječe i može biti problem u razvoju djeteta u trudnoći? :? Šogorica je išla izvaditi svoju krvnu grupu, trudna je 8 tjedana. Ona je A-. Pitali su ju koju krvnu grupu ima muž jer ako slučajno ima istu, dijete bi se moglo roditi bolesno i slično. Ja prvi put čujem za to. Sad se ona jako boji, muž će joj ovih dana ići provjeriti svoju krvnu grupu. Da li ste kad čule za takvo što? Molim pomagajte. To im je prva bebica i jedva je ostala trudna pa se sad brinu.

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Neka se opusti. Ako se i pokaže da muž ima krvnu grupu koja bi s njenom mogla raditi probleme, raditi će testove senzibilizacije tijekom trudnoće, gdje će se pratiti da li se slučajno razvijaju kakva antitijela - što je u prvoj trudnoći iznimno rijetko, posebno ako neće ići na nikakve invazivne pretrage (amniocenteza, csv). Problem može biti ako muž ima pozitivnu krvnu grupu, no kao što rekoh - do miješanja gupa mame i bebe dolazi ugl. tek kod poroda. Onda se mami daje injekcija koja sprečava probleme u daljnjim trudnoćama.

Rijetke su kombinacije gdje se roditeljske grupe po nekim dodatnim faktorima ne slažu, ali i to se da dan danas dosta dobro pratiti. Takve trudnoće se onda više prate i opet uglavnom bude sve ok!

Samo mirno, trenutno je stres isto nepotreban, pa neka se pokuša opustiti. Evo, ja sam rh- grupa, moj muž je pozitivan i sve je ok, za par dana trebam roditi!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

molim te, pogledaj neki od postojećih topica na tu temu.
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...upa+trudno%E6a
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...upa+trudno%E6a

ovaj ključam radi preglednosti ovog pdf-a.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •