Ljiljan, razumijem i sreću i zabrinutost . Beta je visoka i mogla bi bit tri ploda, ali pričekajte malo, često ti to počne tako, a onda se vide samo dva srca, što je bitno manje rizična trudnoća. Ne znam ti za Srbiju, u Hrv. se ne radi, tj. Hrvatice to, ako je potrebno, na doktorovu sugestiju rade u Sloveniji. Evo tog topica, zove se "selektivni prekid višeplodne trudnoće", ženi koja ga je pokrenula, ako se dobro sjećam, bila su vraćena dva embrija pa se jedan podijelio. I to je moguće, iako trojke nisu ciljani ishod IVF-a, ali ima dosta i sretnih ishoda s trojkicama, sve zavisi o puno faktora - kako su smješteni, tvoja konstitucija i sl. Ovdje je pokretačica topica pitala više liječnika za potpomognutu i mislim da su bili suglasni u sugestiji za redukciju jer bi možda bila izgubila sva tri ploda, redukcija je uredno prošla, nadam se da trudnoća oK teče - išla je redukcija na ta dva koja su dijelila gestacijske vrećice. S druge strane, imaš puno trojki i sretnih mama trojki na topicu ispod. Ja se ipak nadam da će bit jednosavnije. Nije rečeno da su ti s tom betom trojke, mogu bit i dvojke, treba pričekat UZV - i moja trudnoća je krenula kao blizanačka, da bi jedan embrij bio blighted ovum (vraćena su bila 3). Sretno, i evo ti tog topica, vrijedan je jer je ovo, mislim, jedan od jedinih topica koji se uopće javno spominju vezano za redukciju, inače infaći idu rekla-kazala-ja čula:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...dne+trudno%E6e