Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: 3D UZV kao vid prenatalne dijagnostike

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno 3D UZV kao vid prenatalne dijagnostike

Bokić svima!
    Evo, sada sam 10+3 (valjda), jučer bila kod gin.
    Kako imam blizu 38 godina potpisala sam da neću raditi prenatalnu dijagnostiku (amniocenteza...). Nije mi ni prvi put da sam potpisala. Nije bitno.

Uglavnom, doc mi veli: kako sad kod nas ne radi uzv (baš jučer crko) odite u neku bolnicu na uzv. Najbolje 3D uzv, jer je i to način prenatalne dijagnostike. Da se vidi jel bebi nešto, ako treba neka intervencija odmah nakon poroda...

To mi zvuči logično.
    Samo me zanima, kamo da idem. Zadnju sam bebu rodila u Merkuru i bila zadovoljna 'uslugom'
    Je li 3D UZV štetan za bebu?
    Koliko se čeka?
    Plaća li se?
    Ako znate još štogod...

Unaprijed hvala na odgovorima!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

odi u privatnu polikliniku one su sve opremljene 3D ili 4D uzv-om, i ne čakš dugo da dođeš na red

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja bih ti isto ako možeš, preporučila privatnu polikliniku.
    Imaš svoj termin i nema čekanja.
    Samo UZV je kod većine oko 300 kn.
    Štetnost- nije dokazana.
    Sv. Duh ima 3D, ali je potrebno po 4 tjedna unaprijed se naručiti a ti si sada u tjednima kada se radi UZV u kojem se gleda nuhalni nabor i druge mjere koje iskljucuju Down.
    Ja sam na taj UZV išla u polikliniku Vili i doktor nije inzistirao na probir testu, tj. daljnim pretragama koje uključuju vadjenje krvi itd.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je doc rekao da odem od 16. tjedna nadalje. Nismo spominjali da se isključjuje Down nego neke druge anomalije.

Ma meni je sve to malo ljigavo, ali jedna moja poznanica je sa puno manje godina od mojih sada rodila bebu koja je hitno nakon poroda vožena na Rebro na operaciju. Sala je bila spremna i sve, jer se znalo da mali ima to nešto (mislim da mu nešto nije zaraslo kako treba), i zahvaljujući toj operaciji sve je ok. Zanimljivo, isti dan je rođena beba sa istom anomalijom i sreća da je već postojala sala i ekipa za operaciju (zbog ovog koji je praćen), tako da je i druga beba, koja nije praćena, spašena

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamaShe, preko nekoliko topica je otvoreno na temu uzv-a tijekom trudnoće. molim te posluži se pretražnikom i pogledaj neke od njih. molim da se moguća rasprava nastavi na jednom od tih topica.

ovu temu zaključavam, a potom i brišem.

hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •