Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: trudnička dijeta

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno trudnička dijeta

Drage rode, sad sam u 8 tjednu trudnoće i na strogom sam mirovanju. Dobila sam u zadnjih 25 dana 4 kile. Stalno mi je prisutan osjećaj gladi i mučnina tak da moram nešt jesti da mogu funkcionirati. Čula sam da postoji ne :? ka trudnička djeta pa dal netko možda zna kak ide ili ak netko ima napisano kaj i koliko jede dnevno? Nebi željela da bebica dobije ičeg premalo pa tražim savjet u vezi toga.
    :?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sanjalica, neke žene večinu kila dobiju u prvih 3-4 mjeseca a kasnije manje...ja sam među tima. Ako ti doktorica ništa ne govori mislim da ne bi trebala na svoju ruku ići na dijetu...trudnoća ti i nije baš neko vrijeme kad paziš na kalorije. Jedi zdravo (iako u prvom tromjesečju mene nitko nije mogao odvojiti od pomfrija ) a ako se baš jako brineš pitaj svoju gin da ti izmjere šečer u krvi. Al brijem da je sve OK i tebe samo hvata ona normalna hranomanija

Imaš dobru temu na pdf Sve o trudnoći "stalno sam gladna" i tamo vidiš da je dosta cura najgladnija u početku...još ako nemaš mučnine, kao što ih ja nisam imala, idealno za nabijanje kila!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zaboravila sam dodati, ja sam od nekog 8 tjedna na semi-strogom mirovanju, ne moram baš stalno ležat, al ne izlazim baš i apsolutno ništa ne radim po kući a u krevetu sam prosječno 70-80% vremena. Natukla u do 12-13 tjedna oko 8-9 kila i od tad do sad samo 2. Apetit mi je stvarno tri put manji nego u prvom tromjesečju.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala ti na savjetu, pitat ću svakako dr. kad odem u 12 mjesecu na kontrolu.Ipak pitam se ak u 6 jedem mislije sa mlijekom, u 8 šnitu crnog kruha sa putrom i šunkom, u 10 voćni jogurt, u 12.30 ručam normalno meseko i prilog pa u 16 onaj stiropor od snekopea, pa oko 18 jabuku, pa u 19 večerica kravlji sirić i bioaktiv i koji keks između i kopmpot. Nije li to ipak previše iako je sve kao zdravo?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja jedem vise od toga a nisam trudna
    Mislim da nemaš razloga za brigu ali vidjet ćemo što kažu iskusnije o svom jelovniku...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja čuvala trudnoću u bolnici
    da vidiš koja dijeta kad te stave na onu njihovu hranu
    specijalno je fina juhica :D

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sanjalica38 prvotno napisa
    Hvala ti na savjetu, pitat ću svakako dr. kad odem u 12 mjesecu na kontrolu.Ipak pitam se ak u 6 jedem mislije sa mlijekom, u 8 šnitu crnog kruha sa putrom i šunkom, u 10 voćni jogurt, u 12.30 ručam normalno meseko i prilog pa u 16 onaj stiropor od snekopea, pa oko 18 jabuku, pa u 19 večerica kravlji sirić i bioaktiv i koji keks između i kopmpot. Nije li to ipak previše iako je sve kao zdravo?
    :shock: :shock: Ja uz sve to što se potrudim unijeti svakakvih zdravih prizvoda u organizam utrpam još u sebe par čokolada, sendviča, bućine koštice, puding ( onako vruć tek skuhan mi je najdraži) i još svakakvih gluposti svaki dan jer ne mogu odoliti slatkišima a ne peče me savjest jer sam pojela i zdravi obrok

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sanjalice, evo kao Dundo da te utješim svojim jelovnikom:

8.30 Doručak: 2 jaja (kajgana il benedikt), 2 fete tosta, malo abc sira il 1 picok, čaša mljeka il topli čaj s mljekom i medom.

10.30 Vočni probiotik od naranče i ananasa (2 dcl)
    11.00 3-4 narančina (mandarine)

12.00 Užina: Zobene pahuljice s bučinim sjemenkama i lanom, 2 dcl jogurta

16.00 Ručak: Obavezno kuhano povrče (zeleno ili karfiol, brokule...s maslinovim uljem) mladi luk (skoro svaki dan) riba il neki fini sir uz to, salata (najčešće cherry pomadorice sa slanutkom i česnom)

19.00 Štrudel od jabuke i čaša mljeka

21.00 pola velike jabuke

To je otprilike moj meni sad od kad sam zaustavila masovno debljanje, zamisli tek koliko sam jela prije toga. Dovoljno je reći samo to da je doručak bio obilniji (iako znam da vam to nemoguće zvući) a za večeru bih nekad poklopala i po 2 tosta od sira

Tvoj jelovnik mi zvući idealno, zato lijepo papaj i ne brini previše.
    Mene jedino izvlaći što nosim blizance pa kao jedem za troje

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nemoj se opterecivati djetama.Koja god da je -sada ti bas nije preporucljiva.

Koliko ja znam bitno je da jedes 6-8 obroka na dan.ali naravno glavne i manje.za manje je ok 1 jabuka ili nesto takvoga.i jakoooo puno tekucine( samo nemoj sokove jer i oni imaju secera)

mislim, ja tu pametujem a imam +16 kg u 33 tjednu :D :D :D :D

...........ali to cu skidati kasnije.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj dundo prvotno napisa
    :shock: :shock: Ja uz sve to što se potrudim unijeti svakakvih zdravih prizvoda u organizam utrpam još u sebe par čokolada, sendviča, bućine koštice, puding ( onako vruć tek skuhan mi je najdraži) i još svakakvih gluposti svaki dan jer ne mogu odoliti slatkišima a ne peče me savjest jer sam pojela i zdravi obrok
    E baš tako i ja!
    Živele debelice i ostale klopalice :D

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MM me zove slonica Nelica a ja sva pucam od ponosa. U utorak smo bili na UZV i on je cijoloj čekaonici pričao kako ja jedem (Mislim da je i on ponosan) A dr je rekao kako nam je velika beba (23 tj - 800 g) da je sigurno na tatu. Dobro da je uspio kroz vrata koliko se bio napuhao

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo i mene u klubu žderača i zbog toga me peče savjest, al nemogu se naprosto kontrolirati.
    Ja jedem više od svega gore napisanog, a nemogu vidjeti reklamu za McDonald's na telki - jer mi idu suze , al fakat od muke i želje za Big Tasty-em...
    Moj meni svaki dan, doručak u 8 - dva tosta sa sirom sunkom, ketchapom,
    užina 11 - kaj mi padne na pamet, sad sam si pohala kruh 2 velike šnite, ili palačinke,
    od voća mogu progutati - kivi, bananu, ananas i kompote to jedem između užina, bar dva puta dnevno..
    - ručak oko 15h - juha, meso (obavezno) i neki prilog, salata,
    - opet užina oko 18h - sir i vrhnje, kruh sa Nutelom, Schwartau džemom, ajvar, pršut, sirevi, sve "zdravo"! :/
    - večera - radim si svaki drugi dan nekaj od tijesta, pa pečem, pržim, filam....ajme na kraju dana više ni ne znam koliko puta sam jela i kaj sam sve jela! 8)

U prvoj trudnoći sam također mirovala i do kraja natukla 30kg viška koje sam skinula za nevjerojatnih 9 .mj, te opet pala na svoju prijašnju kilažu od 58kg (visoka sam 177cm), sada sam na 8+6 i imam 4 kg viška!!!
    Ne stanem u nijedne hlaće, opako se vidi trbuh kao da sam u 4-tom mjesecu trudnoće - jal i vama tako?

Ma zapravo se samo nadam da će sa bebicom biti sve ok, mogu ja podnjet i opet 30kg više, samo da sve bude ok, pa možda jedem i od tog straha (izgubila sam dvije bebe prije ove trudnoće)..
    Puse svim "tamanilicama"!!! :D :D :D

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Wow Romi R E S P E C T G I R L!!! ja sam bila uvjerena da je moj dnevni meni najnabildaniji al tvoj je stvarno fenomenalan...

Meni je jedna od bebica več dosta visoko, pa mi pritišče želudac, ne mogu više pojest previše za jedan obrok, nažalost, jer mi nekad dođe da se ubijem od hrane, natrpam pjat i onda pojedem jedva trečinu.

A to što ti je trbuh več vidljiv, to je OK, moja sveki je ko i ti par puta natukla i 30 KG i sve smršavila u par mjeseci, govori da su njoj več u 4 mjesecu trudnoče pitali kad je termin

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Rozagoza !!!
    Evo danas am pojela za doručak ogromnu porciju musla sa Vindijinim Jogurtom oko 250gr, pa 2 šnite kruha sa Dukatelom i rajčicom narezanom na šnite, pa dva kivija i dvije naribane jabuke, i opet sam gladnaaaaa....Sad se guštam na ručak za koji imam kinesku hranu iz woka sa rižom, sama radim sve.
    A tek je 14h!!!
    Jesam li rekla da moram piti utrogestane i da mi je uz sve to stalno zlo, bila sita ili gladna, samo kad sam gladna onda mi je tlak u podrumu, pa se rušim!

ps - ubijam se od želje za štrudlom, a upravo sam na netu vidjela da u Ldlu opet imaju akciju genijalnih štrudla od 600gr, po 7.99kn, isprobane i jabuka i sir i mak, odlične su, ajd pogodite kaj bum onda sutra jela...
    Pa ak još nekog furaju štrudle....navalite!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

JOOOOOJ Chinese! Blago ti se, što se meni to jede sad!!! A u Dubrovniku nema kineskog...inače kad smo u ZG idemo na Kvatrić u Rakovčevu, najbolji čajniz u gradu. Ubijem se. I sad bi baš to! Moj kučni ispadne prepatetično...uništila sam vok pokušavajući napravit nešto što bi iole podsječalo na kinesku hranu.

Inače mene pere štrudla več mjesecima, i imam tetku (ujnu) koja mi svaki drugi dan pravi svježi. Mljac!

Sad sam i ja ogladnila, doručkovala sam samo 2 palačinke i kakao, a neke su ure, treba počet jest!

prva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mislim da ti je jedino bitno da je sve ok s tobom i bebom
    ...meni su rekli da ne smijem nikakav sir ili salamu, samo termički obrađenu hranu...zbog nekih bakterija...pa ti samo pazi na to...
    ja nažalost imam druge brige...pa budi sretna da je samo to u pitanju

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hahaha, evo još jedne na dijeti. Naime, ja imam žučne kamence i moram biti na strogoj žučnoj dijeti. Znam da nije isto kao i kod tebe Sanjalice, ali samo ti želim izraziti podršku kao trudnica na dijeti trudnici na dijeti, .
    Ja sam sad u 33 tjednu i u cijeloj trudnoći sam dobila 6 kg. Dr. veli da je sve ok s bebicom i to mi je najvažnije.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jaaaaooooj šmrc kak to sve što ste nabrojale zvuči fiiiino, a ja moram biti na 1800
    ŠTRUDLA mi je bila svakodnevno jelo sve dok nisam napravila ogtt. jednostavno ju obožavam (sa sirom slatka i slana, s jabukama, s malinama ma sa svim)
    predlažem nobelovu nagradu izumitelju štrudle!
    još 4-5 tjedana strpljenja i opet ju pravim mljac

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja ne znam kako i od čega ja dobivam kile, ali do sada tj.4 i 5 mj. sam dobila mjesečno po 2 kg. Sad mi se čini da ću za 6 ti mj. dobiti 3 kg. Zbilja ne znam od čega. Moj jelovnik koji je jako sličan iz dana u dan, pa mi vi recitie šta da izbacim:
    10.00- doručak 2 šnitice sa nekim namazom, ovisi koji imam to jutro
    12.00- užina- 1 mandarina
    15.00- ručak- juha, prilog-povrće i neko meso ili varivo, klasičan ručak uglavnom raznovrstan
    17.00-užina-kivi ili kockica čokolade sa čistim kakaoom ili integralna čokoladica
    20.00-večera- nešto lagano pahuljice i jogrt, uglavnom nešto sa sensiom radi probave, može biti i neko pecivo uz jogurt...
    Nekada još preko dana uzmem u malim količinama pereca ili ribica, ali nije niti to svaki dan, ili neku drugu sitnicu ako sam u gostima. Slatko po prirodi ne volim.
    Jeli vama čudno od kuda te moje kile, ja imam osjećaj da sam više jela dok nisam bila trudna, ovako kad vidim kako kile ide onda usporim
    :? :? :?

ANA K avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

I ja imam sličan problem kao rebeca. Sad sam u 33+4 i udebljala sam se 14.5kg. A stvarno ne mogu reći da se prežderavam,sasvim normalno jedem; doručak-2 šnite kruha s margom+šalica čaja
    ručak- uglavnom je to neko bijelo meso ili riba sa obavezno puno povrća ; za užinu neko voće i za večeru uvijek nešto lagano,tipa jogurt i sl.
    A u prosjeku sam svaki mjesec dobila 2.5 kile
    I danas sam bila na pregledu i dr mi je rekla da pripazim na kile, a ja stvarno neznm kako da to napravim-šta da budem na "kruhu i vodi"?! :/

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je isto nejasno kako se te kile skupljaju.Ja jedem skoro pa normalno a imam 17 kg vise.S time da prva 4 mjeseca sam bila -2, i onda u 5,6 i 7 po 4-5 kg mjesecno!
    Uzas.

Sada zadnjih mjesec +2 kg a gin me plasio da cu tek sada dobivati puno!

mozda je stvar u tome sto sam doma, pa ne trosim kalorije.
    Inace mi nikakva djeta ne pada napamet.to cu rjesavati kada dodje vrijeme za to!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam na čuvanju T, doma, ne radim gotovo ništa... Sa 30+4/7 sam na +10 kg
    Kad sam u jednom mjesecu dobila 3 kg, doktor me poslao na OGTT - nalaz je ukazao na blagi poremećaj glikemije (vrijednost 6.1). Predostrožnosti radi, primjenila sam nešto blažu formu dijete za gestacijski dijabetes (izbacila slatkiše, sokove, masnoću, tešku hrani i sl.) i moram priznati da sam zadovoljna.
    Nije mene strah kila kao takvih ili njihovog naknadnog skidanja, strah me pretjeranog rasta moje Luce i posljedica koje taj pretjerani rast može imati na nju. Iskreno se nadam da ova zadnja dva mjeseca neću dobiti više od dva kila po mjesecu....

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj šećer je ispod minimalne vrijednosti, jako nizak :? :? :? Ne volim slatko, niti tešku hranu, ne znam šta bi izbacila iz prehrane, recimo da idem na dijetu ne znam koju :? Ponekad se nagradim picom, ili nekom večericom, ali to je tako rijetko i opet u malim količinama. Ja još k tome pijem puno tekućine, najmanje 3 lit. dnevno, ponekad mi se čini da i ona ne izlazi iz mene, s tim da mi je probava odlična i redovna. Za 6-ti mjesec ću izgleda dobiti 3 kg

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Problem i visokog i niskog šećera je u njegovoj regulaciji. A to se najbolje postiže naravno prehranom.
    I za nizak i za povišen šećer je dobro konzumirati hranu koja sadrži složene šećere. A to su celovita žitna zrna i proizvodi od njih, mahunarke, povrće...
    Zapravo ti je najvažnije da tokom celog dana imaš otprilike istu količinu šećera u krvi, a ne da se prave nagli skokovi, a to se najčešće postiže konzumiranjem slatkiša, prostih šećera, junk fooda, masne hrane.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa
    Problem i visokog i niskog šećera je u njegovoj regulaciji. A to se najbolje postiže naravno prehranom.
    I za nizak i za povišen šećer je dobro konzumirati hranu koja sadrži složene šećere. A to su celovita žitna zrna i proizvodi od njih, mahunarke, povrće...
    Zapravo ti je najvažnije da tokom celog dana imaš otprilike istu količinu šećera u krvi, a ne da se prave nagli skokovi, a to se najčešće postiže konzumiranjem slatkiša, prostih šećera, junk fooda, masne hrane.
    Da ne bi bilo zabune, umesto boldanog dela treba da piše "kao što se to dešava kada konzumiramo"

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

I ja sam na 100 muka..
    Prije 5 tjedana sam radila OGTT i on je bio 87/153/97
    Rekli su mi da je nalaz uredan a ipak, kratko nakon njega mi je ustanovljen visak plodne vode i moj bebac je sa tezinom na gornjoj granici..Sad su mi ipak rekli da cemo ponoviti OGTT..

Moja ishrana je od pocetka na zalost sve,samo ne ono sto sam planirala..
    Do 18.tjedna T sam imala uzasne mucnine i nisam jela skoro nista..i ako sam uspjela nesto pojesti onda je to bila pohana snicla ili sl.jer me je samo to privlacilo..
    Sad jedem ali samo 3x dnevno i to:
    dorucak- 2-4 przena tosta sa malo masnim margarinom i domacim pekmezom (vrlo tanko namazanim) ili ponekad przeni tost sa sniticom sira i sunke..+ 1 kratka kava sa puuuno mlijeka (ponekad frisko cijedjeni sok od narance)
    rucak: koji je ponekad i vecera jer cekam MM da dodje sa posla izmedju 17-18h. pa jedemo skupa..Spagetti sa paradajz umakom i zacinskim biljem ili tjestenina na bilo koji nacin ili razni mesni umaci sa rizom...salata!
    Ponekad izmedju ubacim 2 jabuke ili jabuku i narancu..
    vecera: u vecini slucajeva pettit keksi u toplom mlijeku ili pahuljice i tome sl.Rijetko kada je to obilna vecera..
    Jest da nije bas nisko kalorican obrok ali pokusavam pojesti nesto sa apetitom jer ga nemam bas previse..
    Uz to jako malo pijem tekucine jer nikad nisam zedna

Imate li kakav savijet za mene..? :/

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bebomanka, meni sve to zvuči OK, možda malo šteka što uglavnom jedeš tjesteninu i ugjlikohidrate, a oni nisu baš naj naj za šečer u krvi. Ako se ikako možeš natjerati bolje se najedi takvih stvari ujutro, (tosta, kruha itd.), a popodne uzmi obrok od povrča i ribe/mesa itd. a izbjegni pastu, eventualno 1 put tjedno.

Meni je doki rekla da mene spašava to što iako se ujutro nabubam (jer tada najviše mogu pojest) popodne imam laganini ručak, uvijek kuhamo nešto easy...danas lešo zelje s maslinovim, grill sejtan i mladi luk.

Mene je inače več od 12og tjedna pukla faza zelenog s maslinovim, i to stvarno jedem bar 5 puta na tjedan za ručak, ostalih dana se prođem ili s pastom ili spečemo kakvu ribu s patatama (to mi je bljak, namučim se da progutam). Ali da te utješim, scrollaj malo gore, moj meni je toliko obilan da je čudo da nisam natukla još ovoliko kila.

Iako opet, respect za ROMI, e ta može pojest

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bebomanka mislim da samo trebas ubaciti jos 2-3 meduobroka !Ali npr jabuku, bananu ili tako nesto!
    Meni je dok objesnio da moram jesti bar 6-8 puta na dan!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam isto na trudnickoj dijeti sto u mojem slucaju znaci dva dorucka, uzina, rucak, uzina, i vecerica.

kolicine su ogromne, ali tjesi me jedino sto pokusavam jesti zdrave zamjene za secer (grozdice, oraside, sirup od rize, agave i slicno), pokusavam ne jesti kruh, pa si tako obnjasnjavam da sam staaaaalno gladna.

vaga nam se pokvarila , ali ne od mene, pa ne mogu provjeriti koliko sam natukla. no trbuscic se povecao tako da stanem samo u jos jedne preostale hlace... i trenirkice, naravno, ali to je samo za domacu upotrebu.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Hvala vam,drage moje..
    Bas me interesira kakv ce nalaz biti u utorak..Ponavljam OGTT!
    Do utorka cu jesti kako sam i do sada jela jer je vazno saznati dali je prosli test bio stvarno uredan...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Iako opet, respect za ROMI, e ta može pojest
    Svaka čast Romi, ali ja se nisam raspisala. Da vi vidite šta ja pojedem... :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa
    bebomanka mislim da samo trebas ubaciti jos 2-3 meduobroka !Ali npr jabuku, bananu ili tako nesto!
    Meni je dok objesnio da moram jesti bar 6-8 puta na dan!
    Potpis 100 puta.
    Upravo sam to htela da ti kažem, bebomanka
    Moraš imati više obroka, jer ti je jako velika pauza između ova tri.
    Naravno, znaš i sama da nije fora u količini, već da to bude ravnomerno raspoređeno tokom dana i onda će ti i šećer biti super i imaćeš bolji apetit, a i ti ćeš se uopšte bolje osećati

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je super sto sam ja tak pametna i sve znam a imam +17 kg!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa
    meni je super sto sam ja tak pametna i sve znam a imam +17 kg!
    Nemoj meni ništa pričati.
    I ja uvek pametujem sa savetima (naročito tim prehrambenim) a ja sama neobuzda slonica-tonica, koja je upravo zbrisala sa lica zemlje stogramašku čoksu sa rižom 8)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam u 26 tjednu trudnoće i + 12 kg od toga 5 kg u zadnjih mjesec dana???!! očajna sam i tužna, tim više što sam ovaj mjesec maximalno nastojala jest najviše bijelog mesa, ribe i povrća jer mi sve drugo uzrokuju žgaravicu. i dobih 5 kg????

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sunchica prvotno napisa
    ja sam u 26 tjednu trudnoće i + 12 kg od toga 5 kg u zadnjih mjesec dana???!! očajna sam i tužna, tim više što sam ovaj mjesec maximalno nastojala jest najviše bijelog mesa, ribe i povrća jer mi sve drugo uzrokuju žgaravicu. i dobih 5 kg????
    ja ću zajedno s tobom očajavat (bez čaja) i tugovat.
    ja sam u 25 tjednu i od početka trudnoće sam dobila +17kg . od toga samo u zadnji mjesec dana (od kontrole 18.2 do jučerašnje kontrole) + 6kg :shock: :shock:
    u totalnom sam šoku.
    moj problem je neredovitost obroka i 8-satno sjedenje na poslu. kad dođem s posla budem krepana pa i nisam za neke šetnje. a i uzrokuju mi jake bolove.
    u prvoj trudnoći sam dobila +32kg, a kako je s ovom krenilo mogla bi premašit tu brojku.
    šta je još tragičnije u ovoj trudnoći jedem desetinu onoga što sam jela u prvoj trudnoći i opet ovako prestrašno dobivam na kilaži.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja sam u 22 tt na +3-4 ali sam zato u trudnoću usla kao pravi tenk.Lory tesko me stignes a to znas

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Baš sam jutro odlučila :idem na dijetu!! Trudničku naravno, ne gladovanje. Ja sam 8+6 i imam 2 kg više, čak ne primjetim niti da puno više jedem, ali kile samo idu. :shock: (2kg u mjesec dana!!)
    Strah me je jer sam u prvoj trudnoći izgubila 2 kg na početku i tek u 16 tj. dobila prvu kilu, negdje s 5 mj. sam bila na +2.
    Bojim se da ću biti ko slonica!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nema ocaja...ja sam 18+2 i dobila sam do sada 3kg a nosim blizance.
    No ipak sam na dijabeteckoj dijeti jer mi je zadnja vrijednost na OGTT bila malo povisena,HgbA1c mi je bio super. I tako mada vec 20-ak godina jedem po zdravim principima zadesila me dijeta. (boze sacuvaj) Moj savjet: jedite cesce, manje obroke i raznovrsno. Neka vam tanjuri pljuste od boja!
    Sada kada covjek ode na Dolac ili sl. tako je puno obilja. Steta bebacima ne dati svega toga.
    Dobre vibre svim trudnicama i mamama!!!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a ionako se trudim jesti samo povrće i bijelo meso jer mi to najviše piše, mogla bi jest piletinu svaki dan. veli mi doktor da se trebam odreć krumpira, tjestenine, slatkog i smanjit kruh. a krumpir i tjesteninu ionako ne volim i ne jedem ima li koja neku dobru trudničku dijetu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •