Pa odmah rezerviraj, vidiš da je nestašicaSanjica prvotno napisa
![]()
Pa odmah rezerviraj, vidiš da je nestašicaSanjica prvotno napisa
![]()
Čekam da se božana vrati iz Vinkovaca, Virovitice, kud je već otišla. Šta ak žena ovo nije vidjela pa mi kupi?!
Ponuda je otvorena do daljnjega.Sanjica prvotno napisa
![]()
ja ubola tomicu za nikolu - one neke smeđe tračnice i osnovni set za 179 kn...pa sam još uzela i dodatni vlak (99 kn), jer mi je bilo bezveze da dobije samo lokomotivu..mislim, ak nema vagona, čemu vlak?
naravno, potrošila sam više nego sam isplanirala![]()
a na smeđe idu plave tračnice...naravno, u TL više ne dobivaju plave trančice
bah, bitno da se dijete veseli...
Nije tema, al ako si toliko potrošila za nikolu, kakvi će tek biti božićni pokloni?sofke prvotno napisa
sofke, misli mda sam već ovo pitala nekog...
Jel na te sivo smeđetraćnice idu oni vlakići koji imaju magnetiće da se mogu povezat?
Evo i mene, tek sam otkrila temu...
Na smeđe tračnice idu plastični veći vlakovi na baterije, ne mogu metalni vlakići s magnetima.
Smeđe tračnice imaju adaptere koji se spajaju na plave tračnice.
I otkriće - davno smo dobili Tomy vlakić za jednoipolgodišnjake (ne mogu ga naći u katalogu), te tračnice idu na Trackmaster (smeđe) pomoću adaptera i plave - na njih pašu bez adaptera, direktno.
Mi imamo početni set smeđih tračnica+Thomas i Percy, ali nije uopce oduševljen s vlakićima na baterije. Ali zato Take along....![]()
evo, vlakić u punom pogonu![]()
sanjica, ona dobije igračke za božić, nikolu i rođendan
između niš ne dobiva, dobro, kupili smo samo one popišanke jer mi je krv s tim popila, ali nema da se dođe primjerice u getro pa bi ona neku plastiku za pedesetak kuna
tak da kad joj kupim onda mi se ne da kupovati bilo što odnosno nije mi žao dat malo više za ono što je veseli..neke stvari sam promašila, a s nekima se ne staje igrati
osim toga, ona si sve kombinira..oko tomice je posložila lego kućice, stvari koje ima od playmobila, ne daj bože da nekaj fali, jako si pazi na stvari
no vratimo se na tomicu...ja sam bila neodlučna da uzmem take along..take along ima više mogućnosti, što znači da stalno treba nešto dokupljivati..i take along nije na baterije
naše tračnice su smeđe i kompatibilne su sa plavima..TL uopće više ne dobiva plave :/
take along su sive i za to ima svega, al je skuupo..recimo aerodrom je mislim oko 220 kn..stanica isto oko 200 kuna, itd,itd
što se tiče vlakova, to je to, ima tomicu i gordona, svaka lokomotiva ima jedan vagon, a ja ionako više ne mislim dokupljivati
sofke, a jel možeš staviti sliku?
Ja nemam pojma o TOmici, malo sam gledala u katalogu i što više čitam ovaj topik, manje toga mi je jasno![]()
i meni je sve manje i manje jasno
Plavih tračnica nema nigdje, ali vi spominjete da se smeđe mogu nadograditi na plave. Ima li gdje kod nas tih adaptera?
Malo mi je glupo sad opet ispočetka sa sivim, kad već imamo plave.
ak imaš plave onda pašu smeđe, ali adaptera nije bilo u našem smeđem setu
znam da izgleda komplicirano, ali treba doći do dućana i vidjeti na licu mjesta
A mi smo jučer dali 250kn za Tomicu koji vozi, svira i izbacuje balončiće iz dimnjaka. (na baterije, za 18mj)
Problem je što nam se (već!) potrošila tekućina koju smo dobili uz njega, a alternativu nisam otkrila. Ako stavim običan šampon, neće, ako razmutim sa vodom, puno se zapjeni i samo mi smoči pod!
A ta bočica koju smo dobili uz vlakić je radila tako velike i divne balončiće.......
Može me tko prosvijetliti?
Ili, jel ima u TL kupiti te tekućine posebno?
Ja sam skroz izgublejna u ovim vlakićima![]()
Doma imamao taj Take along strat set - sive tračnice, a Djedu Božičnajku smo naručili ovo http://www.eigrace.com/product_info....k-v-gorah.html
E, sada..Dali sam ja to dobro skužila, da ovo ne paše zajedno, ni sa pomoću adaptora![]()
Ima.Ja vidla na Žitnjaku u TL,al mi se čini da i nije baš jeftina :/M.a.r.t.a prvotno napisa
Možda da probaš s onim tekućinama (u muelleru ih drže) baš za balone od sapunice.Imaju i velika pakiranja,a čini mi se da je jeftinije
petarpan prvotno napisa
Nisam ni znala da postoji tekućina za balone od sapuniceMoj recept iz djetinjstva je detarđent za suđe!
Mueller mi je predaleko![]()
Ima li u Konzumu, Plodinama, Lidlu?
Nisam ni znala da postoji tekućina za balone od sapuniceMoj recept iz djetinjstva je detarđent za suđe!
Tekučina za mjehuriće se može napraviti i doma, u sapun i vodu se doda malo glicerina (glicerol). Neznam dali če funkcionirati u vlakiću, ali za mjehuriče od sapuna funkcionira savršeno![]()
u Tl u Vinkovcima nema garaže, ja sam nešto malo probrala po vlakićima, ima jedino aerodrom od većih kompleta.
Doma imamao taj Take along strat set - sive tračnice, a Djedu Božičnajku smo naručili ovo http://www.eigrace.com/product_info....k-v-gorah.html
E, sada..Dali sam ja to dobro skužila, da ovo ne paše zajedno, ni sa pomoću adaptora
Imaš pravo, ovo ti ne paše jedno na drugo, mi imamo Take along i sigurno ne paše na ove smeđe tračnice, mi smo za rođendan dobili sličan set i nije nam pasao, išli smo ga zamijeniti u TL.
Ovo je bilo za In love![]()
Ja sad opet iščitala topik![]()
Mislim da mi je sad jasno.
I mislim da sam odlučila.
Velikoj ću ipak kupiti bolesnog ponija, a mlađoj vlakić.
I ako se ne varamTake along (sive tračnice) i vlakić s magnetom.
To je ono u TL katalogu Set Thomas stanica, Set Thomas most i to???
Jesam bar dobro spojila?
Mima
Lego sam vidjela u TL u Importanne Galeriji.
Ali, stvarno ne znam koji je vlak unutra.
I na vlakićima i setovima i tračnicama piše Take along. Na pakiranju, naravno. Tako da teško da ćeš falit'. I da: nemoj uzeti Thomas and Percy starter set.
ima ak uzima Take along seriju..
Thomas i Pecy su smeđe tračnice, take along sive..i jedne ne idu na drugu![]()
nije tako komplicirano kad se sve to vidi u dućanu
Taj imamo mi, cijena je bila 130 kn i ima sive tračnicebundevica prvotno napisa
![]()
Imaju Dizela i Slanog. Dizel komplet je super, i mislim da ćemo joj to kupiti; ima Debeljkića i cijeli krug tračnica. Loša strana je što Lea ne voli Dizela :/ Ona bi Peru ili Brunu.Anci prvotno napisa
Košta 120 kn a dobije se stvarno malo: dva vlaka i tračnice u dužinu manje od metar :/ . Za prvu kupovinu ja bi izabrala onaj set s praonicom i lakirnicom (180kn) - dobiju se dva 'objekta' a čini mi se da to obigaćuje igru.bundevica prvotno napisa
(tračnice su sive- take along kolekcija; ima li varijanta i sa smeđima i kakava je - ne znam)
Ako Thomasoljupce zanima...u "Inersparu" imaju Thomas puzzle od 3 godine pa na dalje..prekrasne su.Cijena je oko 60kn,Ravensburger puzzle..ima različitih pakiranja,i sa jednom slikom,i sa tri...moj R. se naravski oduševio![]()
Evo pridružujem se fanovima Tomice i prijatelja. M. ih stvarno voli, ima već lijepu zbirku vlakova sa magnetićima koje je malo-pomalo skupljao, uglavnom pokloni, i koje za sada vozi po tepihu, stolu, stolicama... - da ne duljim, htjeli smo mu za Božić pokloniti tračnice i barem nešto što ide uz te vlakove s magnetima (most, spremište...bilo što da je kompatibilno).
Riječ je, dakle, o Take along seriji. Nadalje, nemam baš široke vidike po zagrebačkim TL dućanima (bila sam u dva - imali su samo tračnice u jednoj kutiji i u drugoj nekakav kao aerodrom. Sve ostalo nije bila ta serija, a o odgovorima prodavačice radije ne bih pisala, ko da se radi o nuklearnoj fizici a ne dječoj igrački).
Dakle, konkretno me zanima ako je netko nedavno, ovih dana, u kojem dućanu vidio kakav set Take along u kojem su i tračnice (ili bar dio tračnica), da napiše gdje i cca kolika je cifra.
I još me zanima kutija sa samim tračnicama (mislim da je 79kn ako se sjećam), koliko je toga unutra (nisam baš raskapala po pakiranju), jesu li sve ravne ili ima nekakav nagib? Hvala puno jer nisam baš u mogućnosti lutati po dućanima.
nastavak na Tomicu...
bili danas u Baby centru u brežicama i tamo imaju dodatke za smeđe tračnice...umjetna planinu s tunelom i neku stanicu koja je više kao neka garaža za vlakiće i još dodatnu kutiju punu tračnica - smeđih...svi dodatni dijelovi su skupi, kutija sa tračnicama je oko 34 ojra, pa ovo ostalo nisam ni gledala
Trenutno sam ti jako u toku i da ne duljim, teško da možeš pogriješiti s nekim kompletom. U onom paketu rimfuznih tračnica imaš ih podosta i različite su, i ravne i zaobljene i kratke i duže, komplet s mostovima je za pet - tračnice idu u visinu pa se vlakići spuštaju. Mi smo trenutno u potrazi za stanicom s četiri ulaza...Danas je baš osvježena i povećana stranica na TL i ima za naručiti poštom (ako nemaš vremena za lutanje po dućanima probaj naručiti)...buba klara prvotno napisa
Sanjica, stvarno hvala! Ovo na webu je novo i spasilo me od šetnje i gužvanja po dućanima! :D
nigdje ih više nemaSanjica prvotno napisa
, pa ako netko naleti neka javi. pliiiz
Ima ih na njihovom webu...sad sam gledala
jel to onaj set sa 35 dijelova? Baš gledam i to je jedino gdje vidim da ima mostić.
Da, kako se čini po ovom izboru, taj od 35 dijelova jedini ima mostić.
Mene zanima ova stanica:
da li se u njoj dobije i nekoliko dijelova tračnica za sastaviti u krug kako je prikazano na uvećanoj slici na web katalogu?
mi imamo ovo čudo, Lukas je već mjesecima lud za tim, nema dana da ne slaže te pruge, rastavlja, i luduje.. već dva dana ne može pronaći kamo je strpao svoja dva vlakića i stalno mi dolazi reći da je tuzan. već vidim da ću morat sav namještaj micat da ih nađemo...
skupa ali stvarno dobra investicij![]()
Mostić se može kupiti i posebno. Točnije: u kutiji dobiješ set za slaganje dva mosta (kutija kao ona s refužo tračnicama)buba klara prvotno napisa
Paket sadrži: stanicu s četiri ulaza, dva vlaka (Tomica i Pero), tračnica dovoljno za sastaviti jedan 'krug' (dio kojeg je i stanica) opsega cca. 1m, jedan prometni znak.buba klara prvotno napisa
Ispravak netočnog navoda: jedan vlak - Tomica.
ajme cure, mi imamo 3 seta tračnica, dizalicu i podosta vlakića, zbroj kuna boli glava, ali sada kad vas čitam dobijem želju... a stan samo 40 kvadrata![]()
Maruška, hvala! Mislim da je pala odluka za Božićni poklon!![]()
Nema na čemu. Nama je sinoć Djed Mraz donio kran i Emu. Upravo ono što je L. i 'napisao' u pismu.buba klara prvotno napisa
![]()
Ostatak pisma očekujemo za Božić.
Ah, pala je i mani ideja za božićni poklon još davno![]()
Samo nikako da uspijem otići i realizirati ideju![]()
Ali, drž'te mi fige da danas nađem ono što si je djevojčica zaželjela![]()
Ja sam upravo naručila preko kataloga na TL webu.
(usporedba cijene poštarine i gužvi u gradu i dućanima :/ )
Evo me, kupila konačno![]()
Uzela sam joj ovo:
http://www.turbolimac.com/Products/T...-41310203.aspx
To je Take along, ima dvije lokomotive i jedan vagon.
U biti sam htjela onu Ejlinu stanicu, no nije je bilo više.
Pa sam uzela ovo. U CC1. MAlo je skuplje, no ima stvarno svašta.
Mislim da će djevojčica biti presretna.
I seka![]()
Meni se baš jako sviđa taj tvoj set i mislim da je odličan. Njega nije bilo kad smo mi kupovali prve komplete, ali da ga je bilo on bi mi bio osnovni za početak. Puno tračnica, kućice, ima i povišenja, mislim da nije preskup tj. da opravdava ono što dobivaš. Nadam se da će se lijepo i maštovito igrati s tim.![]()
Sad sam tek pogledala bolje, zašto ti trebaju baterije? Zar to nisu vlakići na magnete? :?